Video İçeriğine Altyazı Eklemeli misiniz?

Video altyazısı içeriği daha erişilebilir hale getirir ve sesi kapalı kullanıcıları da hedefler. Altyazılar, anlamayı kolaylaştırır ve çeviriye olanak tanır!

Instagram altyazıları ve TikTok açıklamaları için harcanan onca zaman göz önüne alındığında, daha fazla insanın video içeriklerine altyazı eklemek için bir dakikasını ayırmaması şaşırtıcı. Videolara altyazı eklemek, gönderinize başka bir boyut eklemek gibidir. Videoyu izleyemeyen veya duyamayan kişiler içeriğinizi tüketmeye devam edebilir. İçeriğini hedef kitlesi için daha erişilebilir hale getirirken post-performansını artırmayı kim istemez?

 

Video İçeriğine Altyazı Eklemenin Faydaları

 

Video, bugünlerde internetteki içeriğin büyük bir bölümünü kapsıyor. Popüler sosyal medya platformlarının hiçbirinde videoyla karşılaşmadan gezinemezsiniz.

 

TikTok ve Reels gibi videoları otomatik oynatan platformlarda uygulamanın sesini herkes açık tutmuyor. Şöminesinin üzerinde her zaman "gereksiz gürültü yok" tabelası asılı olan bir annenin önünde TikTok'ta gezinmeyi denediyseniz, birbiri ardına gelen moda seslerin etrafınızdakilere istenmeyen bir kakofoni gibi gelebileceğini bilirsiniz.

 

Son veriler, insanların %53 ila %78'inin videoları sessiz izlemeyi tercih ettiğini gösteriyor. Çalışma, sesin açık ve kapalı olduğu reklam hedefi başına video tamamlama oranlarını inceledi. Etkileşimlerin %68,4'ü ve dönüşümlerin %77,7'si video sesi kapalıyken gerçekleşti.

 

İnsanların uygulama seslerini kesmelerinin pek çok nedeni var ancak tüm bu koşullar arasında değişmeyen bir şey var. Video içeriğine altyazı eklemek, bu kullanıcıların dikkatini çekmeyi kolaylaştırıyor. İşte video içeriğine altyazı eklemenin en önemli faydalarından bazıları:

 

Erişilebilirlik

 

Erişilebilirlik, video içeriğinize her zaman altyazı eklemeniz için bir numaralı nedendir. Sağır ve işitme güçlüğü çeken kişiler altyazılar olmadan içeriğinizden keyif alamaz. Altyazı eklemeyerek, izleyicileriniz arasına katılabilecek bir topluluğa kendinizi kapatmış olursunuz.

 

Sesi Kapalı Kullanıcılar

 

Bazı insanlar videoları ses açıkken izlemekten hoşlanmaz. Diğerleri ise bir video onlara ses açma düğmesine tıklamaları için ilham verene kadar sesi kapalı tutar. Videolarınıza altyazı ekleyerek her iki grubun da dikkatini çekebilirsiniz. Sesi kapalı kullanıcılar, herhangi bir ses olmadan neler olup bittiğini anlamak için altyazıları kullanarak videolarınızı baştan sona izleyebilir. İkinci grup ise altyazıların ilk birkaç saniyesini kullanarak sesi açıp açmayacaklarına karar verebilir ve videoyu baştan sona izleyebilir.

 

Anlamaya Yardımcı Olur

 

Altyazı eklemek içeriğinizin daha kolay anlaşılmasını sağlar. Bu, özellikle belirli sesleri anlamakta zorlanan, konuştuğunuz dile yabancı olan veya bilgileri işlemesi biraz daha uzun süren izleyiciler için yararlıdır. Ekstra bilgi katmanına sahip olmak bilişsel pekiştirme işlevi de görür. İzleyicilere söylediklerinizi aynı anda okuma ve dinleme fırsatı vermek, içeriğin beyinlerinde yer etmesine yardımcı olur. Söylediklerinizi daha uzun süre hatırlayacaklardır, bu da satın almaya hazır olana kadar ürünlerinizi akıllarında tutabilir.

 

Daha Kolay Çeviri

 

Videolarınıza istediğiniz dilde altyazı ekleyerek yeni kitlelere ulaşmanıza yardımcı olabilir ve içeriğinize başka bir kapsayıcılık katmanı ekleyebilirsiniz.

 

Kapalı Altyazılar ve Normal Yazı Altyazıları

 

Altyazılar izleyici tarafından açılıp kapatılabilir. Bunlar kod çözücüler aracılığıyla kullanıma sunulur ve tüm işitsel unsurların açıklamalarını içerir.

 

Bizim bahsettiğimiz türde altyazılar (açık altyazılar) izleyici tarafından her zaman görülebilir ve kapatılamaz.

 

Otomatik Altyazı Araçları

 

Çoğu video platformunda bir tür otomatik oluşturulan altyazı aracı vardır. Instagram, İngilizce konuşulan ülkeler için altyazı özelliğine sahiptir. Bu, özelliği kullanan videolar için altyazıları otomatik olarak doldurur. Bunu çıkartma bölümünde bulabilirsiniz. "Altyazılar" etiketine tıklayın ve hazırsınız.

 

TikTok, platform içi düzenleme ekranında benzer bir özelliğe sahiptir. Metin oluşturmak için "Altyazılar" düğmesini tıklayın. Göndermeden önce düzeltilmesi gereken kelimeleri düzenleyebilirsiniz.

 

Yaratıcı Olun

 

Otomatik oluşturulan altyazılardan vazgeçmek ve bunları doğrudan videonuza metinle eklemek isteyebilirsiniz. Bu durumda, altyazılarınızda yaratıcı olmanızı ve onlara biraz markalı baharat katmanızı öneririz. Instagram estetiğinize uygun bir yazı tipi ve renk seçin ve buna sadık kalın. Konuşma şeklinizde herhangi bir tuhaflık varsa bunları altyazılarınızda kullandığınızdan emin olun. Başlıkların sizin gibi görünmesini sağlayın.

 

Videolara Altyazı Eklemek İçin Uygulamalar

 

Videolara altyazı eklemek için birçok farklı uygulama mevcuttur. İşte mobil cihazlarınızda veya bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bazı popüler altyazı ekleme uygulamaları:

 

Mobil Uygulamalar:

 

1.    Kapwing:

 

·      Platform: iOS, Android.

·      Kapwing, kullanıcıların kolayca videolara altyazı eklemelerine olanak tanıyan bir uygulamadır. Metin ekleyebilir, stil seçebilir ve altyazıları videonuza entegre edebilirsiniz.

 

2.    InShot:

 

·      Platform: iOS, Android.

·      InShot, videolarınıza altyazı eklemenin yanı sıra çeşitli düzenleme araçları da sunan bir mobil uygulamadır.

 

3.    Clips:

 

·      Platform: iOS.

·      Apple'ın Clips uygulaması, kolay kullanımı ve çeşitli efektleriyle dikkat çeker. Videolarınıza altyazı eklemek için kullanabilirsiniz.

 

4.    FilmoraGo:

 

·      Platform: iOS, Android.

·      FilmoraGo, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan ve videolarınıza altyazı eklemenizi sağlayan bir mobil uygulamadır.

 

Bilgisayar Uygulamaları:

 

1.    Kapwing (Web Tabanlı):

 

·      Platform: Web tarayıcıları.

·      Kapwing'in web tabanlı sürümü de videolara altyazı eklemek için kullanılabilir. Herhangi bir indirme gerektirmez.

 

2.    Filmora (Windows/Mac):

 

·      Platform: Windows, Mac.

·      Filmora, videolarınıza altyazı eklemek ve detaylı düzenlemeler yapmak için kullanabileceğiniz bir bilgisayar uygulamasıdır.

 

3.    Camtasia (Windows/Mac):

 

·      Platform: Windows, Mac.

·      Camtasia, profesyonel düzeyde videolarınıza altyazı eklemek ve düzenlemeler yapmak için kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

 

4.    Adobe Premiere Pro (Windows/Mac):

 

·      Platform: Windows, Mac.

·      Adobe Premiere Pro, profesyonel video düzenleme araçları sunan bir programdır ve videolara altyazı eklemek için geniş bir yelpaze sunar.

 

Bu uygulamaların çoğu kullanıcı dostu arayüzleri ile dikkat çeker ve çeşitli düzenleme seçenekleri sunar. İhtiyaçlarınıza ve kullanım tercihlerinize bağlı olarak, size en uygun olanı seçebilirsiniz.

 

 

Sonuç

 

Eğer saçmalıyorsanız, özet yöntemini denemek isteyebilirsiniz. Bu özellikle Hikayeler'de popülerdir. Temel olarak, ağzınızdan çıkan her kelimeyi yazıya dökmek yerine, söylediklerinizin tutarlı bir özetini yazın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın