TikTok Video Uzunluğu Ne Olmalıdır?

TikTok kısa ve uzun formatta içerik oluşturmak için ipuçlarına göz atın. Hikaye anlatımı yapısı ve genel video ipuçları ile TikTok'ta başarıya ulaşın!

TikTok evrim geçiriyor. 2020'de işe yarayan aynı strateji, 2023'te aynı sonuçları elde etmeyecektir.

 

TikTok'un başarısı, hızlı tempolu 7-15 saniyelik videolar üzerine inşa edildi. Son birkaç yılda platform, maksimum video uzunluğunu 10 dakikaya kadar uzattı. Birçok TikTok sosyal medya yöneticisi ve uzmanı, daha uzun videoların 2023 ve sonrasında TikTok'ta daha fazla görüntüleme ve etkileşim sağlayabileceğini bildiriyor.

 

Uzun Formlu TikTok İçeriği Neden Patlıyor?

 

Sosyal medyada çok az sabit vardır. Platformlar ve kitle tercihleri değiştikçe pazarlama stratejileri de buna ayak uydurmalıdır. Platformun önceki yinelemelerinde işe yarayan eski stratejiler sonsuza kadar işe yaramayacaktır.

 

Bir sosyal medya pazarlamacısı olarak başarılı olmak için sürekli strateji denetimi gerekir. Rakiplerin neler paylaştığını, kimin büyüyüp kimin büyümediğini ve hangi trendlerin bu büyümeyi kolaylaştırdığını yakından takip etmelisiniz. Bu özellikle TikTok için önemlidir çünkü platform herkesin bildiği gibi hızlı hareket eden bir platformdur.

 

İçerik oluşturucular her zamankinden daha uzun biçimli içerik yayınlıyor. Bu, sadece birkaç ay önce TikTok'ta işe yarayanlardan çok farklı.

 

Birçok içerik üreticisi, TikTok'ta takipçi kazanma konusunda Instagram'dan daha fazla sorun yaşadığını bildiriyor. 15 saniyelik videolar hala hem orijinal hem de trend seslerle viral olma potansiyeline sahip olsa da görüntülemeleri takipçilere dönüştürmede o kadar etkili değiller.

 

Fark ettiğimiz bir başka değişim de daha fazla içerik üreticisinin YouTube'da iyi performans gösterenlere benzer şekilde vlog tarzı ve hikaye anlatımlı video içeriklerine yönelmesi. Bu içerik son derece ilgi çekici ve içerik oluşturucuya izleyicilerle daha derin bağlantılar kurması için zaman ve alan sağlıyor. Yatırım yapan izleyiciler gelecekteki içerikleri takip edecektir.

 

Hem Kısa Hem de Uzun Formlu TikTok İçeriği Oluşturmaya Yönelik İpuçları

 

Uzun biçimli içerikler anekdot olarak daha iyi performans gösteriyor olabilir ancak bu, içerik stratejinizi bir gecede tamamen değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez. Kitlenizin nasıl tepki verdiğini göz önünde bulundurarak uzun biçimli içerikleri yavaş yavaş sunmaya başlayın. Analizlerinizdeki etkileşim metriklerini ve görüntülemeleri kontrol edin ve uzun biçimli videolarınızla ilgili yorumlara dikkat edin.

 

Bu taktiği uygulamanın bir yolu, yalnızca uzun biçimli içerik içeren düzenli bir video serisi oluşturmaktır. Daha uzun videoların yavaş ve istikrarlı bir şekilde sunulması, ayak parmağınızı suya daldırmanın bir yoludur. Kitlenizin nasıl tepki verdiğini gördükten sonra, stratejinizin ileriye dönük olarak ne kadar uzun formlu içerik içermesi gerektiğine karar verebilirsiniz.

 

Mevcut kitlenizi biranda şok etmekten kaçınmak için daha uzun biçimli içeriği yavaşça tanıtın.

 

Bir başka ipucu: İzleyicilerin ilgisini canlı tutmak için çok sayıda görsel ve metin kullanın. Bazı insanlar uzun videoları hızlıca ilerletmeyi sever ve metin, videolarınızı bölümlere ayırmanıza yardımcı olabilir, böylece izleyiciler neyi atlamak istediklerini bilirler.

 

Bağlam eklemek ve izleyicilerin ilgisini canlı tutmak için fotoğraflar, veri grafikleri, memler ve hatta video klipler ekleyin.

 

Uzun Formlu TikTok'lar için Hikaye Anlatımı Yapısı

 

Tüm video içeriklerinde olduğu gibi, net bir kancanız, ortanız ve sonunuz olduğundan emin olmak isteyeceksiniz.

 

Kanca Cümle

 

Videonuzun ilk birkaç saniyesi, kullanıcıların dikkatini çekmenin anahtarıdır böylece sonuna kadar izlemeye devam ederler. Kanca, izleyicilerin videodan ne elde edeceğinin hızlı bir özetini sağlamalıdır ancak bu özet hiçbir şey vermemelidir. İzleyicilerinizin ilgisini çekmenin pek çok farklı yolu vardır. Ekranda gösterdiğiniz metin, söylediğiniz sözler, enerjiniz ve kompozisyonunuzdaki hangi görsel öğelerin gözlerini yakalayıp kaydırmayı durdurabileceğini düşünün.

 

Video Ortası

 

Her iyi hikayenin bir çatışmaya ihtiyacı vardır. Bu, müşterileriniz için çözmek istediğiniz sorun olabilir. Eğer sadece ilgi çekici bir içerik sağlamak için bir hikaye anlatıyorsanız, bu hayatınızda karşılaştığınız herhangi bir sorun olabilir. Burada çatışmayı daha soyut bir anlamda düşünün. Burada gerçek tartışmalardan bahsetmiyoruz. Videonuzun olay örgüsünü yönlendirmek için sadece ince bir çatışma ipucu.

 

Videonuzun ortası bu sorunun çözümüdür. Müşterilerinize bu sorunu çözmek için bilmeleri gereken her şeyi, sorunu kendiniz için nasıl çözdüğünüzü vb. anlatın.

 

Sonuç/CTA

 

Videonuzu güçlü bir sonuçla bitirin. Tüm "beğen ve takip et" gemisi yelken açtı. İnsanlar bunu bekliyor ve bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor. Bunun yerine, izleyicilerinizin videodan ne çıkarmasını istediğinizi iyice düşünün. Bundan sonra ne yapmalarını istiyorsunuz? Amaç sizi takip etmeleri ise, bunu yapmaları için onlara bir neden verin. Gelecekteki içeriklerden ne bekleyecekleri konusunda onları ikna edin. Son CTA'nız güçlü olmalıdır. Kullanıcılarınıza bir sonraki adımda yapmalarını istediğiniz eylemden ne elde edeceklerini söyleyin.

 

Unutulmaması Gereken Genel Video İpuçları

 

Güven yansıtmak için ses tonunuzu ve beden dilinizi uygulayın.

Parlak aydınlatma kullanın (bu, yüzünüzün diğer TikTok konuşan kafalardan ayrı durmasını sağlar)

Net sese öncelik verin

 

Özgün Kalın

 

Uzun biçimli videonun en önemli kısmı kendiniz olmaktır. Benzersiz kişiliğinizi gösterin, izleyicileriniz tepki verecektir. İnsanlar özgünlüğü ve bağlantıyı arzular. Rakiplerinizi araştırırken içeriklerinin hangi unsurlarının ilgi gördüğüne bakın ve ilham alın ama asla kopyalamayın. Yalnızca sizin sunabileceğiniz kişiliğinizi vurgulamak için aydınlatma, video yapısı, görsel öğeler vb. unsurları kullanın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın