TikTok'ta Takipçi Nasıl Kazanılır?

TikTok'ta başarılı bir içerik stratejisi oluşturmak için Instagram'dan farklı bir yaklaşım benimsemek önemlidir. TikTok içerik stratejisi nasıl oluşturulur?

TikTok, kitle erişiminizi büyütmek ve genişletmek istiyorsanız, sosyal medya içerik stratejiniz için başvurulacak bir yöntemdir. Ancak, TikTok'un Instagram olmadığını ve Instagram'ın TikTok olmadığını akılda tutmak önemlidir.

 

Instagram stratejinizi TikTok'a geri dönüştürmek bir markanın içgüdüsü olabilir ancak bu aslında TikTok'ta başarıya yol açmayacak veya takipçilerinizi büyütmeyecektir. Bu TikTok kılavuzunda, markanızı TikTok'ta kurmak ve daha fazla takipçi kazanmak için en iyi uygun yolları paylaşacağız.

 

Daha Fazla Takipçi Kazanmak için TikTok İçerik Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

 

TikTok, türünün "ilk" kısa biçimli video içerik platformudur. Vine'ın aksine TikTok, markanızın pazarlama performansı için çok önemlidir. TikTok'un 1 milyardan fazla kullanıcısı var ve bu kullanıcıların %67'si TikTok'un kendilerine alışveriş yapma konusunda ilham verdiğini söylüyor. TikTok'un markanızı bir sonraki seviyeye taşıma potansiyelinden daha fazlasına sahip olduğunu söylemek güvenlidir.

 

TikTok Stratejinizi Özelleştirin

 

TikTok'ta hedef kitlenizi ve pazarlama hedeflerinizi belirleyerek başlayın. Hedefleriniz marka bilinirliği oluşturmak, web sitesi trafiğini artırmak, satış yapmak, farklı bir yaş aralığını yakalamak mı yoksa yukarıdakilerin tümü mü? Bunu anladıktan sonra. Ne tür videoların ve trendlerin iyi performans gösterdiğini görmek için Sizin İçin Sayfanızda (FYP), yani TikTok'un video akışında gezinerek uygulama hakkında biraz araştırma yapmaya başlayın. TikTok'un Keşfet sekmesi aracılığıyla trend olan hashtag'leri ve sesleri de bulabilirsiniz. Ne tür bir içerik olduğuna dair bir fikir edindikten sonra, sektörünüzdeki diğer markalar veya profiller için bir rakip analizi yapın. Beğenilere ve etkileşime yol açan ne yapıyorlar ve bunu nasıl daha iyi yapabilirsiniz.

 

Buradaki amaç, Instagram'da iyi performans gösterecek değil, özellikle TikTok'ta iyi performans gösterecek video içeriği oluşturmaktır. Bu daha sonra gelecek.

 

TikTok Performans Hedefleri Belirleyin

 

TikTok içerik stratejinizi oluşturduktan sonra, performans ölçütlerini belirlemeye başlayın. Özellikle Instagram'da yerleşik bir markaysanız, performansınızın Instagram'dan büyük ölçüde farklı olacağını unutmamak önemlidir. Instagram varlığınızı büyütmek için çok zaman ve çaba harcadınız, TikTok popülerliğiniz bir gecede gerçekleşmeyecek.

 

TikTok'ta ne sıklıkla yayın yapacağınıza karar vermek isteyeceksiniz. Tutarlı kalmak ve günde birden çok kez TikTok'a aktif bir hesap olduğunuzu göstermenin harika bir yoludur. Günde birden çok kez yayınlamak çok fazla gibi gelebilir, ancak TikTok video kalitesinde daha lofi olduğundan, diğer tüm içerik türlerinden daha kolay hale getirir. Sadece popüler sesleri kullanabilir ve üstüne basit metinler yazabilirsiniz.

 

TikTok'un algoritması süper aktif hesapları ödüllendirir. İlk 50 videonuza veya 1.000 takipçinize ulaşmayı deneyin ve videolarınıza öncelik vermek için algoritmayı tetikleyeceksiniz. Ayrıca yeni TikTok özellikleriyle etkileşime girmeli veya içerikleri hakkında yorum yaparak diğer hesaplarla etkileşime girmelisiniz.

 

TikTok'ta Daha Fazla Takipçi Kazanmanın 3 Yolu

 

1.     TikTok'un Gönderi Yapmak İçin En İyi Zamanlar Özelliği

 

TikTok yerleşik özelliğini yayınlamak için en iyi zamanları kullanın. TikTok yalnızca analizleri izlemekle kalmaz, aynı zamanda takipçilerinizin en aktif olduğu zamana bağlı olarak size gönderi yapmak için en uygun zamanları verir. Takipçileriniz en aktif olduğunda yayınlamak, görecekleri olasılığı artırmanın harika bir yoludur.

 

2.     Ücretli TikTok Stratejisi Oluşturun

 

Sosyal medyadaki gönderileri her artırdığınızda, organik içeriğinizin daha iyi keşfedilmesine yol açar. Bir dizi TikTok içeriğini artırmak için TikTok'un reklam kampanyası yöneticisini kullanın; bu, erişiminizi genişletecek ve umarım daha fazla takipçiye yol açacaktır.

 

3.     Tutarlı Olun

 

Paylaşımlarınızda tutarlı olun. Tutarlılık çok önemlidir. Tıpkı Instagram'da olduğu gibi, takipçilerinizin ne zaman yeni bir gönderi görmeyi bekleyebileceklerini bilmeleri için sık sık gönderi yapmak ve bir programa bağlı kalmak istersiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın