TikTok Canlı Alışveriş Nasıl Kullanılır?

TikTok Liveshopping, Markaların alışveriş deneyimi sırasında kitleleriyle bağlantı kurmaları ve ürünlerini sergilemeleri için yararlı bir yoldur!

Bazılarınız elinde sabit telefonla televizyonun başında oturup canlı bir televizyon programı sırasında bir ürünü tükenmeden önce arayıp satın almaya hazır olduğunu hatırlayabilir. Evet, bir zamanlar evinizden bir ürün satın almanın sadece iki yolu vardı, ya bir katalog sipariş formunu postalamak ya da alışveriş kanalını izlemek. Evden alışveriş dünyası uzun bir yol kat etti, pandemide büyüdü ve TikTok'a sıçradı.

 

Canlı alışveriş, yalnızca sizin zamanınızda değil, gerçek zamanlı olarak gerçekleştiği için çevrimiçi alışverişten farklıdır. Markaların alışveriş deneyimi sırasında kitleleriyle bağlantı kurmaları ve ürünleri statik bir satış sayfasından yapamayacakları şekilde sergilemeleri için yararlı bir yoldur.

 

TikTok Canlı Satış

 

TikTok, kullanıcıların canlı video izleyebilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri bir canlı alışveriş özelliğine sahip. Bu, bir sosyal medya uygulamasının canlı bir alışveriş deneyimi sağladığı ilk sefer değil. Pandemi sırasında birçok küçük işletme, ürünleri sergilemek ve satış yapmak için Facebook Live'ı kullandı. Instagram ve YouTube da canlı alışveriş özelliklerine sahip.

 

TikTok canlı alışveriş, işletmelerin TikTok kullanıcılarına gerçek zamanlı olarak, doğrudan uygulama üzerinden ürün satmaları için bir fırsat sunuyor. Sosyal medyada canlı bir televizyon alışveriş programı gibi.

 

Canlı alışveriş etkinliklerine ev sahipliği yapan işletme satılık ürünleri sergilediğinde, yeni bir ürün sergilendiğinde ekranda bir düğme açılır ve insanlar canlı yayın sırasında tıklayıp satın alabilir.

 

Şu anda, en az 16 yaşında olan ve uygulamada en az 1.000 takipçisi olan TikTok kullanıcıları, uygulamada canlı alışverişe ev sahipliği yapmaya uygundur.

 

TikTok'ta Canlı Yayına Geçmek

 

İlk TikTok canlı alışveriş etkinliğinizi başlatmadan önce, sosyal medyada her türlü canlı videoyu kaydetmek için bazı en iyi uygulamaları gözden geçirmek iyi bir fikirdir. Işıklandırmanızı ve sesinizi kontrol etmekten izleyicilerinize canlı yayına geçeceğinizi bildirmeye kadar, bu makale güvenle "kayıt" düğmesine basmanıza yardımcı olacaktır.

 

Canlı etkinliğinizi planlarken videonun izleyicilere sağlayacağı değeri düşünün. Satın almak istemeleri için dikkatlerini ve ilgilerini nasıl çekeceksiniz? İşte başlamanıza yardımcı olacak birkaç fikir!

 

Ürünün demosunu yapın! Canlı alışverişin statik bir web sitesine göre sahip olduğu avantajlardan biri, izleyicilerle etkileşime girme ve onlara ürünü IRL olarak gösterme yeteneğidir. Sattığınız kıyafetse, onu süslemek için bazı farklı aksesuar fikirleri gösterin. Bir alet veya araç satıyorsanız, videoda kullanın ve neler yapabileceğini gösterin.

 

Sorulara cevap verin! İnsanların sattığınız ürünle ilgili sıkça sorduğu birkaç soruyu önceden tahmin edin ve proaktif bir şekilde videoda yanıtlayın.

 

Bir arkadaşınızı davet edin! Videoda sizinle birlikte birinin olması eğlence sağlayabilir ve yol boyunca size yardımcı olabilir. Bu kişi sizinle aynı yerde canlı yayına çıkarabilir ya da uzaktan yardımcı sunucu olarak davet edebilirsiniz.

 

TikTok'ta #Hashtag'ler

 

Hashtag'ler iyi bilinen bir sosyal medya aracıdır. İçeriğinizin, sunmanız gereken şeyi isteyen ancak henüz varlığınızı bilmeyen kişilerin önünde görünmesine yardımcı olurlar. TikTok'ta canlı yayına geçerken, hashtag'ler erişiminizi artırmanıza yardımcı olabilir. Bu makale yayınlandığı sırada #liveshopping gibi hashtag'ler 491,6 milyon görüntülenmeye sahipti. Diğerleri #liveshoppingevent gibi 13.2 milyon görüntülemeye sahiptir.

 

Son zamanlarda TikTok canlı alışverişinin ABD'de Asya'da olduğu kadar popüler olmadığına dair bazı haberler olsa da, herkes aynı fikirde değil. Birçok küçük işletme, müşterilerini ve satışlarını artırmak için platformu kullanmaya devam ediyor. Canlı alışverişin amacının mevcut olmak ve izleyicilerle etkileşim kurmak olduğunu hatırlayarak, bunu kitlenizle bağlantı kurmanın ve ürünlerinizi sergilemenin güçlü bir yolu olarak kullanabilirsiniz. TikTok'un platform alışveriş yeteneklerini nasıl geliştirmeye devam ettiğini, TikTok Live Shopping'in kalıcı olup olmadığını veya farklı bir şeye dönüşüp dönüşmediğini takip etmek önemlidir.

 

Ve sosyal satış stratejinizi çeşitlendirmeyi unutmayın! TikTok canlı alışverişine ek olarak, uygulamada para kazanmanın başka yolları da var. Şimdi, bir sonraki canlı etkinliğinizi planlamaya başlama zamanı.

Sosyal Linkler

Bize Katılın