TikTok'ta Etkileşimi Artırmak İçin Sabitleme Taktikleri

TikTok'ta sabitleme özelliği ile en önemli videolarınızı profil akışlarında öne çıkarabilir, etkileşimi artırabilir ve takipçi kitlenizi yönlendirebilirsiniz!

TikTok kullanıcıları çok fazla içerik yayınlıyor. Aslında, birçok popüler içerik üretici hesaplarına günde birden çok kez gönderi yayınlıyorlar. Bir kişinin profilinde bu kadar çok içerik varken, kullanıcıların belirli bir videoyu bulması zor olabilir. İşte bu noktada sabitleme özelliği devreye giriyor.

 

En sevdiğiniz videolardan bazılarının, trendlerin zirvesinde kalmak için yayınlamanız gereken içerik seline gömüldüğünü fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Neyse ki TikTok, içerik oluşturucuların ihtiyaçlarına yeni özelliklerle yanıt verme konusunda oldukça iyi ve sabitleme özelliği de bir istisna değil.

 

TikTok'ta Sabitlenmiş Ne Anlama Geliyor?

 

TikTok, içerik üreticilerin belirli videoları profil akışlarının en üstüne sabitlemelerine olanak tanıyan bir özelliğe sahiptir. "Sabitlendi" etiketi ile akıştaki ilk videolar olarak görünürler. Bu, profili ziyaret eden kullanıcılara bu videoların en yeni videolar olmadığını gösterir ve içerik oluşturucunun profil ziyaretçilerinin ilk önce akışlarının en üstünde görmesini istedikleri videoyu sunmasına olanak tanır.

 

"Sabitlendi" etiketi göz alıcıdır ve belirli bir videoya dikkat çekmenin etkili bir yoludur.

 
TikTok'ta Bir Gönderi Nasıl Sabitlenir?

 

Bir TikTok'u profilinize sabitlemek için, paylaşmak üzere sağ alt köşedeki üç noktayı tıklayın, ardından profilinize sabitlemek için "Sabitle" düğmesini tıklayın. En fazla üç TikTok sabitleyebilirsiniz. Bu, akışınızın üst satırını doldurur.

 

Diğer kullanıcılar tarafından oluşturulanları değil, yalnızca kendi videolarınızı sabitleyebileceğinizi unutmayın.

 

Neden TikTok'ta Bir Gönderiyi Sabitlemelisiniz?

 

Peki, Pin özelliğini ne zaman kullanmalısınız? Birçok içerik üretici, profil ziyaretçilerini dönüştürmek amacıyla en iyi performans gösteren videolarını sabitliyor. Diğer kullanıcılar ise zaten viral olan videoların sabitlenmemesi konusunda uyarıyor, zira bu boşa harcanmış bir fırsat olabilir. Bazıları, istedikleri görüntüleme eşiğinin hemen altındaki videoları sabitlemenin başarılı olduğunu bildiriyor (örneğin, 1 milyon görüntülemeye ulaşabilmesi için 800 bin görüntülenen bir videoyu sabitlemek).

 

Bu özelliği kullanmanın başka bir yolu ise TikTok hesabınızın genel temasını sergileyen videoları sabitleyin. Bu, kim olduğunuzu, hikayenizin ne olduğunu ve hangi içeriği yayınladığınızı paylaşan tanıtım videolarınız anlamına gelir.

 

Sabitleme özelliğini, ürünlerinizi öne çıkaran videoları sabitleyerek profil videolarını dönüştürmek için de kullanabilirsiniz.

 

Umarım gelecekte bu özelliğe ilişkin bazı istatistikler elde ederiz. Şimdilik, tüm kanıtlar anekdot niteliğinde. TikTok performansınızı artırmak için hangi videoları sabitleyeceğinizi öğrenmenin en iyi yolu deneme yanılma yöntemidir. Sonuçta, her hedef kitlenin kendine özgü tipik davranışları vardır.

 

TikTok Yorumlarını Sabitlemeye Ne Dersiniz?

 

Yorumlar ayrıca belirli bir videonun yorumlar bölümünün en üstüne sabitlenebilir. Tek yapmanız gereken, seçtiğiniz yoruma basılı tutmak ve ardından sabitle veya sabitlemeyi kaldır'a dokunmaktır.

 

Aynı anda yalnızca bir yorumu sabitleyebileceğinizi unutmayın. Sabitlediğiniz yorumu değiştirmek istiyorsanız, sabitlemek istediğiniz yeni yorumun üzerine basmanız ve ardından "Sabitle ve değiştir" seçeneğine dokunmanız yeterlidir.

 

Bir yorumu sabitlemek isteyebileceğiniz bazı nedenler şunlardır:

 

·      Yorumlar bölümünüzde çok fazla etkileşim alıyor ve bunu en üst düzeye çıkarmak istiyorsunuz.

·      Birçok kullanıcının paylaştığı bir soruyu soruyor veya yanıtlıyor.

·      Sadece daha fazla kişinin bu yorumu görmesini ve etkileşimde bulunmasını istiyorsunuz.

·      Yeni bir TikTok videosu ile yanıt verdiniz ve kullanıcıların yanıtınızı görmesini istiyorsunuz.

·      Bazen içerik üreticiler, altyazılarını düzenlemek yerine veya yorumlar bölümünün genel havasını veya yönünü ayarlamak için yorumları sabitler.

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın