TikTok'ta Nasıl Daha Fazla Beğeni Alınır?

TikTok'ta daha fazla beğeni almanın yollarını keşfedin! TikTok içerik stratejinizi güçlendirmek ve performansınızı artırmak için 5 ipucu!

TikTok'ta beğeni almak, platformdaki başarının önemli bir unsurudur. TikTok'ta etkileşim birçok yönden benzersizdir. TikTok algoritması, hesap görüntülemelerine, yorumlara ve beğenilere sizi gerçekten kimin takip ettiğinden daha fazla ağırlık verir. Ne kadar çok etkileşim alırsanız, videolarınızı Sizin İçin Sayfasında (FYP) o kadar çok kişi görür. Ancak işin püf noktası şu: Videonuz ilk yayınlandığında küçük bir etkileşim patlaması yaşamazsa, TikTok videonuzu kendi takipçileriniz de dahil olmak üzere daha geniş bir kitleye ulaştırmaz. Çılgınca, değil mi? Endişelenmeyin, TikTok video içeriği performansınızı artırmanın yolları var. TikTok stratejilerini artıran 5 favori performansımız için takip edin. Hadi başlayalım!

 

Sayfanız İçin TikTok Açıklaması

 

TikTok'ta yeniyseniz, Sizin İçin Sayfa (FYP), Instagram'ın Keşfet sayfası ve YouTube'un ana sekmesinin bir bebeği olması gibi bir şeydir. Uygulamayı açtığınızda gittiğiniz ilk yer burasıdır ve kullanıcıların zamanlarının çoğunu geçirdikleri yerdir.

 

FYP her kullanıcı için farklıdır. İlgi alanlarınıza uygun viral videolar, benzer kitlelerin etkileşimde bulunduğu videolar, sık etkileşimde bulunduğunuz kullanıcıların videoları ve takip ettiğiniz hesaplardan bazı videolardan oluşur. TikTok, yakın bir topluluk oluşturmak yerine yeni, yaratıcı fikirler keşfetmeye öncelik verir. Instagram'ın hedeflerinin tümü "bağlantı" şemsiyesi altına girdiğinden, TikTok ve Instagram arasındaki en büyük farklardan biri budur.

 

Instagram'ın ana akışında, takip ettiğiniz hesapların gönderileri yer alır ve aralara ilgi alanlarınızla alakalı bazı önerilen gönderiler ve reklamlar serpiştirilir. Instagram'ın algoritması, içerikle ne kadar ilgilenebileceğiniz, gönderinin paylaşıldığı tarih, posterle önceki etkileşimleriniz ve favorileriniz gibi sinyalleri kullanır.

 

TikTok'un FYP algoritması, video başlığı, sesler, trendler ve kullanılan hashtag'ler, kullanıcının akışıyla nasıl etkileşim kurduğu ve cihaz ve hesap ayarları gibi sinyalleri kullanarak FYP'yi doldurur.

 

Her iki akış da yalnızca takip ettiğiniz kullanıcılardan gelen içeriği görüntüleme seçeneği sunar.

 

TikTok'ta Daha Fazla Beğeni Almanın 5 Yolu

 

TikTok içeriğinden beğeni ve etkileşim almak, sosyal medya stratejinizin önemli bir ayağı olmalıdır. İşte TikTok'ta daha fazla beğeni almanıza yardımcı olacak beş ipucu:

 

1.     Eski Videolarınızı Yeniden Yayınlayın.

 

TikTok videolarının kısa bir ömrü vardır. En değerli, eğlenceli videolar bile ilk etkileşimi alamazlarsa başarısız olabilir. Eski tiktok videolarını indirmek ve yeniden yüklemek bu videolara ikinci bir şans verebilir. Ayrıca, kısa süreli viralliği sona eren en iyi performans gösteren videolara da hayat verebilir.

 

TikTok'tan videoları yeniden yüklemeden önce her zaman bir filigran temizleyici kullanmayı unutmayın. Algoritma filigranlı içerikten hoşlanmıyor.

 

Başka bir ipucu, videonun aldığı yorumları okuyun ve yeniden yayınlamadan önce analizlerinizi kontrol edin. Hashtag'lerinizi, başlığınızı ve hatta yayınladığınız saat ve tarihi değiştirmek, ikinci kez katılımınızda büyük bir fark yaratabilir.

 

2.     Aynı Sesi Kullanarak Birkaç Video Yayınlayın.

 

Tek bir sesten yararlanmak da videonuzun viral olmasına yardımcı olabilir. Bunun trend bir ses olması gerekmez. TikTok algoritmasının, kullanıcıların bir sıralama sinyali olarak etkileşimde bulunduğu sesleri ve eğilimleri nasıl kullandığını hatırlıyor musunuz? Arka arkaya birkaç video için aynı sesi kullandığınız sürece, bu sese olan ilgileri nedeniyle videonuzu bulan kullanıcılardan aldığınız etkileşimi en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

 

3.     Altyazınızdaki Diğer Videolara Bağlantı Verin

 

Bu, aynı serideki birden fazla TikTok için kullanılan yaygın bir taktiktir. İçerik oluşturucular ikinci bir bölüm olduğunu söylerse, ilgilenen izleyiciler yorumlarda (veya içerik oluşturucunun profiline tıklayarak) ikinci videoyu aramaya başlar.

 

Ayrıca yüksek etkileşimli videoların yorumlarına ilgili videoları ekleyebilirsiniz. Bunu, ilgi çekici kullanıcıları içeriğinizin daha fazlasına sevgiyi yaymaya davet etmek olarak düşünün.

 

4.     Hedef Kitleniz Çevrimiçi Olduğunda Yayınlayın

 

Eski ama iyi bir yöntem. Hedef kitleniz uyuyorsa, okuldaysa, işteyse vb. etkileşim kurmak için etrafta olmayacaklardır. TikTok, ilk etkileşim patlaması alan içeriği zorladığından, TikTok kitleniz çevrimiçi olduğunda yayınlamak diğer platformlardan daha da önemlidir. Instagram, sadece kaydırmaya devam ederseniz takip ettiğiniz kullanıcıların her gönderisini göreceğinizi iddia ediyor ancak TikTok böyle bir iddiada bulunmuyor. Bir saniye önce yeni yayınlanmış bir video ve bir sonraki 2021'den bir video sunulabilir ve her şey kullanıcıların gönderiyle nasıl etkileşim kurduğuna bağlıdır.

 

5.     Pratik Sosyal Dinleme ve Topluluk Yönetimi

 

Hedef kitlenizle ne kadar çok etkileşime geçerseniz marka bilinirliğiniz de o kadar artar. Kullanıcılar markanıza aşina olduktan sonra içeriğinizle etkileşime girme olasılıkları daha yüksektir. Ne kadar çok etkileşimde bulunursanız, kullanıcılar içeriğinizle etkileşime girerken o kadar rahat hissedeceklerdir. Nişinizdeki konuşmaları bulmak için TikTok Search'ü bir sosyal dinleme aracı olarak kullanın, ardından anlamlı bir şeye katkıda bulunun. Etkileşime giren kullanıcılarla güçlü bir ilişki kurmak için kendi yorumlarınız için topluluk yönetimine öncelik verin.

Sosyal Linkler

Bize Katılın