TikTok Oynatma Listesi Nasıl Oluşturulur?

TikTok oynatma listelerinin ne olduğunu, nasıl çalıştıklarını ve TikTok etkileşim oranlarınızı artırmak için nasıl kullanacağınızı öğrenin!

İçeriği oynatma listeleri halinde kategorize etmek, izleyicilerin ilgi alanlarına hitap eder, daha uzun görüntüleme oturumlarını teşvik eder ve keşfedilebilirliği artırır. İçerik kovalarınızın her birinden videoları özel bir TikTok oynatma listesinde gruplamak, katılım istatistikleriniz için harikalar yaratabilir.

 

TikTok Oynatma Listesi Nedir?

 

TikTok oynatma listeleri, içerik oluşturucuların içeriği kategorize edilmiş video kümeleri halinde düzenlemelerine yardımcı olur. Profilinizde, biyografiniz ile video akışınız arasında yaşarlar. Ortak bir temayı paylaşan birden fazla video yayınlarsanız, bunları bir oynatma listesine eklemek, bulmayı kolaylaştırmanın harika bir yoludur.

 

Bu özellik, özellikle belirli bir sırayla izlenmesi gereken video serileri için kullanışlıdır. Örneğin Reesa Teesa'yı ele alalım. Kronolojik 52 bölümlük TikTok oynatma listesi "Who TF did I marry?!?" viral oldu ve Reesa'yı bir aydan kısa bir sürede 3,7 milyon takipçiye ve 40,6 beğeniye ulaştı.

 

Reesa 52 videonun tamamını bir oynatma listesine eklediğinden, insanlar sayfasına geri dönebilir ve doğru bölümü bulmak için tüm profilini kaydırma zahmetine girmeden diziyi izlemeye devam edebilir.

 

TikTok Oynatma Listeleri Nasıl Oluşturulur?

 

Mevcut bir oynatma listesini düzenleyebilir veya profilinizden veya eklemek istediğiniz videodan yeni bir tane oluşturabilirsiniz.

 

Profilinizden nasıl TikTok oynatma listesi oluşturacağınız aşağıda açıklanmıştır:

 

1.Profil sayfanıza gidin ve "Videolarınızı Oynatma Listeleri halinde sıralayın" seçeneğine dokunun.

 

2.Yeni bir oynatma listesi oluşturun.

 

3.Yeni oynatma listenize dahil etmek istediğiniz tüm videoları seçin. Herkese açık olmaları gerekir. Ayrıca, her video yalnızca bir oynatma listesine eklenebilir.

 

3.Videoları istediğiniz sıraya göre yeniden sıralayın.

 

5.Bir oynatma listesine eklemek için bir videoya uzun basın.

 

Bir videodan yeni bir TikTok oynatma listesi oluşturmak için bunun yerine şu adımları izleyin:

 

‍1.Bir videoya uzun basın veya paylaş düğmesine dokunun.

 

2."Oynatma Listesine Ekle" ye basın.

 

3."Oluşturmaya başla "ya dokunun.

 

4.Oynatma Listesini adlandırın, ardından "İleri" ye dokunun.

 

5."Oynatma Listesi Oluştur" a dokunun.

 

Kimler TikTok Oynatma Listesi Oluşturabilir?

 

Ne yazık ki, herkes bu özelliği kullanamaz. İçerik oluşturucular, 10.000 takipçiyi aştıklarında bir TikTok oynatma listesi oluşturabilirler.

 

TikTok Oynatma Listelerinizi Nasıl Düzenleyebilirsiniz?

 

Her oynatma listesinin bir teması olmalıdır. Tema, "GRWM'ler" gibi bir içerik kovası veya kronolojik sırayla birden fazla video içeren bir hikâye zamanı olabilir.

 

İstediğiniz kadar oynatma listesi oluşturabilirsiniz, ancak takipçilerinizin hepsini görüntülemek için listeyi kaydırması gerekecektir. Masaüstünüzden hesabınıza giriş yaparak oynatma listelerinizin profilinizde görünme sırasını değiştirebilirsiniz. Dolayısıyla, profilinizde önde ve ortada olmasını istediğiniz yeni bir diziniz varsa, masaüstünüze atlayın ve öne çıkarın.

 

TikTok Oynatma Listeleri ile Etkileşimi Artırmasının 3 Yolu

 

İçeriğinizi yüksek oranda keşfedilebilir, temalı oynatma listeleri halinde gruplandırmanın TikTok katılım oranlarınızı artırabileceği yollardan sadece birkaçı:

 

1.Profil Ziyaretlerini Teşvik Edin

 

Bir video oynatma listesindeyse, izleyiciler oynatma listesini doğrudan FYP'lerinden görebilirler. Videoyu beğenirlerse ve daha fazlasını görüntülemek isterlerse, doğrudan FYP'den oynatma listesine tıklayabilirler. Bu, TikTok'un profil ziyaretleriniz ve kullanıcıların profilinizde geçirdiği süreyi doğrudan arttırır.

 

2.Seri izlemeyi teşvik edin

 

Oynatma listeleri, TikTok kullanıcılarının benzer videoları kolayca erişilebilen bir yerde gruplandırarak içeriğinizi keşfetmelerini kolaylaştırır. Bu, kullanıcıları arka arkaya bir sürü video izlemeye teşvik eder.

 

3.Momentumu Devam Ettirin

 

Bir TikTok kullanıcısı içeriğinizi beğendiğinde, bir oynatma listesine bağlanmak momentumun devam etmesine yardımcı olur. Viral ilgiyi sadık bir kitleye dönüştürmenin harika bir yoludur.

 

Sonuç

 

Günün sonunda, sosyal medya stratejisinin büyük bir kısmı, potansiyel kitleniz ile içeriğiniz arasındaki engelleri azaltmaktır. Her içerik kovası, dizi ve hikâye zamanı için TikTok oynatma listeleri oluşturmak, içeriğinizi daha keşfedilebilir hale getirmenin düşük çabalı bir yoludur. Görüntüleyenlerin içeriğinizi bulması ne kadar kolay olursa, videolarınızla etkileşim kurmaları o kadar kolay olur.

Sosyal Linkler

Bize Katılın