Markalar İçin TikTok Creator Marketplace

TikTok Creator, markaların hedef kitlesine uygun içerik üreticilerini bulmalarına ve kampanyalarını etkileşim odaklı şekilde yönetmelerine olanak tanır!

TikTok Creator Marketplace nedir?

 

TikTok Creator Marketplace, TikTok tarafından içerik üreticiler ve markalar arasındaki ortaklıkları kolaylaştırmak için tasarlanmış resmi bir işbirliği platformudur. Bunu UpWork veya TikTok marka anlaşma alanının Indeed'i olarak düşünün. Markalar pazarı hem ücretli hem de ödül tabanlı kampanyalar için kullanabilir.

 

Bir influencer'ı kampanyanıza davet ettiğinizde, aşağıdaki bilgileri eklemelisiniz:

 

·      Kampanya adı

·      Marka ve iş birliği detayları

·      Önerilen bir oran

·      İletişim bilgileriniz

 

Bulduğunuz içerik üreticiler, markanızın ürün ve hizmetlerini tanıtan organik içerikler oluşturabilir ve bunları kitleleriyle paylaşarak markanıza erişim, etkileşim ve satışlarda artış sağlayabilir.

 

Neden TikTok Creator Marketplace'e Katılmalısınız?

 

İçerik üreticiler, pazaryerini ortaklık fırsatları, çevrimiçi işbirliği araçları ve markalar için reklamveren dostu videolar oluşturmaya yönelik ipuçları bulmak için kullanıyor.

 

Sonuç olarak markalar, iş ortaklığı yapacakları içerik üreticileri bulmak için pazaryerini kullanabiliyor. Kampanyanızın amacını seçin, ardından konum, kitle erişimi, ortalama içerik görüntülemeleri ve daha fazlası gibi filtreleri kullanarak içerik üreticilerin listesini gözden geçirin.

 

Beğendiğiniz bir içerik üretici bulduğunuzda, kitle demografisi, geçmiş içerik performansı ve temel metrik istatistiklerinin ayrıntılı bir listesine erişebilirsiniz. Platform, her içerik üreticinin geçmiş kampanyalarının nasıl performans gösterdiğine dair genel bir bakış bile sunuyor.

 

İçerik türüne, içerik üreticisinin kitlesi için en iyi performansın ne olduğuna göre karar verebileceğiniz için bu, kampanyalarınızın başarısını değiştirebilir.

 

Creator Marketplace ayrıca TikTok Creator Marketplace API aracılığıyla size birinci taraf veri erişimi sağlar. API, kampanyanızın performansını canlı olarak izleme yeteneğinin kilidini açar, böylece gerekli ayarlamaları yapabilir, özel raporlar oluşturabilir ve kampanyalarınızı bilgilendirerek yatırım getirisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

 

Markalar Nasıl Katılabilir?

 

Zaten bir TikTok Reklam Yöneticisi hesabınız varsa, Reklam Yöneticisi aracılığıyla TikTok Creator Marketplace'e giriş yapabilirsiniz. Yapamazsanız, TikTok Creator Marketplace'e gidin ve bir hesap oluşturun. Adınız, iş e-postanız, telefon numaranız gibi temel bilgileri girmeniz ve ardından hesabınızı doğrulamak için e-postanızdaki bağlantıyı tıklamanız gerekir.

 

Hesabınızı oluşturduktan sonra, marka bilgilerinizi, sosyal medya bağlantılarınızı, logonuzu vb. ekleyerek özelleştirin.

 

Böylece, kitlenizin ilgi alanlarına en uygun içerik üreticiyi bulmak için pazarda gezinmeye başlamaya hazırsınız. Markalar, içerik üreticileri işbirliği yapmaya davet edebilir, onları takip edebilir ve platform aracılığıyla videolarına yorum bırakabilir.

 

TikTok'un İçerik Üretici Pazarından Ne Beklenmeli?

 

Pazara katılmak için TikTok içerik üreticilerin aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekir:

 

·      100 binden fazla takipçiye sahip olmak

·      Son 28 gün içinde en az 3 video yayınlamış olmak

·      18 yaşından büyük olmak

·      Son 28 gün içinde en az 100 bin video beğenisi almış olmak.

 

Markalar TikTok Creator Marketplace'i kullandıklarında, etkileyicilerin alanını incelenen ve kriterlerini karşılayanlara daraltırlar. Doğru yaratıcıyı bulma sürecini kolaylaştırır. İlave olarak bir ortaklığa başladığınızda, içerik üreticinin geçmiş performansının ve mevcut analizlerinin yanı sıra gerçek zamanlı kampanya analizlerinin şeffaf bir görünümünü elde edersiniz.

 

Diğer taraftan, bazı hesaplar İçerik Üretici Pazarına katıldıktan sonra video görüntülemelerinde bir düşüş gördüklerini paylaştı, bu nedenle TikTok'ta içerik paylaşımı söz konusu olduğunda analiz etmek ve denemek her zaman en iyi uygulamadır. 

 

Genel fikir birliği, Creator Marketplace'in markalar için çok faydalı olmasına rağmen, bazı içerik üreticilerin görüşlerine zarar verebileceği yönündedir. Yine de jüri bu teori üzerinde hala kararsız.

Sosyal Linkler

Bize Katılın