Wondershare Filmora Nedir? ve Nasıl Kullanılır?

Wondershare Filmora, platformlar arası kullanım için tasarlanmış bir video düzenleme yazılımıdır. Tüm önemli ayrıntılar!

Bir sonraki video projeniz için Wondershare Filmora'yı denemek ister misiniz? Ne olduğunu, ne kadara mal olduğunu, hangi özellikleri içerdiğini ve daha fazlasını öğrenin.

 

Wondershare Filmora nedir?

 

Wondershare Filmora bir video düzenleme yazılımıdır. İster şirket içi bir yaratıcı ister bir YouTuber olsun, onu kullanan herkes için sorunsuz içerik oluşturmayı kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Kendi başına iyi çalışır ancak Adobe Creative Cloud ve Google Drive gibi üçüncü taraf platformlarla iş akışınıza daha fazla entegre edilebilir.

 

Filmora yeni başlayanlar için uygun mu?

 

Filmora yeni başlayanlar için idealdir çünkü kullanıcı dostu, sürükle ve bırak özellikli bir yazılımdır. Temiz arayüzü ve öne çıkan kaynak değiştirme düğmeleri daha anlaşılır hale getirirken, birkaç dakika içinde ele alacağımız çeşitli şablonlar, ön ayarlar ve özellikler de yeni başlayanlar için idealdir.

 

Ancak bu, Filmora'nın yalnızca amatörler için olduğu anlamına gelmiyor. Yazılım, yapay zekâ düzenleme araçları, ses görselleştiricileri, renk eşleştirme veya tamamen başka bir şey olsun, gelişmiş özelliklerle dolup taşıyor. Ayrıca, özellikle Windows sürümünü kullanıyorsanız, işleme hızı açısından rakiplerinin çoğunu geride bırakıyor.

 

Filmora YouTube için iyi mi?

 

Adobe Premiere Pro, YouTube düzenleme yazılımları arasında en iyisidir ve çoğu kişi bu yazılımın üzerine yemin eder. Bununla birlikte, Filmora ile ilgileniyorsanız, yalnız olmayacaksınız, bu yazı yazılırken 217.000 abonesi olan dijital içerik oluşturucu Christine Tay, YouTube içeriğini düzenlemek için bu yazılımı kullanıyor.

 

Filmora'yı ticari olarak kullanabilir misiniz?

 

Filmora genellikle tek başına içerik oluşturanlar için bir yazılım olarak kabul edilir ancak ticari projeler için kullanmamanız için hiçbir neden yoktur. Aslında, işletmelerin kullanması için özel bir iş planı var. İster şirket içi eğitim klipleri ister müşteriler için sunulan içerikler veya reklamlar olsun, iş tabanlı tüm videolar iş planı kapsamında oluşturulmalıdır.

 

Filmora'nın maliyeti nedir?

 

Filmora'yı indirmek ve kullanmak ücretsizdir ancak ücretli bir sürümü de vardır. Ücretsiz sürümde, ücretli planda bulacağınız çoğu özellik vardır, ancak ilkini seçmek, çalışmanızın filigranlı olacağı anlamına gelir. Ücretsiz sürüm ayrıca proje dışa aktarımlarınızı sınırlar, belirli efektleri ücretli hale getirir ve 7/24 destek içermez.

 

Filigranı kaldırmak ve diğer şık avantajlardan yararlanmak istiyorsanız, yıllık Filmora planı 67,97 ABD dolarıdır, yazılım hoşunuza giderse 97,97 ABD doları karşılığında ömür boyu erişim elde edebilirsiniz. Yazılımı işletmeniz için satın alıyorsanız, yıllık plan değişir.

 

Filmora lisansınızın işletim sistemi tabanlı olacağını belirtmek gerekir. Mac'iniz için ömür boyu planı satın alırsanız, daha sonra Windows'a geçerseniz kullanamazsınız.

 

Filmora'yı filigran olmadan ücretsiz kullanabilir misiniz?

 

Filmora'nın tam, ücretli sürümü filigranı temizler ancak ücretsiz olarak kurtulabilir misiniz? Herhangi bir üçüncü taraf filigran kaldırma işlemi olmadan, ücretsiz Filmora planı bir filigran içerir. Filmora, filigranları sürükle-bırak yöntemiyle kaldıran Apowersoft gibi web sitelerini kullanmanızı öneriyor. Ancak, tüm üçüncü taraf hizmetlerinde olduğu gibi, başarı oranı %100 değildir.

 

Yazılımdan hoşlanıyorsanız ve garantili filigran kaldırma için ödeme yapmaya hazırsanız, maliyeti göz önünde bulundurun ve bütçenize nasıl uyduğuna bakın.

 

Filmora uygulaması var mı?

 

Filmora MacOS veya Windows için indirilebilir ancak hareket halindeyken kullanabilir misiniz? Evet, kullanabilirsiniz. Apple kullanıcısıysanız Filmora'yı iPhone veya iPad için App Store'dan indirebilirsiniz. Android'i tercih ediyorsanız Filmora uygulamasını Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

 

Tam mobil uygulama erişimi masaüstü sürümünden ayrı olarak satın alınabilir. Filmora'yı mobilde yıllık 34,99 ABD doları veya ömür boyu 59,99 ABD doları karşılığında edinebilirsiniz.

 

Filmora'nın dezavantajları var mı?

 

Filmora güçlü bir yazılım ancak bazı kullanıcılar daha büyük dosyalarla uğraşırken gecikmeyle ilgili sorunlarla karşılaşıyor bu, daha büyük projelerde ara sıra meydana gelebilir.

 

Diğer ana sorun ise ömür boyu planın bağlayıcılığından kaynaklanıyor. Ömür boyu plana kaydolursanız, paradan tasarruf edersiniz ve yazılımın mevcut sürümü için güncellemeler alırsınız. Ancak, Filmora daha sonra parlak yeni bir sürüm yayınlarsa, erişim elde etmek için ayrı bir lisans satın almanız gerekecektir.

 

Bu dezavantajlar belirtilmeye değerdir, ancak sizi Filmora'yı denemekten vazgeçirmemelidir. Hiçbir yazılım mükemmel değildir ve bir içerik oluşturucu veya işletme için işe yaramayan bir şey bir başkası için ideal olabilir.

 

Filmora'yı nasıl kullanıyorsunuz?

 

Filmora'nın özelliklerini birazdan tartışacağız ancak bunu yapmadan önce, nasıl kullanılacağını gözden geçirelim:

 

1.    Filmora'yı indirin ve/veya açın. Bu eğitim için, bir masaüstünde çalıştığınızı varsayacağız. Filmora'nın ana sayfasına gidin ve yazılımı indirin.

 

2.    Wondershare ID'nizle giriş yapın veya bir tane oluşturun. Bu, Wondershare satın alımlarınızı, lisanslarınızı, projelerinizi ve daha fazlasını takip eder. Google, Facebook, X (Twitter), Apple ID veya e-posta yoluyla kaydolabilirsiniz.

 

3.    Yeni bir proje açın, ardından medyanızı seçin. Yerel dosyalarınıza göz atabilir veya onları sürükleyip bırakabilirsiniz.

 

4.    Medyanızı uygun şekilde zaman çizelgesine ekleyin, ardından kırpmaya başlayın. Stil açısından Filmora, Adobe Premiere Pro gibi yazılımlara benzer. Video düzenleme sürecine aşinaysanız, Filmora ile tutunacak çok şey bulacaksınız.

 

5.    Metin, geçişler ve efektler ekleyin. İçeriğinize ham çekimlerden farklı bir parlaklık kazandırmak için bu adımı kullanın. Filmora'nın ücretli sürümünün daha fazla özelliğin kilidini açtığını unutmayın.

 

6.    Logolar ve altyazılar ekleyin. Bitiş çizgisine ulaştığınızda, içeriğinizi daha erişilebilir hale getirecek alt üçte birlik kısımları, altyazıları, logoları ve diğer eklemeleri göz önünde bulundurun.

 

7.    Yeniden boyutlandırın, gerekirse en boy oranını ayarlayın ve ardından projenizi kaydedin. Dışa aktarma formatının yanı sıra çözünürlük, bit hızı ve kare hızı gibi ayrıntılarla da oynayın. Her şeyden memnun olduğunuzda projenizi dışa aktarın.

 

Filmora'nın temel özellikleri

 

Filmora'nın ne olduğunu ne kadara mal olduğunu, artılarını ve eksilerini öğrendiğimize göre, şimdi bazı temel özellikleriyle bitirelim.

 

Düzenleme araçları

 

Filmora'nın düzenleme paketi birçok aracı bir araya getiriyor. Anahtar kareleme, toplu düzenleme, hareket izleme, otomatik çerçeveleme, yapay zekâ destekli özellikler ve daha fazlası var.

 

Yeşil ekranla içerik çektiyseniz ve çekimlerinize bir arka plan renk anahtarı eklemek istiyorsanız, Filmora'da her şey var. Hatta yazılım tek tıklamayla yeşil ekran düğmesi bile sunuyor.

 

Benzer bir şekilde, bir arka planı kaldırmak ve bir kesme efekti oluşturmak için Filmora'nın Akıllı Kesme aracını kullanabilirsiniz. Eğer daha önce Adobe Photoshop kullandıysanız, buna aşina olacaksınız.

 

Geçişler

 

Filmora, solma, çarpıtma, yakınlaştırma ve daha fazlası dahil olmak üzere 100'den fazla geçişe sahiptir. Bunlar ada göre aranabilir, kategorilere ayrılabilir ve sık kullanılanlar olarak kaydedilebilir. Filmora'daki çoğu özellikte olduğu gibi, geçişler proje zaman çizelgenize sürüklenerek çekimlerinize uygulanabilir.

 

Şablonlar

 

Belirli bir havayı yakalamanız gerekiyor ama bitiş çizgisine ulaşmakta zorlanıyor musunuz? Filmora'da 200'den fazla metin ve başlık şablonunun yanı sıra elinizi sallasanız LUT'a çarpıyor. Dahası, LUT'lar ünlü TV şovları ve filmler etrafında temalandırılmıştır - eğer bir Harry Potter şablonu arıyorsanız, bunun için tam anlamıyla bir LUT vardır.

 

Efektler

 

Bozma araçları, renk eşleştirme, hareket öğeleri, adını siz koyun, muhtemelen Filmora'da vardır. Görsel efekt kütüphanesi yaklaşık 1.000 seçenekle dolup taşıyor, bu yüzden doğru şeyi bulabileceğinizden eminiz.

 

Ekran kaydı

 

Ekranınızı doğrudan Filmora'ya kaydetmek isterseniz, bu da desteklenir. Ekranınızı ve web kameranızı aynı anda kaydedebilir, kayıt alanınızı özelleştirebilir ve aynı anda hem sistem hem de harici sesi yakalayabilirsiniz.

 

Hızlı dışa aktarma

 

Filmora'nın en iyi özelliklerinden biri de hızlı dışa aktarma seçeneğidir. Projeniz tamamlandığında ve kullanıma hazır olduğunda, en boy oranını değiştirebilir ve doğrudan Instagram, TikTok, YouTube, Facebook, Vimeo ve daha fazlasına aktarabilirsiniz.

 

İşte Filmora'nın özeti bu. Kullanıcı dostu, özelliklerle dolu ve kontrol etmek isterseniz ücretsiz olarak kullanılabilir. Bir deneyin ve iş akışınıza uyup uymadığına bakın, ihtiyacınız olduğunu hiç bilmediğiniz gizli bileşen olabilir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın