TikTok Paylaşım Planlaması Nasıl Yapılır?

TikTok algoritma temellerini öğrenin, düzenli paylaşmanın faydalarını inceleyin ve etkili TikTok içerik stratejisi için ipuçları edinin!

Sosyal medyada ne sıklıkla paylaşım yapmalısınız? Her markanın, pazarlamacının ve içerik oluşturucunun kendine sorduğu milyon dolarlık soru bir bu. Sosyal medya ortamında pek çok bilinmeyen olsa da, içerik stratejiniz söz konusu olduğunda uymanız gereken basit bir kural vardır ve bu da tutarlı bir şekilde gönderi paylaşmanın önemli olduğudur.

 

Bu TikTok Kılavuzunda, bir TikTok gönderme zorluğu aracılığıyla, gönderme temponuzun TikTok içeriğinizin performansını nasıl etkileyebileceğini ve TikTok'a tutarlı bir şekilde göndermeyi nasıl mümkün kılabileceğinizi ortaya çıkarıyoruz. TikTok deneyimizden elde ettiğimiz sonuçları analiz ederken ve bu öğrendiklerinizi ilerleyen TikTok içerik stratejinize nasıl uygulayabileceğinizi takip edin. Hadi başlayalım!

 

TikTok Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Tutarlı paylaşım yapmanın TikTok içerik performansınızı nasıl artırabileceğini daha iyi anlamak için, TikTok algoritmasının hangi içeriği nasıl önceliklendirdiğini anlamanız en iyisidir. Çok fazla bilgi vermeyeceğiz ancak TikTok yayınlama mücadelesi öğrenimlerimizi paylaşırken aklınızda bulundurmanız gereken bazı temel bilgiler.

 

TikTok Algoritma Temelleri

 

1.    TikTok Sizin İçin Sayfası (FYP)

 

FYP, TikTok'un içerik akışıdır ve her kullanıcı için benzersizdir. TikTok'un algoritması, bir öneri sistemine dayalı olarak her kullanıcının FYP'sini düzenler.

 

2.    TikTok Öneri Sistemi

 

TikTok öneri sistemi aşağıdaki üç faktöre dayanmaktadır:

 

1.    Kullanıcı Bilgileri: Bu, videonun altyazısını, seslerini ve paylaşıldığında kullanılan hashtag'leri ifade eder.

 

2.    Kullanıcı Etkileşimi: Bir kullanıcının beğenme, paylaşma, yorum yapma ve takip ettikleri hesaplar ve ne tür videolar yayınladıkları gibi akışlarıyla nasıl etkileşime girdiği.

 

3.    Cihaz ve Hesap Ayarları: Dil tercihini, konum ayarlarını ve cihaz türünü dikkate alır. İçerik performansı optimizasyonunun sağlanmasına yardımcı olur

 

TikTok'ta Tutarlı Bir Şekilde Paylaşım Yapmanın Faydaları

 

Sosyal medyada sürekli paylaşım yapmanın avantajları olduğuna şüphe yok. Ancak bu faydalar ne kadar önemli ve içerik stratejinizi nasıl etkiliyor? İşte sosyal medyada sürekli paylaşım yapmanın en önemli 3 faydası.

 

1.    Sosyal medya algoritmaları aktif olan hesaplardan gelen içeriğe öncelik verir

 

Aktif hesaplar, düzenli bir gönderi temposu izleyen hesaplardır. Bu ister her gün ister günde birden fazla paylaşım yapmak olsun, birçok hesap daha yüksek içerik performansı elde etmek için bunu bulmaya çalışıyor.

 

Hesapların ne sıklıkla paylaşım yaptığına bağlı olarak içeriğe öncelik veren algoritmalar tüm sosyal medya platformlarında evrenseldir. Bu algoritmalar, kullanıcılarının akışında en değerli içeriği sunma hedeflerini sağlamak için içeriği bu şekilde sıralar.

 

2.    Artan Etkileşim ve Erişim

 

İçeriğinizi hesabınızın etkinliğine göre önceliklendiren algoritmanın bir sonucu olarak, içeriğiniz daha fazla kişiye gösterilecek ve bu da yayınlamadığınızdan daha fazla etkileşim ve gösterim sağlayacaktır.

 

3.    TikTok Algoritması Tutarlı Posterler İçin En İyi Şekilde Çalışır

 

TikTok algoritması aktif hesapları ödüllendirir ve ilk 1.000 takipçi, ilk 50 video vb. Gibi hesap kilometre taşlarını kutlar. Ne kadar çok kilometre taşına ulaşırsanız, birisinin içeriğinizi görme olasılığı o kadar artar.

 

TikTok'ta Tutarlı Bir Şekilde Gönderi Yapmanın Temel Çıkarımları

 

TikTok'ta tutarlı bir şekilde paylaşım yapmanın içerik performansınızı artırdığı kanıtlanmıştır. Ancak bu, sürekli paylaşım yapıyor olsanız bile TikTok'ta düşük performanslı içerik günlerine sahip olmayacağınız anlamına gelmez. Yüksek performanslı içerik büyük ölçüde kitlenize, sektörünüze ve içerik karışımınıza bağlıdır.

 

Trend olan sesleri, video trendlerini ve CapCut gibi şablonları içeren TikTok içeriğinin yayınlanan tüm içeriklerden en fazla viralliğe sahip olduğu bilinmektedir. Bunun nedeni, bu içeriğin daha yüksek görünürlük ve maruz kalma olasılığına sahip olmasıdır, çünkü trend olan sosyal medya içeriği genellikle diğer içeriklerden daha sık görüntülenir. Ancak, trend içerik her zaman en değerli içerik değildir ve her zaman takipçi artışı, daha fazla etkileşim veya trafik ve dönüşüm sağlamaz. Bu nedenle, hedef kitleniz için benzersiz ve faydalı içerik sütunlarına sahip bir içerik stratejisi geliştirmek önemlidir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın