TikTok Metin Gönderilerini Başlattı

Metin gönderilerinin, içerik oluşturucuların hikaye anlatma ve kitlesiyle etkileşimde bulunma yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan yeni bir araçtır!

Video içerik denizine metin gönderileri geri dönüş yapıyor. TikTok bu yaz içerik oluşturucular için yeni bir mecra yayınladı. Bu özellik çıktığından beri, yaratıcı beyinler parmaklarını kırıyor ve cep telefonu klavyelerine dokunuyorlar ve biz de bunun için bu yazıyı yazıyoruz.

 

Metin tüm platformlarda giderek daha popüler hale geliyor. Görünüşe göre markalar ve içerik oluşturucular, video oluşturmanın ne kadar emek yoğun olduğu nedeniyle toplu olarak metin gönderileri ve mizahlar gibi içeriğe yöneliyor.

 

TikTok Metin Gönderileri Nedir?

 

TikTok'un sürekli yenilik arayışı, platformun hala nasıl favori olduğunun büyük bir parçası. Her zaman kullanıcılarına yeni yollar yaratmaları ve bağlantı kurmaları için ilham veren yeni özellikler geliştiriyorlar.

 

Daha önce, kendilerini metinle ifade etmeyi tercih eden içerik oluşturucular, metindeki ses özelliklerine ve video altyazılarına güveniyorlardı. Artık metin gönderileri olduğuna göre, içerik oluşturucuların düşüncelerini, duygularını ve fikirlerini paylaşmak için kamera önüne geçmeleri gerekmiyor.

 

TikTok Metin Gönderisi Nasıl Oluşturulur?

 

Özelliğin kullanımı kolaydır ve tüm kullanıcılar için kullanılabilir.

 

Başlamak için TikTok uygulamasını açmanız ve kamera sayfasına gitmeniz yeterlidir. Kırmızı kayıt düğmesinin hemen üzerinde, video uzunluğu seçenekleri listesinde "Metin" ibaresini göreceksiniz. Metin'e tıkladığınız anda, metin gönderme düzenleyicisine taşınırsınız. Elbette TikTok, eğlenceli özellikler olmadan bir metin gönderme editörü oluşturmazdı. Kullanıcılar yazacaklarını metinleri şu şekilde süsleyebilirler:

 

·      Arka plan rengiyle oynama

·      Çıkartmalar, emojiler, hashtag'ler ve coğrafi konumlar ekleme

·      Diğer TikTok kullanıcılarını etiketleme

·      Kitlenizle etkileşim kurmak için bir soru veya anket sormak

·      Ses ekleme

 

‍TikTok, içerik oluşturucuların metin gönderilerini herhangi bir video veya fotoğraf gönderisi kadar dinamik ve etkileşimli hale getirmek için geliştirme özelliklerini kullanmalarını önerir.

 

Metin gönderinizi yüklediğinizde, hikayenize mi yoksa akışınıza mı gideceğini seçebilirsiniz.

 

TikTok Metin Gönderileri&Fotoğraf Gönderileri

 

Bu özelliği test etmeye başladığımızda, test gönderilerinin fotoğraf gönderilerine çok benzediğini gördük. Hem fotoğraf gönderileri hem de metin gönderileri yoklama özelliğine sahip ve her ikisi de hikâye ve akış'ta paylaşılabiliyor. Aynı yazı tiplerine ve renk seçeneklerine sahipler.  Biraz araştırdıktan sonra, işte ikisi arasındaki temel farklar:

 

En bariz fark, metin gönderilerinde fotoğraf arka planı ekleme seçeneğinin bulunmaması.

 

Ancak, metin gönderilerinin fotoğraf gönderilerinden çok daha düşük bir karakter sınırına sahip olması beni daha çok şaşırttı. Bir metin gönderisi için 1.000 karakterle sınırlısınız, bu da fotoğraf gönderinizin her bir "slaydına" sığandan daha az. Daha uzun yazılı içerik parçaları paylaşmak istiyorsanız, fotoğraf gönderisi kullanmanız gerekir.

 

İkisini karşılaştırdıktan sonra, test gönderisi özelliğinin hikayeler ve akıştaki hızlı güncellemeler için ideal olduğu görülüyor.

 

Bu TikTok Metin Gönderileri Fikirlerinden İlham Alın

 

Metin gönderilerini denemeye hazır mısınız? İçerik stratejinize nasıl uyum sağlayabileceği konusunda beyin fırtınası yapmak için bu özellik ile oynayın. İşte başlamanız için birkaç fikir:

 

·      Basit bir "siyah arka plan üzerine beyaz metin" gönderisi ile yaklaşan içerik veya ürün lansmanlarını tanıtın.

·      Hikayenize bir metin gönderisi yükleyerek kitlenize içeriğiniz, ürünleriniz ve hatta güncel olaylar hakkında anket yapın.

·      İlham geldiğinde içerik fikirlerinizi yazın ve kitlenin ilgisini ölçmek ve geri bildirim toplamak için bir soru/anket ekleyin.

·      Diğer platformlardaki (X/Twitter ve Threads gibi) statik gönderileri metin gönderilerine dönüştürerek yeniden kullanın.

 

Sonuç

 

Video kesinlikle bir yere gitmiyor olsa da, favori platformlarımızın video gönderisi için zamanımız veya enerjimiz olmadığı günler için içerik ortamları sunması güzel.

Sosyal Linkler

Bize Katılın