Video Geçişleri Nasıl Yapılır?

Video geçişleri, sosyal medya videolarınızı daha etkili hale getirmenin önemli bir aracıdır. Geçişleri belirlerken göz önünde bulundurmanız gerekenler!

Birkaç video klip kaydettiniz, düzenlediniz ve hatta biraz ses eklediniz. Şimdi ne olacak? Video geçişleri, sosyal medya videoları oluştururken önemli ancak genellikle hafife alınan bir araçtır. Önemli olmadıklarından değil, birçok insan onları nasıl kullanacağını bilmiyor. Videolarınızı bir sonraki seviyeye taşımak için ihtiyacınız olduğunu bilmediğiniz bilgileri size vermek için buradayız!

 

Öncelikle, video geçişleri tam olarak nedir? Video geçişleri, birden fazla video klibi bir araya getirerek kesintisiz bir video oluşturmak için kullanılır. Video geçişleri klipleri bir hikayeye dönüştürür. Daha önce bir PowerPoint slayt gösterisi yaptıysanız, video geçişlerine zaten aşina olabilirsiniz.

 

Peki, bunları sosyal medya video içeriğinize nasıl eklersiniz? Hadi bir göz atalım.

 

Video geçişleri ne işe yarar?

 

Öncelikle geçişler bir videoda enerji ve duygu yaratmaya yardımcı olur. Bu nedenle, her geçiş her video için anlamlı değildir. Yapmak isteyeceğiniz ilk şey videonun hedefini belirlemektir. Kendinize hangi duyguları uyandırmasını istediğinizi sorun. Komik mi, duygusal mı yoksa eğitici mi? Ardından, en iyi geçişi seçmenize yardımcı olması için aşağıdaki kılavuzu kullanın.

 

1.    Bir renge veya başka bir sahneye geçiş yapın: Bu, duygu yaratmak istemediğiniz eğitim videoları için iyi bir seçenektir. Ne sakinleştirici ne de heyecan vericidir. Renk soldurma, klipleri yumuşak bir geçişle birbirine bağlamanın sanatsal bir yoludur. Soldurma aynı zamanda bir videoyu başlatmak (renkten filme geçiş) ve bitirmek (filmden renge geçiş) için kullanılan bir tekniktir.

 

Not:Bir videonun ortasında siyaha geçiş yaparken dikkat edilmesi gereken bir nokta, videoyu sonlandırıyormuş gibi görünebileceğidir. Bu nedenle siyaha geçiş genellikle videonun sonunda kullanılır.

 

2.    Hareket: Yukarı ve aşağı, bir yandan diğer yana veya spiral. Hızlı hareket, heyecanı artırmanın ve dikkati bir sonraki sahneye çekmenin enerjik bir yoludur. Hareket izleyicinin dikkatini çeker ve bir sonraki sahnede ne olacağını görmek için ilgisini çeker. Bu, komik ve aksiyon videoları için iyi bir geçiştir. Sesi hareket geçişiyle eşleşecek şekilde kullanabilir ve etkiyi gerçekten artırabilirsiniz.

 

3.    Bulanıklaştırma: Bir sahne diğerine bulanıklaştığında, heyecan verici olmaktan ziyade yumuşak ve sakin olan yumuşak ve zen benzeri bir geçiş yaratır. Bu, ciddi veya duygusal videolar için iyi bir geçiştir.

 

Hedeflerinize karar verdikten ve kullanacağınız geçişleri seçtikten sonra, uzmanlar video kliplerinizi geçişleri göz önünde bulundurarak çekmenizi tavsiye ediyor. Örneğin, bir ürün spot ışığı videosu çekecekseniz, ürüne odaklanmak isteyeceksiniz. Konuşmadan bir ürün çekimine geçmek ve ardından ürünü yakınlaştırmak isteyebilirsiniz. Unutulmaması gereken en önemli şey, geçişleri hatırlamaktır.

 

Video geçişleri en iyi nasıl kullanılır?

 

Video geçişlerini kullanırken, daha fazlası her zaman daha iyi değildir. Geçişlerin videoyla birlikte doğal bir şekilde akmasını istersiniz. Çok fazla geçişiniz varsa, dalgalı görünebilir. Ayrıca, tek bir videoda çok fazla farklı geçiş türü kullanmak dikkat dağıtıcı olabileceğinden tavsiye edilmez. Her klip arasında bir geçişe ihtiyacınız yoktur.

 

Daha önce çekim yaparken geçişleri aklınızda bulundurun demiş olsak da, bunlar videonuzda yapılan son düzenlemelerden biri olmalıdır. Ne zaman başka bir klibi düzenlemeniz veya eklemeniz gerekeceğini asla bilemezsiniz.

 

Ortalama geçiş uzunluğu bir saniyedir. Videonuza bağlı olarak, daha uzun veya daha kısa gitmek isteyebilirsiniz. Ancak, bir saniye ile başlayın ve nasıl göründüğüne bakın.

 

Öğrenecek daha çok şey var! İnterneti araştırdık ve video geçişlerinde ustalaşmanıza yardımcı olacak bu popüler öğrenme kaynaklarını bulduk.

 

1.    Adobe size düz kesmeyi, atlamalı kesmeyi ve çözülmeyi nasıl kullanacağınızı öğreterek geçişlerinizi yeni bir seviyeye taşıyor.

   

2.    Studio Binder'ın YouTube'da video geçişlerini nasıl kullanacağınızı öğreten bir dizi videosu var. Video yapma konusunda ciddiyseniz, bu kanal kamera hareketi ve videoda metinle çalışma gibi daha fazla araç öğrenmek için harika bir kanaldır.

 

3.    LinkedIn Learning'de bu konuda alabileceğiniz çok sayıda kurs var. Hatta Dijital Video Uzmanı, Eğitmen, Konuşmacı Richard Harrington tarafından verilen, sosyal medya için video geçişlerine özel bir kurs bile var.

 

Video geçişlerine ilişkin bu giriş düzeyindeki genel bakışın size bunları kullanmaya başlamanız için gereken güveni ve araçları verdiğini umuyoruz. Şimdi dışarı çıkın ve harika içerikler oluşturun!

Sosyal Linkler

Bize Katılın