TikTok Hikayeleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?

TikTok Hikayeleri, kısa videolarla etkileşimi artıran bir özelliktir. Profilinizi renklendirin, güncel olaylara tepki verin ve izleyicirinizle bağ kurun!

Kedinizin üzerine süt döktüğünüzde bu talihsiz (ve komik) olayı takipçilerinizle paylaşmak isteyebilirsiniz ama bir sorun var. Sırılsıklam ve çok kızgın bir kedi Instagram akışınızın estetiğini bozacaktır. Aynı şey ürün envanteri güncellemeleri veya Soru-Cevap oturumları için de geçerlidir. İşte burada hikayeler devreye giriyor. Hikayeler yalnızca kitlenizle gelişigüzel etkileşim kurmanın bir yolu değil, aynı zamanda daha güncel içeriklerin etkileşimini artırmanın da bir yoludur. Bu sıradan güncellemeler takipçilerinizle bir ilişki kurmanıza yardımcı olur ve etkileşimli çıkartmalar onlara soruları yanıtlama ve oy verme şansı verir ve akışınızı temiz tutar.

 

TikTok Hikayeleri emekleme aşamasındadır ancak yine de diğer platformlara benzer şekilde çalışır ve işlev görür. Örneğin, kalıcı değildirler; 24 saat sonra kaybolurlar. Ancak, diğer platformların Hikayeleriyle aynı amaca hizmet etmeleri gerekmez. Bu blogda, TikTok Hikayeleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve bunları bir marka veya içerik oluşturucu olarak nasıl kullanmaya başlayabileceğinizi açıklayacağız.

 

TikTok Hikayeleri Nedir ve Diğer Platformlardan Nasıl Farklıdır?

 

TikTok Hikayeleri, TikTok'un Instagram veya Snapchat Hikayeleri versiyonudur. Diğer platformlarda olduğu gibi ekranınızın üst kısmındaki kayan bir çubukta görüntülenmek yerine, Sizin İçin Sayfanızın (FYP) veya Takip eden sayfanızın geri kalanıyla karıştırılırlar. Kullanıcılar, FYP'nizde TikTok Hikayelerini görüntülemenin yanı sıra, bu etkileşimler ve yanıtlar diğer kullanıcılara özel olduğu için diğer platformlarda tipik olmayan şekilde herkese açık olarak yorum yapabilir ve beğenebilirler. Bu genel etkileşimler, markaların veya içerik oluşturucuların kitleleriyle etkileşim kurmaları ve onlara yanıt vermeleri için yeni bir yol oluşturur.


TikTok Hikayeleri Nasıl Kullanılır?

 

TikTok Hikayelerini FYP'nizde görüntülemenin yanı sıra, hesabın profiline gidip profil resmini (Instagram gibi) tıklayarak da izleyebilirsiniz. Bir TikTok Hikayesi oluşturmak için şu iki adımı izleyin:

 

1.    TikTok'ta bir TikTok Videosu kaydettiğiniz gibi, TikTok Hikayeleri için de aynısını yaparsınız. '+' simgesine dokunun, kaydedin ve herhangi bir efekt, ses veya metin ekleyin.

 

2.    Hikayenizi göndermeye hazır olduğunuzda, 'onay işareti simgesine' ve 'Hikayeye Gönder'e dokunun.

 

Siz veya Markanız TikTok Hikayelerini Kullanmalı mısınız?

 

Hikayeler sosyal medyada yeni bir kavram değil. Yaygın olarak benimsenen bu içerik türü, Instagram'da soru ve bağlantı etiketlerini kullanarak ilgiyi ölçmek veya trafik çekmek isteyen birçok marka ve içerik oluşturucu için iyi çalışıyor. Bununla birlikte, TikTok her şeyden çok eğlence odaklı olduğundan, markaların ve içerik oluşturucuların neyin en etkili olduğunu görmek için TikTok Hikayelerini nasıl kullandıklarını denemeleri gerekecek.

 

Örneğin, içeriği öncelikle ürün taşımaları veya estetik açıdan hoş videolar olan ve TikTok Hikayelerinde ipuçlarını gösteren bir moda yaratıcısının büyük olasılıkla TikTok videolarından farklılaştırılması gerekecektir. Bunun tek nedeni, kitleniz için değerli veya eğlenceli olmasını istemenizdir ve normal içeriğinize çok benziyorsa, kullanıcılar kalıcı olmasını isteyebilir, böylece ipuçları, ürün referansları veya ilham almak için geri dönebilirler.

 

TikTok Hikayeleri Nasıl Kullanılmalı?

 

TikTok'un FYP'si, kullanıcıların beğenilerine ve beğenmediklerine göre benzersiz ve kişiselleştirilmiş beslemeleri beslemek için TikTok'un algoritması tarafından seçilen içeriğe sahiptir. Bu nedenle sizin veya markanızın TikTok Hikayelerinizin hedefini ve amacını yeniden düşünmeniz gerekir. İşte başlamanız için birkaç soru.

 

·      Bu TikTok Hikayesinin amacı nedir? Farkındalık veya katılım sağlamak istiyor musunuz?

·      Mevcut takipçilerinizi hedeflemek veya yeni takipçiler çekmek istiyor musunuz?

·      Hikayelerinizde ne tür kullanıcı etkileşimleri olmasını istiyorsunuz?

 

TikTok'ta hikâye paylaşma amacınıza karar verdikten sonra, bunu yalnızca takipçileriniz için mi yapmak istediğinize karar verebilirsiniz; bu, kullanıcıların Takip eden sayfasına yönelik içerik veya herkes için olacaktır. Bir sonraki bölümümüzde başlamanız için birkaç içerik fikrine değineceğiz.

 

TikTok Hikayeleri İçerik Fikirleri

 

Şablonları deneyin

 

TikTok, Hikayeler sürümüyle birlikte kullanılmak üzere bir şablon özelliği tanıttı. Bu, bir grup fotoğrafı heyecan verici bir formatta birleştirmenin eğlenceli bir yolu. Markalar bu özelliği ürün resimlerini, yaşamın içinden çekimleri ve temelde 24 saat boyunca atmak istedikleri herhangi bir fotoğrafı göstermek için kullanabilir.

 

Gelecek yazılarınıza bir göz atın

 

Instagram Hikayeleri oyun kitabından bir sayfa alın ve yaklaşan veya zaten yayınlanmış TikTok videolarınızı tanıtmak için bir ekran görüntüsü yayınlayın. Gizemli hissediyorsanız, çekimin ana odağını örtmek için düzenleme araçlarını kullanın. Ardından, kullanıcıları videoyu profilinizde bulmaya yönlendiren bir metin ekleyin. Hikayeler, normal TikToks ile aynı düzenleme özelliklerini kullanır, bu nedenle nasıl kullanılacağını zaten bildiğiniz araçlarla yaratıcı olmaktan çekinmeyin.

 

Sahne Arkası

 

Sahne arkası içeriği ve Hikayeler, herhangi bir platformda cennette yapılmış bir eşleşmedir ve TikTok da bir istisna değildir. İş gününüzün bir bölümünü 15 saniyelik bir video ile yayınlayın veya bir sonraki ürün lansmanınız üzerinde çalışırken çekilmiş resimler yayınlayın. Bu içerik türüyle ilgili fırsatlar sonsuzdur. Ağır bir düzenleme yapmanıza gerek olmadığından, minimum çabayla gün boyu içeriden haberler yayınlayabilirsiniz.

 

Güncel olaylara tepki verin

 

TikTok tamamen daha büyük bir sohbete katılmakla ilgilidir, ancak her moda olay markanızın profilinde kalıcı bir evi hak etmez. Hikayeler, profilinizdeki her trend olayı (çok sıcak bir mahkeme davası gibi) ölümsüzleştirmeden bu konuşmalara katkıda bulunmanıza ve güncel olayları takipçilerinizle tartışmanıza olanak tanır.

 

TikTok Hikayelerinin ereye gittiklerini söylemek imkansız ancak kesin olan bir şey var, hedef kitlenizle daha güçlü bir ilişki geliştirmenize yardımcı olacak yeni bir özellikten yararlanarak kaybedemezsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın