2024'te TikTok'ta Nasıl Para Kazanılır?

TikTok'ta para kazanmanın tüm yollarını bilmek ister misiniz? TikTok'ta para kazanmak için en son ipuçlarını ve püf noktalarını içeren makalemize göz atın.

Bir içerik oluşturucuysanız, muhtemelen insanların TikTok'ta nasıl para kazandığını, ne kadar kazanabileceklerini ve platformun ödemelerinin neye benzediğini merak etmişsinizdir. Para kazanma hakkında konuşalım.

 

TikTok'ta para kazanmak için kaç görüntüleme ve takipçiye ihtiyacınız var?

 

Aralık 2021'e kadar, doğrudan TikTok'tan para kazanmanın önündeki engel çok daha yüksekti. Hesabınızdan para kazanmak için en az 18 yaşında olmanız lazımdı ve bu durum hala geçerli. Bunun dışında 10.000'den fazla takipçiye sahip olmanız ve son 30 gün içinde en az 100.000 video görüntülemeniz gerekiyordu.

 

Bu kriterleri karşıladıysanız, TikTok'un İçerik Oluşturucu Fonu için başvurabilirsiniz. Görüntüleme başına ödeme rakamları hiçbir zaman kamuya açıklanmadı, bu nedenle 1.000 görüntüleme = X $ demek kadar kolay değil.

 

Kabaca, İçerik Oluşturucu Fonu'na kaydolduktan sonra her 1.000 görüntüleme için 2 ila 4 sent arasında para kazanabileceğiniz tahmin ediliyor.

 

Bununla birlikte, ödemeler, görüntülemelerin sayısına ve gerçekliğine, videolara katılım düzeyine ve içeriğin TikTok'un Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları ile uyumlu olmasını sağlamaya bağlı olarak değişir.

 

Ayrıca, 16 Aralık 2023'ten itibaren Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Fransa'daki içerik oluşturucuların artık İçerik Oluşturucu Fonu'na erişemeyeceğini de belirtmek gerekir.

 

Bir süre için, İçerik Oluşturucu Fonu, büyük isim içerik oluşturucularının TikTok'ta pasif olarak para kazanmalarının ana yoluydu. Sonra Creator Next ortaya çıktı.

 

TikTok Creator Next nedir?

 

2021'in sonlarına doğru TikTok yeni bir özellik tanıttı. Creator Next adlı bir para kazanma merkezidir ve platformun tüm para kazanma seçeneklerini tek bir çatı altında barındırarak TikTok'ta kazanmayı daha erişilebilir hale getirir.

 

Uygun olmak için, son 30 gün içinde en az 1.000 görüntülemeye sahip olmanız, bu zaman diliminde en az üç gönderi paylaşmanız ve bölgenizdeki minimum takipçi gereksinimini karşılamanız gerekir. Bu sonuncusu TikTok'un takdirine bağlı olarak kararlaştırılır ancak genellikle 1.000 veya daha fazladır.

 

Creator Next'e kaydolduktan sonra, TikTok içeriğinizden yalnızca Creator Fund'ın ötesinde para kazanmanın birden fazla yolu vardır.

 

Creator Next şunları sunar

 

·      LIVE Gifs: TikTok, içerik oluşturucuların TikTok LIVE videolarının popülerliğine göre Diamonds ödüllendirir ve bu daha sonra gerçek hayattaki para birimi ile değiştirilebilir. İzleyiciler ayrıca CANLI videolar sırasında favori içerik oluşturucularına CANLI Hediye verebilir ve bu da soğuk, sert paraya dönüştürülebilir. Bu özellik Creator Next'ten önce mevcuttu ve 18 yaşın üzerindeki ve Creator Next programının bir parçası olan herhangi bir TikTok kullanıcısı LIVE Hediyeleri almaya hak kazanır.

 

·      Video Gifts: Bu, içerik oluşturucuların CANLI videolar yerine kısa videolarındaki görüntülemelere göre Elmas toplamasına olanak tanır. İzleyiciler de CANLI videolarda olduğu gibi Hediye gönderebilirler. Bu programa katılabilmek için içerik oluşturucuların en az 100.000 takipçiye, 30 günden eski bir hesaba ve son 30 gün içinde yayınlanmış herkese açık bir videoya sahip olması gerekir.

 

·      Tips: İzleyiciler favori içerik oluşturucularına bağışta bulunabilirler ve bu kişiler bahşişin tamamını alırlar (hizmet ücretleri hariç.) Bu araç 100.000'den fazla takipçisi olan içerik oluşturucular için kullanılabilir. İpuçları 5 $, 10 $, 15 $ veya özel bir miktar bloklar halinde gönderilebilir.

 

·      TikTok Creator Marketplace: Bu, içerik oluşturuculara hem ücretli hem de ödül tabanlı kampanyalarda resmi bir portal aracılığıyla markalarla bağlantı kurma ve iş birliği yapma şansı verir. Markalar, içerik oluşturucuları doğrudan Creator Marketplace'e davet edecek ancak 10.000'den fazla takipçiniz varsa da başvurabilirsiniz.

 

·      TikTok Creator Fund: Bunu zaten ele aldık ve hedeflemek için yüksek bir çıta olsa da denemenin bir zararı yok! Sonuçta, TikTok viral içeriği yaşıyor ve soluyor, bir sonraki videonuz sizi Creator Fund uygunluğuna roketleyebilir. Creator Next'in Creator Fund'ın yerine geçmediğini, daha ziyade onun için bir yuva olduğunu unutmayın.

 

TikTok Creator Next'i nasıl edinebilirsiniz?

 

Yukarıdaki kriterlere ulaştıktan sonra aşağıdaki adımları izleyin:

 

·      TikTok mobil uygulamanızı açın, ardından sağ alttaki Profil düğmesini tıklayın.

 

·      Profilinize ulaştığınızda, sağ üstteki üç çizgi simgesini tıklayın.

 

·      İçerik Oluşturucu Araçları'nı tıklayın, ardından İçerik Oluşturucu Sonraki afişinde Katıl'a dokunun.

 

·      Ekrandaki talimatları izleyin, uygulayın ve onay için bekleyin.

 

TikTok'ta nasıl ödeme alınır?

 

Peki, TikTok'ta başka nasıl ödeme alırsınız? Creator Next'ten önce, TikTokers'ın para kazanması için hala birçok yol vardı. İçerik Oluşturucu Fonu'nun yanı sıra, kendi ürünlerinizi satabilir, insanları Patreon gibi başka bir platformda geçitli içeriğe yönlendirebilir, hesapları büyütebilir ve satabilir veya markalar için TikTok danışmanı olabilirsiniz.

 

Ve elbette, marka ortaklıkları Creator Next'ten önce de vardı. TikTok Creator Marketplace sadece bu işi yapmayı kolaylaştırıyor. 2019 ve 2021 yılları arasında, TikTok'u influencer pazarlaması için kullanmayı planlayan ABD'li pazarlamacılar sadece %16'dan %68'e yükseldi, platformun güvenilirliğinin yalnızca arttığı ve marka sponsorlu videoların 100.000 görüntülemeye ulaşmaları halinde 1.000 $ 'a kadar kazanabileceği açık.

 

TikTok'ta video izleyerek nasıl para kazanılır?

 

Bazı insanlar size TikTok'ta video izleyerek para kazanabileceğinizi söyleyebilir. Belirli görevleri tamamlamak için para teklif eden bazı üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetler olsa da  belirli videoları izlemek de dahil, bu bizim önereceğimiz bir şey değil. TikTok, herkesin yıldız olabileceği ilginç bir yerdir. Bu üçüncü taraf platformlar işin eğlencesini kaçırıyor!

 

TikTok'ta takipçi olmadan nasıl para kazanılır?

 

TikTok'ta takipçi olmadan nasıl para kazanacağınızı öğrenirseniz, milyoner olursunuz. Bahsettiğimiz gibi üçüncü taraflarla acele edebilirken, TikTok'ta takipçiler olmadan uzun vadeli, sağlıklı para kazanmayı gerçekten sürdüremezsiniz. TikTok toplulukla ilgilidir ve sadece para için bu işin içindeyseniz, bir kova dolusu takipçiye ihtiyacınız olacak.

 

TikTok'ta başka nasıl para kazanabilirsiniz?

 

Creator Next'in kumbara olarak itilmesine rağmen, TikTok'ta para kazanmanın daha fazla yolu var ve önceki bölümde birkaçını zaten özetledik. Aşağıda diğerlerinin yanı sıra bu seçenekleri inceleyelim.

 

Ürün ve hizmetlerinizin reklamını yapmak ve satmak için TikTok Mağazasını kullanın

 

Satacak kendi ürünleriniz varsa ve bir içerik oluşturucu olarak gelir elde etmeyi denemek istiyorsanız, her zaman ürün ve hizmetlerinizi gösteren TikTok'lar yapabilirsiniz.

 

İşinizin redaksiyon, kişisel eğitim veya deniz kabuklarından küçük kolyeler yapmak olması fark etmez, eğer iyi görünüyorsa, insanları çekebilirsiniz. Sözü yaymak ve doğru türden izleyicileri çekmek istiyorsanız, altyazılarınızın, açıklamalarınızın ve hashtag'lerinizin anahtar kelimeler söz konusu olduğunda yerinde olduğundan emin olun.

 

Diğer vitrinlerinizi tanıtmanın ötesine geçmek istiyorsanız örneğin Etsy gibi, artık doğrudan TikTok üzerinden satış yapabilirsiniz. TikTok Shop, Sizin İçin sayfasındaki besleme içi videolar, TikTok LIVE yayınları ve Mağaza sekmesi aracılığıyla doğrudan ürün satmanıza olanak tanıdığından, bir İşletme hesabına bile ihtiyacınız yoktur.

 

Değerlerinizle uyumlu bir marka ile ortaklık kurun

 

Yıllar geçtikçe, markalar pazarlama bütçeleri söz konusu olduğunda TikTok'u daha ciddiye alıyor. Ancak daha küçük bir içerik oluşturucuysanız fark edilmek için mücadele edebilirsiniz. TikTok Creator Marketplace'e hala erişebilir ve oradaki suları test edebilirsiniz ancak markaların size gelmesini beklemeniz gerekir.

 

Bazı içerik oluşturucular TikTok dışında ortaklıklar imzalayacak. Bazen şansları yaver gider ve kucaklarına düşer. Bir marka onları fark eder, iletişime geçer ve onlara bir anlaşma teklif eder.

 

Daha küçük bir içerik oluşturucuysanız, birlikte çalışmak istediğiniz markaları aramaya değer. Size uygun olan ve değerlerinizi yansıtan şirketleri bulun. Bu iki nedenden dolayı önemlidir:

 

·      Başarılı olması için ortaklık konusunda kendinizi rahat hissetmeniz gerekir. Aynı fikirde olmadığınız bir şirketle çalışmaktan iğreniyorsanız bunu yapmanın bir anlamı yoktur.

 

·      Kitleniz sadece para için yaptığınız bir anlaşmayı hemen anlayacaktır. Örneğin, vegan bir influencer muhtemelen bir petrol şirketi için sponsorlu bir paylaşım yapamaz. Ortaklıklar, kişisel markanızın gerçek bir uzantısı olarak görüldüğünde işe yarar ve içeriğinizde ifade edilen görüşlere karşı çıkan bir markayla iş birliği yaparsanız kendinizi satılmışlık iddialarına hazırlayın.

 

Bunu göz önünde bulundurarak, TikTok'unuzda her zaman sadece aklınızdaki marka hakkında konuştuğunuz birkaç sponsor olmayan gönderi oluşturabilirsiniz. Belki de katil bir yüz kremi veya hayat değiştiren atıştırmalıkları vardır. Abartın. İnsanlara nereden aldığınızı, neden aldığınızı ve onu bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu söyleyin. Markayı öven, sponsorlu olmayan bir gönderi oluşturmak, onların değerlerini, ürünlerini ve hizmetlerini iletmek için gerekenlere sahip olduğunuzu gösterir.

 

Unutmayın: Gerçekten sponsorlu, ücretli içerik oluşturuyorsanız Markalı İçerik geçişini kullanın. Bu şekilde, izleyicilerinize karşı şeffaf olabilir ve videonuzun kuralları ihlal ettiği için kaldırılmamasını sağlayabilirsiniz.

 

Satış ortağı bağlantıları kullanın

 

Satış ortaklığı, tıklandığında kullanıcıyı bir şey satın alabileceği bir sayfaya götüren belirli bir köprü türü sağlar. Bir kişi satış ortaklığı bağlantınız aracılığıyla bir eylemi tamamladığında para kazanırsınız.

 

Çoğu satış ortaklığı bağlantısı çerez bırakır, yani birisi bir kez tıkladıktan sonra, o oturum sırasında ürünü satın almasa bile satın alırsa komisyon alırsınız. Satış ortağı bağlantıları genellikle marka ortaklıklarının bir parçası olarak kullanılır, ancak Amazon gibi bazı pazar yerleri bunları daha geniş bir başvuru havuzuna açar.

 

TikTok Creator Effect Rewards ile filtreler oluşturun

 

Artırılmış gerçeklik TikTok'ta önemli bir konu. Kaç saatinizi bir köpeğin yüzünü kendi yüzünüze, hatta kendi yüzünüzü köpeğinizin yüzüne yerleştirerek geçirdiniz? Bu yüz değiştiren efektler ve filtreler eğlencenin büyük bir parçası ve 2022'den beri içerik oluşturucular TikTok Effect House aracılığıyla AR efektlerini tasarlayabiliyor, yayınlayabiliyor ve paylaşabiliyor.

 

Günümüzde bunun için para bile alabiliyorsunuz. Sonuçta, bu filtrelerden bazıları trendleri başlattı ve insanları platformu kullanmaya devam etmeye teşvik etti. Bunların arkasındaki kişilerin ücretlendirilmesi adil olacaktır.

 

Efekt Oluşturucu Ödülleri ile efektleriniz etkileşim düzeylerine göre size para kazandıracak. İçerik oluşturucular, efektleri yayına girdikten sonraki 90 gün içinde 500.000'den fazla videoda kullanılmışsa 700 dolar ve bu 90 gün içinde her 100.000 video için 140 dolar almayı bekleyebilirler. Eğer efektiniz viral hale gelirse, bu size yüklü bir meblağ kazandırabilir. Daha fazla bilgi edinin ve programa buradan başvurun.

 

TikTok'un Yaratıcılık Programına Katılın

 

Bazı TikTokers, ödemelerin içerik oluşturmak için harcanan zaman ve çabayı yansıtmadığına inanarak platformun İçerik Oluşturucu Fonu hakkındaki endişelerini dile getirdi. TikTok dinledi ve 2023'ün başlarında TikTok Yaratıcılık Programını başlattı.

 

İçerik Oluşturucu Fonu'na alternatif olarak sunuluyor. İkincisine zaten katıldıysanız, herhangi bir güçlük çekmeden Yaratıcılık Programına geçebileceksiniz. Değilse, son 30 gün içinde 10.000 takipçiye ve 100.000 gerçek video görüntülemesine ihtiyacınız olacak.

 

TikTok Yaratıcılık Programı şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde beta modunda ve ödeme bilgileri henüz açıklanmadı. Bir göz atalım.

 

TikTok Serilerini Kullanın

 

TikTok Serisi 2023 yılında geniş çapta kullanıma sunuldu ve oldukça heyecan verici. Özetle, hayranların özel, ödeme duvarlı içeriğe erişmek için 190 $ 'a kadar belirli bir miktar ödediği premium bir hizmettir.

 

Her TikTok Serisi, normal TikTok içeriğindeki normal 10 dakikalık sınır yerine, çalışma süresinin 20 dakika olabileceği 80 adede kadar video içerebilir.

 

Kendi Serinizi başlatmak için ihtiyacınız olacak:

 

·      18 yaşında veya daha büyük olmak

 

·      En az 30 günlük bir hesap

 

·      10.000 veya daha fazla takipçi

 

·      Son 30 gün içinde halka açık üç video

 

·      Aynı dönem içinde en az 1.000 özgün görüntüleme

 

·      TikTok'un Topluluk Kurallarını tekrar tekrar ihlal etmemiş olmak

 

Tam olarak 10.000 takipçi işaretine ulaşmadıysanız, yine de eyleme katılabilirsiniz. 1.000'den fazla TikTok takipçiniz ve diğer platformlarda premium içerik satma geçmişiniz varsa, Patreon'u düşünün yine de başvurabilirsiniz. Bu onayı garanti etmez, ancak denemeye değer.

 

TikTok'ta reklamlarla nasıl para kazanılır?

 

TikTok Pulse adlı bir reklam aracıyla TikTok'ta para kazanabilirsiniz. YouTube'un para kazanma planına benzer şekilde, reklam verenler ve içerik oluşturucular arasında 50/50'lik bir bölünme sunar. Ancak, kullanmak için en az 100.000 takipçiye ihtiyacınız var, bu yüzden yeni başlayanlar için önerilecek en iyi şey değil. TikTok reklamlarının nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, buraya tıklayın.

 

TikTok'ta ne kadar para kazanabilirsiniz?

 

Yani, TikTok'ta nasıl para kazanılacağını öğrendiniz. Ama bu şey ne kadar ileri gidiyor? TikTok'un 2024'teki en çok kazananlarına bakalım.

 

2024'te TikTok'ta en çok parayı kim kazanıyor?

 

·      Charli D'Amelio, büyük takipçi kitlesi, tıklamaya değer dans klipleri ve Hollister'dan Dunkin Donuts'a kadar herkesle yaptığı sponsorluk anlaşmaları sayesinde yılda tahmini 17,5 milyon dolar kazanıyor.

 

·      Charli'nin ablası Dixie D'Amelio ise her yıl tahmini 10 milyon dolar kazanıyor. Bunun bir kısmı kız kardeşinin hesabıyla çapraz tozlaşmadan kaynaklanıyor, ancak gelişen müzik kariyeri de zarar vermiyor.

 

·      Khaby Lame, TikTok'ta tahmini olarak yıllık 5 milyon dolar kazanıyor ki bu bize oldukça tatlı geliyor. 2022 yazında, Netflix, Hugo Boss ve Amazon Prime sponsorluk anlaşmalarıyla platformda en çok takip edilen hesap oldu.

 

Miktar kesin olarak belirlenmemiş olsa da, TikTok'ta kazanılacak çok para var.

 

Muhtemelen Charli D'Amelio gibi 17,5 milyon dolar kazanmayacaksınız, ancak Creator Next, Creativity Program ve her gün ortaya çıkan daha fazla fırsatla, içerik oluşturucuların platformdan geçimini sağlaması artık her zamankinden daha umut verici. Arnie'nin biz konuşurken atını eyerlediğinden eminiz.

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın