Trend Olan Konuları Nasıl Bulursunuz?

Hızla değişen sosyal medya trendlerini takip etmek ve içerik stratejilerinize entegre etmek daha fazla görünürlük ve etkileşim kazanmanızı sağlar!

Sosyal medya yöneticilerinin (SMM) karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, sosyal medya trendlerini gerçekleştikleri anda tespit etmektir. Bu trendlerin çoğu aynı hafta içinde başlayıp aynı hafta içinde sona erdiğinden SMM'lerin trendleri takip etme süresi sınırlıdır. Bir yandan çok kanallı içerik stratejilerini yönetirken bir yandan da ayak uydurma baskısı bunaltıcı bir hal alıyor.

 

SMM'ler sosyal medya trendlerini en alakalı oldukları zamanda nasıl ekler ve uygularlar ve bunu diğer iş sorumluluklarından uzaklaşmadan nasıl yaparlar?

 

Bu kılavuzda, sosyal medya trendlerinin neden önemli olduğunu, araştırma sürenizi nasıl kısaltabileceğinizi ve yine de ayda 12 video trendi yayınlamayı nasıl başarabileceğinizi keşfedeceksiniz!

 

İçerik Stratejinize Neden Trendleri Eklemelisiniz?

 

Trend olan içerikleri dahil etmek yalnızca kitleniz için değerli olmakla kalmaz, aynı zamanda trend olmayan içeriklere kıyasla daha fazla görünürlük sağlar. Bunun nedeni, sosyal medya algoritmalarının trend içeriğe öncelik vermesidir. Örneğin, bir video şablonu veya ses TikTok Sizin İçin Sayfasında (FYP) ne kadar fazla görünürlüğe sahipse, trend olma olasılığı o kadar yüksektir. Bağlam açısından, trend olan içerik fikirlerinin çoğu TikTok'ta başlar ve daha sonra diğer platformlara yayılır. En popüler olduğunda trendin üzerine atlayan markalar yalnızca algoritmadan yararlanmakla kalmayacak, aynı zamanda keşfedilebilirliklerini artırarak daha fazla etkileşim, takipçi, daha yüksek performans ve potansiyel olarak viral içerikle sonuçlanacaktır.

 

Kullanılabilecek Haftalık Trend İçerik Fikirleri

 

TikTok'ta trend olan sesleri arama kısmına yazarak bulabilirsiniz. Trendind Sounds yazdıktan sonra filtreleme kısmından son bir haftayı seçerek reels'lar arasında gezinip nişinize uygun olan sesleri bulabilirsiniz.

 

Her trendin küratörlüğünü sosyal medya uzmanları yaptığından, Trend İçerik Fikirlerimizi sosyal medya ekibinizin bir uzantısı olarak düşünebilirsiniz. Birden fazla marka için sosyal medyayı yöneten bir ajans iseniz, bu trendleri bulmanın ve planlama ve oluşturma sürecini hızlandırmanın diğer yolları ise ücretli platformlardan öneriler almaktır. Bu şekilde neyin popüler ve alakalı olduğunu bilmeye devam edersiniz.

 

Sonuç

 

Trend içerik fikirlerinin içerik performansını artırmanın anahtarı olduğu açıktır, ancak bu trendleri araştırmak ve filme almak için zamanınız yoksa bunu başarmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden trend içerik fikirlerini sıkı sıkıya takip etmelisiniz.

 

Bu trendlerin çoğu sektörden bağımsız olarak evrenseldir ve birden fazla kanal için yeniden kullanılabilir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın