2024'te TikTok Reklamları Nasıl Kullanılır?

TikTok Reklamı nedir? Nasıl kullanılır? ve Neden kullanılmalıdır? Ne kadara mal oldukları ve daha fazlası hakkında bilinmesi gereken her şey burada!

Reklam, sosyal medyanın çok önemli bir unsurudur ve TikTok da farklı değildir. Ne oldukları, nasıl kullanmanız gerektiği, neden kullanmanız gerektiği, ne kadara mal oldukları ve daha fazlası dahil olmak üzere markanızın TikTok reklamları hakkında bilmesi gereken her şey burada.

 

TikTok'ta reklam var mı?

 

TikTok, 2019 yılında reklam modelinin beta sürümünü tanıttı. Kısa sürede Nike gibi büyük markalar TikTok'ta reklam vermeye başladı ve reklamlar o zamandan beri platformun önemli bir parçası haline geldi.

 

TikTok neden reklamlarla dolu?

 

2021 yılında, platformun reklamları başlatmasından sadece iki yıl sonra, TikTok'un dünya çapında bir milyardan fazla aktif kullanıcısı vardı. Markanızı tanıtmanın eğlenceli ve ilgi çekici bir yoludur.

 

TikTok Reklam Yöneticisi nedir?

 

TikTok, kullanışlı bir şekilde TikTok Reklam Yöneticisi olarak adlandırılan kendi reklam yöneticisine sahiptir. Facebook'un reklam sistemine benzer ancak daha az hedefleme seçeneği sunar. Ancak, erişim muazzam olduğu için çoğu marka bu isabeti almaya isteklidir.

 

TikTok ne tür reklamlar sunuyor?

 

TikTok reklamlarını dijital pazarlama çalışmalarınızın bir parçası olarak kullanıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli seçenekleriniz vardır. Bunları aşağıdan kontrol edin.

 

Farklı TikTok reklam türleri şunlardır:

 

·      TikTok'un kendi Reklam Yöneticisi sayesinde şirket içinde oluşturabileceğiniz feed içi reklamlar.

 

·      TikTok'un ilişkili Haber Kaynağı uygulamalarında yayınlanan resim reklamlar, bunlar Babe, BuzzVideo ve TopBuzz'dır. Bu reklamlara metin, bir uygulama veya marka adı ve bir resim ekleyebilirsiniz.

 

·      TikTok'un Haber Kaynağı uygulamalarında yayınlanan Carousel reklamları. Bunlar, her biri için benzersiz başlıklar içeren en fazla on farklı görüntü içerebilir.

 

·      Kullanıcıların Sizin İçin akışında ve TikTok'un Haber Kaynağı uygulamalarında yayınlanan video reklamlar. Bu reklamlar beş saniyeden bir dakikaya kadar uzayabilir ve video, reklam metni, bir marka veya uygulama adı ve bir reklam görüntüsü içerebilir.

 

·      TikTok Audience Network aracılığıyla dağıtılan Pangle reklamları.

 

·      Hesabınızdan veya başka bir kullanıcının hesabından organik içeriği artırmanıza olanak tanıyan Spark reklamları. TikTok, Spark reklamlarının normal feed içi reklamlara göre %142 daha ilgi çekici olduğunu ortaya çıkardı ki bu hiç de fena değil.

 

TikTok reklam hesabı nasıl oluşturulur

 

TikTok'ta reklam vermeye nasıl başlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

 

1.İşletmeler için daha geniş TikTok sitesinin bir parçası olan TikTok Reklam Yöneticisine gidin. Şartlar ve koşullar ve gizlilik politikasının yanı sıra tüm olağan doğrulama ve finansal bilgileri içeren bir hesap oluşturmanız gerekecektir.

 

2.TikTok Reklam Yöneticisi hesabınıza bir bakiye eklemeniz istenecektir. Yalnızca rahat olduğunuz şeyi kullanın ve sadece deniyorsanız, küçük başlayın ve nasıl gittiğinizi görün. Daha sonra her zaman doldurabilirsiniz.

 

3.İşiniz bitti! TikTok reklam hesabınız artık kullanıma hazır.

 

TikTok reklam kampanyasını nasıl oluşturabilirim?

 

TikTok Reklam Yöneticisi'ni kurduktan ve oturum açtıktan sonra, “Kampanya” bölümüne tıklayın. “Basitleştirilmiş” veya “Özel” modu kullanmanız istenecektir. TikTok tahminlerin çoğunu ortadan kaldırdığından, özellikle bir şeyler hakkında yeni bir fikir ediniyorsanız, ilkini tavsiye ederiz. Ancak, bir TikTok reklam uzmanı olursanız, istediğiniz zaman Özel moda geçebilirsiniz.

 

Bunu çözdükten sonra, yedi temel kampanya hedefine bölünmüş üç ana kategori sunulacak. Hedeflerinizle en alakalı olanı seçmeniz gerekiyor, bu yüzden dikkat edin!

 

Farkındalık

 

·      Erişim: Bu, reklamınızı en fazla kişiye gösterir.

 

Dikkate Alma

 

·      Trafik: Bu, trafiği belirli bir URL'ye yönlendirir. Bunu tamamlamak için bazı süper yararlı araçlar da vardır. IP adresleri, zaman damgaları ve daha fazlası gibi nitty-gritty ayrıntılarını izlemek için TikTok Pixel kodunu istediğiniz URL'ye yükleyebilirsiniz.

 

·      Uygulama Yüklemeleri: Buradaki odak noktası, insanları tanıttığınız bir uygulamayı indirmeye teşvik etmektir.

 

·      Video Görüntülemeleri: Üzerinde yazanı yapar, kullanıcıları video içeriği izlemeye ve video reklam gösterimlerini en üst düzeye çıkarmaya teşvik eder.

 

·      Potansiyel Müşteri Oluşturma: Bu, kullanıcıların doldurup göndermesi için bir Anlık Form kullanır ve ağınızı genişletmeyi ve yeni müşteriler oluşturmayı amaçlar.

 

Dönüşümler

 

·      Dönüşümler: Abonelik, satın alma gibi belirli bir eylemi göz önünde bulundurarak insanları URL'nize yönlendirin.

 

·      Katalog Satışları: Bunlar, ürün kataloğunuza dayalı dinamik TikTok reklamlarıdır.

 

TikTok'ta reklam verirken, kampanyanız için doğru hedefi seçmeniz önemlidir. Bununla birlikte, daha küçük bir tomar parayla oynuyorsanız ve ayak parmaklarınızı daldırmak istiyorsanız, Trafik seçeneği en sade seçenektir.

 

Ardından, kampanyanızı adlandırın ve bir bütçe belirleyin

 

Herhangi bir karışıklığı önlemek için ekip arkadaşlarınızın anlayacağı bir isim verin. Ardından bütçenizi ayarlayın. TikTok Reklam Yöneticisinin bütçenizi otomatik olarak optimize etmesine izin verebilir veya ömür boyu veya günlük bir bütçe girebilirsiniz (bunun en az 50 $ olması gerekir).

 

Reklam gruplarınızı adlandırın ve yerleşimlerini onaylayın

 

Kampanyalarınızın her biri, kampanyanız kadar net bir şekilde adlandırmanız gereken bir ile 999 reklam grubu içerebilir. TikTok'un reklamlarınızın en uygun olduğu yeri belirlemesine izin vererek Otomatik Yerleşim'e basabilirsiniz. Aksi takdirde, her bir reklam grubunu nereye yerleştirmek istediğinizi seçebilirsiniz:

 

·      TikTok, onları Sizin İçin akışında açar.

 

·      Haber Kaynağı Uygulama Serisi, reklamlarınızı TikTok'un Haber Kaynağı uygulamalarına gönderir.

 

·      Reklamlarınızı TikTok'un premium küresel yayıncı ağına gönderen Pangle.

 

Bu bölümde, kullanıcıların reklamlarınıza yorum yapıp yapamayacağını ve reklamlarınızı indirip indiremeyeceğini de seçebilirsiniz.

 

Otomatik Kreatif Optimizasyonu kullanıp kullanmayacağınıza karar verin

 

Reklamlarınız için reklam öğesini henüz yükleyemezsiniz ancak bu bölüm düşünmeye değer. Otomatik Yaratıcı Optimizasyonu'nu açarsanız TikTok, resimlerinizin, videolarınızın ve reklam metninizin kombinasyonlarını otomatik olarak iyi olarak kabul ettiği bir şekilde oluşturacaktır.

 

Günün sonunda, markanızı TikTok'tan daha iyi tanıyorsunuz. Ancak TikTok'ta reklam verme konusunda yeniyseniz ve başarıya ulaşmak istiyorsanız, bunu platformun halletmesine izin vermeye değer olabilir.

 

Hedef kitlenizi seçin

 

TikTok, reklamlarınızın doğru kişilere gösterilmesini sağlayabilir. Yaş, cinsiyet, konum, dil, davranışlar, cihaz ayrıntıları ve ilgi alanlarına göre demografik özellikler arasından seçim yaparak kendi özel kitlenizi oluşturabilirsiniz.

 

Reklam grubunuzun bütçesine karar verin, ardından planlayın

 

Kampanyanızın bütçesini daha önce belirlediniz ancak şimdi bireysel TikTok reklam gruplarınız için ve ne zaman yayınlanacakları için bütçeler belirlemeniz gerekiyor. Reklamların belirli bir zamanda yayınlanmasını istiyorsanız, bunu “Dayparting” özelliği ile çözebilirsiniz yine de, hedef kitlenizin saat dilimine dayandırmayı unutmayın! Bu, yapılması kolay bir hatadır.

 

Teklif stratejinizi ve hedefinizi sağlamlaştırın

 

TikTok reklam grubunuzun optimizasyon hedefi tıklamalara, erişime veya dönüşüme dayalı olacaktır. Bu, genel kampanya hedefiniz için ne seçtiğinize bağlı olarak sizin için zaten seçilmiş olabilir. Ardından, teklif verme stratejinizi onaylayın:

 

·      Teklif Üst Sınırı: Tıklama başına (TBM), görüntüleme başına (GGBM) veya 1.000 gösterim başına (BGBM) maksimum maliyeti belirleyin.

 

·      Maliyet Üst Sınırı: Bu, optimize edilmiş BGBM'niz için sonuç başına ortalama bir maliyet belirler. Genellikle inip çıkar, ancak ortalama olarak belirlenen teklif civarında olmalıdır.

 

·      En Düşük Maliyet: TikTok Reklam Yöneticisi, sonuç başına en düşük maliyetle mümkün olan en yüksek sayıda sonucu yansıtmak için reklam grubunun bütçesini kullanır.

 

·      Teslimat Türü: Standart veya hızlandırılmış arasında seçim yapabilirsiniz. İlki, reklam grubunuzun bütçesini kampanya zaman çizelgesi içinde belirli sayıda güne yayar. İkincisini seçerseniz, seçilen TikTok reklam grubu için bütçenizi olabildiğince hızlı yakar.

 

Reklamlarınızı oluşturun

 

Diğer her şey gibi açıkça adlandırılması gereken bir TikTok reklam grubuna en fazla 20 reklam ekleyebilirsiniz. Ardından, ne tür bir reklam oluşturduğunuzu seçin: Resim, Video veya Spark.

 

Resimlerinizi veya videolarınızı ekleyin veya Reklam Yöneticisi içinde bir video oluşturun. Ardından bir küçük resim seçin veya kendi küçük resminizi oluşturun ve reklam metninizi ve bağlantınızı girin. Ekranın sağ tarafındaki ön izlemeyi yapın, hiçbir bağlantının bozuk veya eksik olmadığından emin olun ve Gönder'i tıklayın.

 

TikTok reklamları için bir reklamı nasıl optimize edebilirim?

 

Herhangi bir sosyal medya platformu gibi, TikTok'un da belirli format ve dosya tercihleri vardır. Bunlar, TikTok reklamları için içerik oluştururken izlemeniz gereken özelliklerdir:

 

·      9:16, 1:1 veya 16:9 en boy oranı. TikTok'un dikey bir video platformu olduğu göz önüne alındığında, 9:16 en iyi performansı gösterme eğilimindedir. Spark reklamları herhangi bir en boy oranına izin verir.

 

·      Minimum 540 x 960 piksel veya 640 x 640 piksel çözünürlük. Ancak, 720 piksellik videolar genellikle en iyi performansı gösterir. Spark reklamlarının minimum çözünürlüğü yoktur.

 

·      Maksimum 500 MB boyutunda MP4, MOV, MPEG, 3GP veya AVI dosyaları. Spark reklamlarının maksimum dosya boyutu yoktur.

 

·      Beş saniye ile bir dakika arasında video uzunluğu. TikTok'un kendisi, 21 ila 34 saniye arasındaki herhangi bir şeyin tatlı nokta olduğunu söyledi. Bu, Spark reklamları için geçerli değildir.

 

·      Spark reklamları olmadıkça emoji içermeyen, bir ila 100 karakter arasında bir reklam açıklaması.

 

·      50KB'den küçük bir kare profil resmi.

 

·      Dört ila 40 karakter arasında bir uygulama adı veya iki ila 20 karakter arasında bir marka adı.

 

TikTok reklamlarının maliyeti nedir?

 

TikTok reklamlarının maliyeti kamuya açık değildir. Günlük ve ömür boyu kampanya bütçeleri günlük minimum 50 $ olarak belirlenmiştir. TikTok reklam gruplarının maliyetine indiğinizde, günlük minimum 20 $ 'lık bir bütçeye bakıyorsunuz. Reklam grupları için ömür boyu bütçe, günlük bütçenin reklam grubunun çalışması planlanan gün sayısı ile çarpılmasıyla hesaplanabilir.

 

Bununla birlikte, platform TikTok'ta reklam vermek için bütçeler ve sınırlar belirleme konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

 

·      Teklif stratejiniz olarak Maliyet Üst Sınırı veya Teklif Üst Sınırı'nı seçerseniz, kampanya bütçeniz için Sınır Yok'u seçin ve reklam gruplarınız için günlük bütçeyi EBM'nizin en az 20 katına yükseltin.

 

·      En Düşük Maliyetli teklif stratejisini kullanarak bir Dönüşüm kampanyası yürütüyorsanız en az 100 ABD doları veya CTA'nızın 20 katı kadar bir bütçe kullanın. Emin değilseniz, en yüksek sayı hangisi ise onu kullanın.

 

TikTok reklamları için TikTok Pulse kullanabilir miyim?

 

2023 yılında TikTok, TikTok Pulse'ı tanıttı. Bu, reklamlarınızı Sizin İçin akışındaki en iyi performans gösteren, trend olan içeriğin yanına yerleştiren bir reklam aracıdır. Kesin olmak gerekirse, ilk% 4.

 

TikTok Pulse'un üzerinde çalıştığı 12 içerik kategorisi vardır:

 

·      Güzellik ve kişisel bakım

 

·      Moda

 

·      Yemek pişirme ve fırınlama

 

·      Otomotiv

 

·      Oyun

 

TikTok Pulse, reklam gelirinizi içerik oluşturucularla 50/50 paylaşarak iş birlikleri için adil bir şekilde ödeme almalarını sağlar. Sizin tarafınızda TikTok Pulse, üçüncü taraf marka uygunluğu ve görüntülenebilirlik doğrulaması dahil olmak üzere anlayışlı, şeffaf kampanya ölçüm araçları sağlar.

 

Ayrıca, reklamlarınızı herhangi bir yere yerleştirmeden önce içeriği doğrular, böylece markanız uygunsuz bir şeyin yanında yer almaz. TikTok Pulse'a hak kazanmak için içerik oluşturucuların ve yayıncıların en az 100.000 takipçisi olması gerekir.

 
TikTok Reklamları için TikTok Markalı Görevi kullanabilir miyim?

 

TikTok Branded Mission, içerik oluşturucuların markalarla bağlantı kurmasına ve videoları için ödüller almasına olanak tanıyan bir reklam ürünüdür.

 

Branded Mission'ın arkasındaki mekanizma şudur: Reklam verenler markalı kampanyalar başlatır ve içerik oluşturucuları katılmaya teşvik eder, bir özet belirler ve esasen TikTok'un içerik oluşturucu topluluğundan kitle kaynaklı içerik sağlar. Bu süreçten en iyi performans gösteren videolar, içerik oluşturuculara ödeme yapılan reklamlara dönüştürülür.

 

TikTok Markalı Görev, 18 yaşın üzerinde ve 1.000'den fazla takipçisi olan içerik oluşturucular için kullanılabilir. TikTok Pulse gibi, TikTok Branded Mission da içerik oluşturucular için şeffaflık sunar, videoları reklam olarak yayınlanmak üzere seçilirse ne kadar para kazanacaklarını açıkça görebilirler.

 

Ve işte orada. 2024'te TikTok Reklamları nasıl kullanılır. Rekabetçi, hızlı tempolu bir alan, ancak markanızı doğru kişilerin önüne çıkarmak istiyorsanız, TikTok Reklam Yöneticisi size yardımcı olabilir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın