TikTok'ta Marka Kimliğini Korumalı mıyız?

TikTok'ta marka başarısı için kuralları yeniden yazın! TikTok'ta var olmak için eğlenceyi ve özgünlüğü benimseyin, markanızın hikayesini unutulmaz kılın!

TikTok benzersiz bir platformdur. İçerikler ilginçtir, yaratıcılık ve eğlence her şeyden önce gelir. Bu durum geçmişte markalar için özenle hazırlanmış içerikler ile tamamen zıt düşmektedir.

 

Instagram'da ürün pazarlamaya ve marka bilinirliğini artırmaya yönelik son derece markalı bir içerik stratejisi geliştiren işletmeler, TikTok'ta benzer bir başarı elde etmekte zorlanabilir. TikTok videoları ham ve filtrelenmemiş. Platformun kültürü her şeyden önce özgünlüğe değer verir. Özenle seçilmiş içerikler, yüksek performanslı TikTok videolarının paylaştığı özür dilemeyen yaratıcılığın yanında havasız veya yapmacık gelebilir.

 

Peki, markalar mevcut marka yönergelerine bağlı kalırken aynı keskin yaratıcılığı nasıl kanalize edebilir? Kısa cevap, aynı yaratıcılıkla yorumlanmadıkları sürece bunu yapamayacaklarıdır. Marka sesleriyle esnek olmaya istekli markaların TikTok başarısı için sağlam bir şansı var.

 

TikTok Markalar İçin Neden Rahatsız Edici?

 

TikTok eğlencesinin merkezinde komedi yer alır. Kültür, çoğunluğu Z kuşağı olan bir kitleden gelişti ve mizaha kuru ve kendini küçümseyen bir alt ton verdi. Biraz daha derine indiğinizde, platformdaki tüm başarılı içeriklerin çoğunun alt akımı olarak ilişkilendirilebilirliği bulacaksınız.

 

Markalar zaten Instagram ve Facebook'ta ilişkilendirilebilir görünmek için mücadele ediyor. Video ve ilginç mizah gibi paydaların eklenmesi TikTok içeriğini özellikle göz korkutucu hale getiriyor. Sosyal medya için net ses yönergelerine sahip olan markalar, yönergelerine bire bir uyan eğlenceli video içeriği beyin fırtınası söz konusu olduğunda duvara çarpabilir.

 

Katı kurallara bağlı kaldıktan sonra tuhaf skeçlere ve sabit danslara dalmak anlaşılabilir bir şekilde rahatsız edicidir ancak bu rahatsızlık, engeli aştığınızda kazanacağınız marka teşhirine ve yeni kitlelere değer.

 

Neden TikTok Humor Bandwagon'a Atlayalım?

 

Öncelikle Humor Bandwagon nedir? bunu açıklayalım.

 

"Humor Bandwagon," bir konsept veya trendin popülerliğinden yararlanmak için mizah kullanma eğilimini ifade eder. Bu terim, bir şakaya, mizahi bir yaklaşıma veya komik bir konsepte topluca katılarak, bu popüler mizah akımının avantajlarından yararlanma anlamına gelir. İnsanlar sıklıkla popüler mizah içeriğine katılarak, izleyicilerin ilgisini çekmeye veya takipçi kazanmaya çalışabilirler. Bu terim genellikle sosyal medya platformlarında, özellikle TikTok, Twitter ve Instagram gibi yerlerde kullanılır.

 

Viral TikTok sesini herhangi bir küfürden arındırmaya çalışmak, kürkü olmayan bir kediyi sevmeye çalışmak gibidir. Varlar, ancak az sayıdalar ve çok uzaktalar. Daha önce de söylediğimiz gibi, TikTok mizahı Z Kuşağı mizahından sonra modellenmiştir, bu da onu biraz akıldışı (iyi bir şekilde) yapar. Küfürlü kelimeler, yeni izleyiciler için bir işaret görevi gören gönülsüz, düğmesiz bir enerji katıyor.

 

Hâlâ ikna olmaya mı ihtiyacınız var? En kuralcı markaların bile TikTok'un kaygısız kültürünü özümsemekten fayda sağlayabilmesi için birkaç neden var. Platformda işe yarayan şeylere doğal olarak uyan içerik oluşturmak, daha yüksek erişim sağlar ve bu da marka bilinirliği için harikalar yaratır. Bu ilginç, acımasızca otantik havayı yansıtan videolar daha ilişkilendirilebilir olarak karşımıza çıkıyor. İzleyicilerin etkileşime geçme, bağlantı kurma ve markanıza güven duyma olasılığı daha yüksektir.

 

Platformda başarılı olmak için ne gerektiğini anlayan "havalı" bir marka olarak karşımıza çıkıyorsunuz. TikTok kullanıcıları, platforma kötü huylu videolar gönderen markaları 2022'de "YOLO" ve "on fleek" diyen ebeveyn olarak görüyor. Uyum sağlamaya çalışıyorlar, ancak hedefi birkaç yıl kaçırdılar.

 

Eğitici İçerik Ne Olacak?

 

Her gönderiye keskin bir mizah katmak zorunda değilsiniz. Birçok kişi TikTok'u bir arama motoru gibi kullanıyor. Ürün önerileri ararlar veya ipuçları ve püf noktaları için yeni edindikleri ürünleri kullanan kişilerin videolarını ararlar.

 

Bununla birlikte, TikTok'a gönderdiğiniz eğitim içeriği türü hala ham havaya ihtiyaç duyar. Seçilmiş ürün videolarının gözden kaçma olasılığı daha yüksektir. Bunun yerine, kullanıcılara ürününüzün nasıl çalıştığını gösteren anlık videolar yayınlayın. TikTok'ta çok işe yarayan sinirli tavır veya mizah tarzı bir dokunuşla onları arkadaş canlısı hale getirin.

 

Kutunun Dışında Düşünün

 

TikTok mizahını benimseyen markalar, TikTok'ta yüksek performanslı videolar oluşturur. Önce eğlence yoluyla kitlelere hitap etmeye öncelik veriyorlar (tabii ki nişlerine sadık kalarak). İzleyicilerini eğlenceli içerikle bağladıktan sonra, tüketicileri yakalamak için değerlerini ortaya koyuyorlar. Videolarınızın viral olmasını istiyorsanız onları takip edin.

 

Duolingo, platformda markalarının yüzü olması için Duo adında sinirli, akli dengesi yerinde olmayan bir baykuş maskotu yaratarak TikTok mizahına balıklama daldı. Duo'nun popüler trendlerle ilgilenmesini, Google Translate'e laf atmasını ve ofisteki insanları taciz etmesini sağlayarak izleyicilerini eğlendiriyorlar. Ardından, artık devasa hale gelen kitlelerini uygulamayı indirmeye ikna eden işaret fişeği içeriklerini (yılda 1 ila 3 kez gerçekleşen büyük ölçekli kampanyalar) ekliyorlar.

 

 

TikTok, birbirine yakın benzer içerikler yayınlama konusunda endişelenmeniz gereken bir yer değil. İnsanlar sizin akışınıza değil, FYP'ye bakıyor. Ve içerik platformda çok hızlı hareket ettiği için, aynı trendi birden fazla kez takip ettiğinizi gördüklerinde kimse gözünü kırpmayacaktır. Bu bir normdur.

 

Sonuç

 

TikTok eğlence ile ilgilidir. Nişinize sadık kalın ve eğlenin. Kitlenizin neye tepki verdiğini öğrenmek için deneyler yapın. Videolarınız yeni bir demografiye ulaşsa bile büyümekten korkmayın. Eğlenceyi her zaman ön planda tutarak yeni mizahlar, trend sesler denemeye ve izleyicilere markanızın yanıtladığı sorulara yanıtlar vermeye devam edin.

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın