TikTok Trend Olan İçerikleri Nasıl Bulursunuz?

TikTok'un Kreatif Merkezi ve En İyi Ürünler özellikleri ile markanızın stratejisini güçlendirin! Trendleri keşfedin ve yaratıcı içeriklerle milyonlara ulaşın!

Bazı devlet kurumlarının TikTok'un çalışanlar tarafından devlet cihazlarında kullanımını kısıtladığı ve hatta yasakladığına dair haberlere rağmen, sosyal medya uygulamasının hala çok fazla kullanıldığı gerçeği devam ediyor. Uygulamanın 2022'nin 4. çeyreğine ait kullanım istatistiklerine ilişkin raporlar, dünya genelinde aylık bir milyar aktif kullanıcı olduğunu ve bu kullanıcıların uygulamada günde bir buçuk saatten fazla zaman geçirdiğini ortaya koydu. Bu etkinlik, uygulamayı markalar için yeni müşterilerin karşısına çıkabilecekleri en önemli yer haline getiriyor.

 

Şimdi markaların, özellikle de ürün bazlı şirketlerin TikTok'taki içerik yatırımlarını değerlendirmelerinin tam zamanı. TikTok'un yeni En İyi Ürünler özellikleri, markaların uygulamadaki yaratıcı ve stratejik reklamları aracılığıyla popüler olma kodunu kırmalarına bile yardımcı olabilir. Ama önce temel bilgileri ele alalım.

 

TikTok'un Kreatif Merkezi nedir ve En İyi Ürünler nasıl bulunabilir?

 

TikTok'un Kreatif Merkezi Nedir?

 

TikTok'un Yaratıcı Merkezi, hashtag'ler, kullanıcılar, ses ve video dahil olmak üzere uygulamadaki en son trendlerin bir kütüphanesini içeren ücretsiz bir kaynaktır. Yaratıcı Merkezi kullanmak için, trendleri keşfetmek ve daha sonra hangi içeriği oluşturmanız gerektiğine dair ilham almak için anahtar kelimeleri aramanız yeterlidir. Yaratıcı Merkez'de beğendiğiniz bir ses veya video bulduğunuzda, popülerlik hakkında bir fikir edinmek için başka kaç kullanıcının bunu kullandığını görebilirsiniz. Geniş trend içerik kitaplığına ek olarak, kullanıcıların nelerden hoşlandığına dair fikir edinmek için en iyi performans gösteren reklamların analizlerine de bakabilirsiniz. Ama bekleyin, dahası var! Şubat 2023'te TikTok, Yaratıcı Merkez'e ürün pazarlamasına özel yeni bir unsur ekledi.

 

Trend Ürünler Nelerdir?

 

Artık kullanıcılar trend olan ses, video ve hashtag'leri aramanın yanı sıra trend olan en iyi ürünleri de arayabiliyor. Ayrıntılar daha da derine inerek her bir ürünün demografik özellikleri gibi temel metriklerini ortaya çıkarıyor. Bu paha biçilmez bilgi, neyin işe yaradığını göz önünde bulundurarak markalara ürün reklamı konumlandırmalarında yardımcı olabilir. Artık tekerleği yeniden icat etmek yok. Aramanıza nasıl başlayacağınıza bir göz atalım.

 

ads.tiktok.com adresini ziyaret edin. Arama parametrelerinizi, müşterilerinizin konumu, ürün sektörünüz ve reklam hedefiniz dahil olmak üzere ürününüze ve reklamınıza en çok benzeyen şeyleri temsil edecek şekilde ayarlayın. Ardından, sizinkine benzer trend reklamların sonuçlarını filtrelemek için hangi beğeni aralığını, video süresini ve görüntülemek istediğiniz zaman dilimini seçin. Odağınızı daraltmak veya genişletmek için arama parametrelerini ayarlamaya devam edebilirsiniz. Buradan, mevcut reklamların gerçek performansına dayalı olarak ürün reklamlarınız için fikir edinirken yaratıcılık fikirlerinin akmasına izin verin.

 

Kreatif Merkezi kullanarak rekabet araştırmanızı tamamladıktan ve başkalarında neyin işe yaradığı hakkında fikir sahibi olduktan sonra, yine de kendi reklamınızı oluşturmanız gerekir. İşte aklınızda tutmanız gereken birkaç şey.

 

1.    Her bir reklam için analiz ettiğiniz bilgilere dayanarak, kullanıcıların davranışlarını ve reklamın onların ihtiyaçlarını nasıl karşıladığını düşünün. Örneğin, yeni bir ürünün nasıl kullanılacağına ilişkin bir eğitim var mıydı? Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına ve isteklerine hitap ettiğinizden emin olmak için video reklamınızın amacı ne olacak?

 

2.    Video reklamınızla ilgili bir harekete geçirici mesajınız olsun. Video bittiğinde insanların ne yapmasını istiyorsunuz? Reklamda bunu net ve kolay erişilebilir hale getirin.

 

3.    Videonuz kısa olacaktır ancak çok kısa olmamalıdır. TikTok, videoların en az 10 saniye olmasını önerir, böylece kullanıcı üzerinde bir izlenim bırakmak için zamanları olur.

 

4.    Ürününüz için birkaç farklı video içeren bir reklam grubu oluşturun. İzleyiciler çeşitlilik görmek ister. Reklamınız daha önce gördükleri bir şeyse yollarına devam edebilirler. Bu yalnızca çeşitlilik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda size farklı sesleri, kelimeleri, CTA'ları test etme ve neyin en iyi performansı gösterdiğini görme fırsatı verir.

 

5.    Ses kapalıyken kaydırma yapan kişilerin dikkatini çekmek için videoda metin kullanın.

 

Bu altın madeni analitiği, sosyal medyaya trend içerikle ilgili daha önce hiç olmadığı kadar yüksek düzeyde içgörü sağlar. Bilgilerden yararlanın ve ürün satışlarınıza yardımcı olan ve kullanıcıları eğlendiren gerçekten harika içerikler oluşturmak için kullanın. Bir gün ürün reklamınızın en iyi ürün olarak gösterilmesi ve başkalarına ilham vermesi mümkündür.

Sosyal Linkler

Bize Katılın