2024'te TikTok'ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?

TikTok, video paylaşım uygulaması her zamankinden daha popüler, rekabet hemen hemen her gün artıyor. TikTok'ta nasıl daha fazla görüntüleme elde edersiniz?

TikTok'taki Görünümler Neden Önemlidir?

 

Daha fazla TikTok görüntülemesi daha fazla pozlama anlamına gelir. YouTube, Instagram ve hatta Twitter ile karşılaştırıldığında, hızlı ateş eden bir platformdur. Ne kadar çok görüntüleme alırsanız, videonuzun başlangıçta arama yapmayan kişiler tarafından görülme olasılığı ve TikTok kanalınızdan para kazanma olasılığınız o kadar artar.

 

Bugün, TikTok'ta neyin görüntüleme olarak sayıldığını ve videonuzun neden hak ettiği görüntülemeleri alamayabileceğini açıklayacağız. Ardından, aşağıdaki ipuçlarını ve püf noktalarını ele alacağız:

 

1. Hedef kitlenizi bulma

 

2. İçeriği 30 saniyenin altında tutmak

 

3. Her gün içerik oluşturmak

 

4. Hashtag kullanımı

 

5. Trendleri takip etmek

 

6. Trend sesleri kullanma

 

7.Stitch ve Duet videoları oluşturma

 

8.TikTok Analytics'i Kullanma

 

TikTok'ta Görüntüleme Olarak Ne Sayılır?

 

Kulağa basit geliyor ama açıklamaya değer. TikTok'taki görünümler diğer platformlardan farklıdır. Örneğin, resmi olarak bir görünüm olarak sayılmadan önce bir YouTube videosunun belirli bir bölümünü izlemeniz gerekir. TikTok'ta durum böyle değil. Video oynatılmaya başlar başlamaz bir görünüm olarak kabul edilir.

 

Kendi TikTok'umu İzlemek Bir Görüntüleme Olarak Sayılır mı?

 

İyi deneme ama hayır. TikTok'ta daha fazla görüntüleme elde etmek istiyorsanız, başkalarının izlemesini sağlamalısınız. Kendi hesabınızdan yapılan görüntülemeler hiçbir işe yaramaz.

 

Bir TikTok'u Yeniden İzlemek Bir Görünüm Olarak Sayılır mı?

 

Bir video ilk kez izlendikten sonra döngüye girerse, TikTok'ta bir görüntüleme olarak sayılır. Aynı şey içeriğinize geri dönen kişiler için de geçerlidir: kahvaltıdan, öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden önce izlerlerse, bu 3 görüntüleme olur.

 

TikTok'um Neden Hiç Görüntülenmiyor?

 

Bunun arkasındaki neden genellikle tek bir faktöre bağlıdır, yayınladığınız içerik. Tabii ki, bu tamamen başka soruları da beraberinde getirir. Videonuz yeterince ilgi çekici mi yoksa çok mu uzun? Bir trend denediniz ama benzersiz bir dokunuş eklemediniz mi? Yanlış hashtag'ler mi kullandınız ya da hiç kullanmadınız mı?

 

Platform yeni hesapların yayınladıklarına alışkın olmadığından TikTok görüntülemeleri almakta zorlanabilir. Benzer şekilde hassas içerikle uğraşan hesaplar, sahne silahları, sahte kanı vb. tarz video’larla görüntüleme elde etmek için mücadele edebilir. Bazen, günün yanlış saatinde paylaşım yapmış olabilirsiniz. Bunların çoğu, bir dakika içinde tartışacağımız TikTok algoritması tarafından belirlenir.

 

TikTok'ta daha fazla görüntüleme almak istiyorsanız, her olasılığı keşfetmeniz gerekir. Kulağa büyük bir meydan okuma gibi geliyor ancak göründüğü kadar zor değil. Bazı değişiklikler yaparsanız ve algoritmayı kendi tarafınıza alırsanız, bu görünümleri toplamaya başlayabilirsiniz.

 

2024'te TikTok'ta Nasıl Görüntüleme Alırsınız?

 

Diğer birçok sosyal medya platformu gibi TikTok'taki akış da bir öneri algoritması tarafından kontrol ediliyor. Algoritma, kullanıcıları için mükemmel bir beslemeyi bir araya getirmek için çeşitli faktörleri dikkate alır. Sonuç, ilgi alanlarınıza göre kaydırmak için sınırsız bir video akışına sahip olacağınız anlamına gelir.

 

Sizin İçin sayfası burada kilit önem taşıyor. TikTok'taki ana beslemedir ve daha önce ilgi gösterdiğiniz videolara, konulara ve içerik oluşturuculara dayalı olarak platformun dört bir yanından en iyi içeriği toplar. Bu, yeni içerik keşfetmenin ana yoludur, videonuzu insanların Sizin İçin sayfasında öne çıkarmak, uygulamada başarıya giden bilettir.

 

Bunu aklımızda tutarak işe koyulalım. İşte TikTok'ta nasıl daha fazla görüntüleme alacağınıza dair 8 ipucu.

 

TikTok'ta Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir: En iyi 8 ipucu

 

1.Hedef Kitlenizi Bulun

 

TikTok tamamen özgünlük ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri paylaşmakla ilgilidir. Kitlenizle ne kadar çok bağlantı kurarsanız, sizi o kadar çok takip etmek ve içeriğinizi görüntülemek isteyeceklerdir. Ancak, TikTok'ta tam olarak kimlerin bulunduğunu aklınızda bulundurun. Platformdaki insanların% 40'ından fazlası 18 ila 24 yaşları arasındadır, bu nedenle hala büyük ölçüde daha genç bir demografik gruptur.

 

Niş içeriğinizi seven belirli bir kitleniz varsa, algoritma sizi ödüllendirecektir. Bunun nedeni, videolarınızla ilgilenen, onları paylaşan ve sonuna kadar izleyen bir izleyici kitlesine hitap ediyor olmanızdır.

 

Nişinizi bulmakta zorlanıyorsanız endişelenmeyin. Ortalıkta bu kadar çok farklı konu ve fikir varken, bunları daraltmak zor olabilir. Kusursuz bir ipucu, size benzer içerik üreten daha büyük TikTok içerik oluşturucularını kontrol etmektir. Bu şekilde, çiviledikleri hashtag'lere, formatlara ve konulara bakabilir ve içeriğinizi nasıl sunduğunuza göre çalışabilirsiniz.

 

2.İçeriğinizi 30 Saniyenin Altında Tutun

 

TikTok videoları artık 10 dakikaya kadar yayınlanabilse de 30 saniyenin altındaki klipler Sizin İçin sayfasında daha sık yer alma eğilimindedir. Bunun nedeni, video kısaysa, ikinci, hatta üçüncü kez yeniden izlenme olasılığı daha yüksektir.

 

İnsanlar artık her zamankinden daha hızlı kaydırma yaptığından, içerik oluşturucuların izleyicinin ilgisini çekmek için ortalama 3 saniyesi var. İzleme süresi, beğeniler ve yorumlar TikTok algoritması tarafından dikkate alınan en önemli ölçütlerdir, bu nedenle insanları hemen bağladığınızdan ve onlara sıkılma şansı vermediğinizden emin olun.

 

3.Her Gün İçerik Oluşturun

 

Sadece her gün değil mümkünse günde birkaç kez. TikTok, günde 1 ila 4 kez gönderi paylaşmanızı bile önerir! Bu imkânsız görünebilir ancak bir TikTok oluşturmanın ne kadar sürdüğünü düşünün. Gün boyunca birkaç kez on beş dakika ayırırsanız bu yapılabilir.

 

Günlük içerik yayınlamak sizi TikTok algoritması ve diğer kullanıcılarla tanıştırırken, aynı zamanda size farklı stil ve formatları deneme özgürlüğü verir. Düzenli olarak yayınlarsanız, neyin işe yarayıp neyin yaramadığına dair bir fikir edinebilirsiniz.

 

4.Hashtag Kullanın

 

Hashtag'ler TikTok'ta hayati bir rol oynamaktadır. Doğru hashtag'ler olmadan, içerik hak ettiği kitleyi bulamaz. Hashtag'ler, algoritmanın içeriğin ne hakkında olduğunu, kimin ilgisini çekebileceğinin belirlemesine ve aynı zamanda kullanıcıların içeriğinizi arama yoluyla keşfetmelerine de yardımcı olur.

 

Nişiniz veya sektörünüzle ilgili trend hashtag'leri takip edin ve bu hashtag'ler etrafında içerik oluşturun. Ayrıca trend olan ve sizinle ilgili olabilecek meydan okumalarda diğer içerik oluşturuculara katılabilirsiniz. Bu yalnızca içeriğinizin Sizin İçin sayfasında yükselmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda viral olma şansınızı da artırır. Sözü açılmışken, bir sonraki noktaya geçelim: trendleri takip etmek.

 

5.Trendleri Takip Edin

 

Sizin için sayfası bireysel kullanıcılar için düzenlenmiş olsa da trend videolar orada yer alıyor. Bir videoya ilgi çok büyükse, ilgi alanlarına uymasa bile insanlara gösterilebilir.

 

Trendler saman alevi gibi ortaya çıkıp kaybolabilir, ne zaman ve nerede ortaya çıkacakları genellikle tahmin edilemez. Bu nedenle, trendleri takip edin ve hoşunuza giden bir trend gördüğünüzde üzerine gidin. Beklemeyin.

 

6.Trend Sesleri Kullanın

 

Trend trenine atlamanın tek yolu hashtag'ler değildir. Ses efektleri ve müzik de hashtag'lerle aynı güce sahiptir: TikTok, aynı sese sahip bir klibi izleyen veya beğenen birine videonuzu gösterecektir.

 

Ortaya çıkan parçaları takip etmeyi deneyebilirsiniz ancak bu çok fazla manuel arama ve not alma gerektirecektir. Çok daha kolay bir yolu var. Ülkenizde neyin trend olduğunu keşfetmek ve orada ilham bulmak için TikTok'un Yaratıcı Merkezi'ne göz atın ve diğer ülkelerin trend parçalarını bile arayabilirsiniz.

 

7.Stitch ve Duet Videoları Oluşturun

 

Zaten trend olan bir videoyu ikiye katlamak, başarısından yararlanmanın ve TikTok'ta fazladan görüntüleme elde etmenin güzel bir yoludur. Düetler, başka bir kullanıcının videosuyla bölünmüş bir ekranı paylaşmanıza ve kendi diyaloğunuzu veya yorumunuzu eklemenize olanak tanır.

 

Stitching de benzer şekilde, yeni bir video oluşturmak için başka bir içerik oluşturucunun videosunun bölümlerini kendi kaydınızla düzenlemenize olanak tanır. Bu özellikleri kullanarak, kendi versiyonunuzun orijinal içerik oluşturucunun hayranları tarafından görülmesini sağlamak için denenmiş ve test edilmiş bazı içeriklere sırtınızı dayayabilirsiniz.

 

8.TikTok Analytics'i Kullanın

 

En az 100 takipçi edinmeyi başarırsanız, TikTok Analytics'i kullanabilirsiniz. Bu araç, tahminleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olur ve size kitlenizin kim olduğu, neyi sevdikleri ve onlar için neyin işe yaramadığına dair gerçek bir döküm sunar. Bu ölçümleri kullanmak, gelecekte ne tür içerik oluşturmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

 

Bu 8 ipucunu aklınızda tutarak dışarı çıkın ve üretmeye başlayın. Öğrenmenin en iyi yolu yeni şeyler denemektir

Sosyal Linkler

Bize Katılın