Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan 2024 Video İçerikleri

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içerikleri nasıl yaparsınız, kullanmanız uygun mudur ve Google bunu tespit edip sizi cezalandırabilir mi?

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriği. Bu terimi duydunuz ama ne anlama geliyor ve bu iş için en iyi yazılım ve web siteleri hangileri? Bugün tüm bunları ve daha fazlasını ele alalım.

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriği nedir?

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik, bir insan yerine makine öğrenimi yoluyla oluşturulan herhangi bir içerik parçasıdır. Muhtemelen ChatGPT ya da Meta'nın Llama 2'sine rastlamışsınızdır. Bunlar sorular ya da yönlendirmeler alır ve size dil modellerine dayalı olarak tamamen biçimlendirilmiş, ayrıntılı yanıtlarla geri döner.

 

Metinden videoya, insanların bir metin istemi yazmasına ve bunu videoya dönüştürmesine olanak tanıyan yaygın bir yapay zekâ oluşturma aracıdır. Hayal gücünüz ve yapay zekâ oluşturma aracının hayal gücü sınırsızdır, her türlü imkânsız senaryoyu videoya dönüştürür.

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriği nasıl çalışıyor?

 

Metin isteminizi bir AI video oluşturma aracına aktardığınızda, parlak yeni videonuzu oluşturmak için kaputun altında bir ton iş gerçekleşir. Metin oluşturma yazılımı DeepAI'den bunu bize açıklamasını istedik. Bize bu şekilde geri döndü:

 

"Yapay zekâ video üretimi, videoları otomatik olarak oluşturmak için bilgisayar algoritmaları ve derin öğrenme teknikleri kullanarak çalışır. Süreç, videonun istenen temasına karşılık gelen görüntü, video ve ses kliplerinden oluşan bir koleksiyon içeren bir veri kümesinin seçilmesiyle başlar.

 

"Daha sonra yapay zekâ modeli, sinir ağları ve bilgisayarla görme gibi çeşitli teknikler kullanılarak veri kümesi üzerinde eğitilir. Model eğitildikten sonra, veri kümesindeki öğeleri belirlenen parametrelere göre birleştirerek ve manipüle ederek yeni videolar oluşturabilir. Bu videolar daha sonra daha fazla eğitim ve düzenleme yoluyla rafine ve optimize edilebilir."

 

Bunu basitleştirmek için video oluşturma aracı metin isteminizi alıyor, interneti tarıyor ve bu bilgileri yorumluyor. Ortaya çıkan video, metin isteminize uyacak şekilde bağlamsallaştırıldı ve milyarlarca seçeneği tek bir derli toplu, sindirilebilir videoda yoğunlaştırdı. Oldukça etkileyici, değil mi?

 

Google yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriği tespit edebilir mi?

 

Google her geçen gün daha da akıllanıyor ve yapay zekâ tarafından oluşturulan içerikleri tespit edebiliyor. Büyük G, AI oluşturma yazılımı tarafından sıklıkla kullanılan belirli dilbilgisi, metin yapıları ve sözdizimi arayacaktır. Bundan kaçış yok! Google'ın sofistike algoritması, yapay zekâ tarafından üretilen içeriğin kokusunu almak için sürekli olarak kendini eğitiyor.

 

Google yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriği yasaklıyor mu?

 

Yani Google, yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik kullanıp kullanmadığınızı biliyor. Peki bu tür içerikleri tamamen yasaklayabilir mi? Özetle... pek sayılmaz. Bunun nedeni, Google'ın içeriği, en önemlisi kullanıcı dostu olması olmak üzere bir dizi faktöre göre sıralamasıdır. İçeriğiniz ne kadar kullanıcı dostu olursa, arama sonuçlarında genellikle o kadar üst sıralarda yer alır.

 

İçeriğiniz öncelikle insanlara yönelik mi? Cevabınız evet ise endişelenmenize gerek yok. İçeriğinizin beyninizden mi yoksa üretken bir yapay zekâ yazılımından mı geldiği önemli değildir amaç eğlendirmek, bilgilendirmek ve etkileşim sağlamak olduğu sürece sorun yaşamazsınız.

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik SEO için kötü müdür?

 

Üretken bir programın çılgınca çalışmasına izin verirseniz ve içeriği kontrol etmeden yüklerseniz, Google içeriğinizi kaldırmaz. Öte yandan, SEO sıralamanıza zarar verebilir. Bunun nedeni, içeriğin makine öğrenimi ile oluşturulmuş olmasıdır, konunun nüanslarını sizin gibi anlamaz ve boşlukları doldurmak için tahmin yapabilir. Bunu yaparsa ve içeriğin yanıltıcı veya düpedüz yanlış olduğu ortaya çıkarsa, SEO sağlığınızı kurutabilir ve içeriğinizi daha az güvenilir hale getirebilir.

 

Bundan kaçınmak için yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriğinizi her zaman iki kez kontrol edin, gözden geçirin ve düzenleyin. On dakikalık bir videonun tamamını çekip Final Cut Pro'ya yerleştirdikten sonra en ince ayrıntısına kadar kontrol etmeden yüklemezsiniz. Herhangi bir video düzenleme hatasından veya gerçeklere dayalı yanlışlıklardan kaçınmak için AI tarafından oluşturulan herhangi bir içerik, normal içerikle aynı inceleme sürecinden geçmelidir.

 

Yapay zekâ ile oluşturulan çalışmaların telif hakkı alınabilir mi?

 

Tamamen yapay zekâ tarafından oluşturulan içeriğin teknik olarak telif hakkı yoktur (ancak bu düşüncenizi aklınızda tutun). Bir insan tarafından yazılan bir metin istemi ile oluşturulmuş olsa bile, ortaya çıkan içerik internetin taranması ve halka açık materyallerin bir Frankenstein canavarı haline getirilmesiyle oluşturulur.

 

Resim, metin veya video bir yazar tarafından değil, bir algoritma tarafından oluşturulmuştur. Sonuçta, bir algoritmayı hak sahibi olarak gösteremezsiniz. Bununla birlikte, yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriğini bir yapı taşı olarak kullanır ve ardından düzenlerseniz, bazıları bu çalışmanın telif hakkının size ait olduğunu düşünecektir.

 

Yapay zekâ tarafından üretilen video ahlaki açıdan uygun mu?

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriğini ticari amaçlarla kullandığınızda bu soruya yanıt vermek zorlaşır. Bazı kişiler yapay zekâ tarafından üretilen videoların, eserlerinin kopyalandığını düşünen orijinal sanatçılar tarafından dava edilmeye açık hale getirebileceğini savunuyor. Bu nedenle, ekstra dikkatli olmakta fayda var. Her çıktının fikri mülkiyet haklarını, gizliliği ve/veya diğer kişilerin ek haklarını ihlal etmediğini üç kez kontrol edin.

 

Kanun koyucular makine öğreniminin hızına ayak uydurmaya çalıştıkça, içerik oluşturucular kendilerini telif hakkı kredilerini ve manevi haklarını algoritmalar, üretici yapay zekâ şirketleri ve diğer içerik oluşturucularla paylaşırken bulabilirler.

 

Şimdilik, karar vermek için çok erken. TikTok gibi platformlar, kullanıcılara yapay zekâ tarafından üretilen içerikleri bu şekilde etiketlemelerini söylemeye başladı ancak ahlaki ve yasal olarak su geçirmez bir çözümden hala çok uzaktayız. Üretken AI teknolojisi ilerledikçe önümüzdeki birkaç yıl içinde muhtemelen daha net yanıtlar alacağız.

 

Yapay zekâ tarafından üretilen video içeriklerini ücretsiz yapabilir misiniz?

 

Metinden videoya hizmetinin arkasında, normal metin oluşturma hizmetlerinden çok daha fazla motor gücü var. Bu nedenle, çoğu size birkaç dolara mal olacaktır. Ücretsiz denemeler sunan birkaç tane var, o yüzden bir göz atalım:

 

·      DeepBrain AI: Bu, foto-gerçekçi avatarlar yaratır ve size ücretsiz olarak bir şans verir, yine de tam sürüm için ödeme yapmanız gerekir

 

·      Elai: Bu, bir dakikalık ücretsiz metinden videoya dönüştürmeye izin verir ancak DeepBrain AI gibi, tam ürünü kullanmak için savurganlık yapmanız gerekir

 

·      Meta Make-A-Video: Meta'nın yapay zekâ tarafından üretilen video makinesi şu anda halka kapalı ancak gelecekteki Erişim için kaydolabilirsiniz

 

En iyi yapay zekâ video içerik üreticisi hangisidir?

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriğinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve nasıl kullanabileceğinizi ele aldık. Şimdi, sınıfının en iyilerinden bazılarını incelemenin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Aşağıdaki en iyi seçimlerimizden birkaçına göz atın:

 

·      InVideo: Bu web tabanlı oluşturucu 50'den fazla AI tabanlı şablona sahiptir ve metninizi dakikalar içinde videoya dönüştürebilir. Ayrıca her videonun benzersiz olmasını sağladığını iddia ediyor, böylece temelde aynı olan bir grup içerikle sıkışıp kalmayacaksınız. Ücretsiz ve filigranlı bir planın yanı sıra aylık 15 ila 30 dolar arasında değişen ücretli planlar da mevcut. Web tabanlı olduğu için yoğun saatlerde biraz gecikebilir.

 

·      Synthesia: InVideo gibi Synthesia da web tabanlıdır. Bu, zaman zaman gecikmeyle karşılaşabileceğiniz anlamına gelir. Bununla birlikte, aylık 30 dolarlık aboneliği sizi seçim konusunda şımartıyor: 120'den fazla dil, birinci sınıf video kalitesi ve her hafta eklenen yeni avatarlar. Synthesia çoğunlukla kurumsal eğitim videoları için kullanılıyor, bu yüzden ihtiyacınız olan şey buysa, takılın!

 

·      Pictory: Aylık 19 ila 99 dolar arasında değişen Pictory'de herkes için küçük bir şey var. Yazılım, şablonlarını metninizle eşleştirebilir ve uzun biçimli makalelere dayalı video oluşturabilir. Ayrıca süper kullanıcı dostudur, bu nedenle Pictory'nin tüm gücünden yararlanmak için çok fazla şey öğrenmeniz gerekmez.

 

·      Runway: Bu web ve iOS tabanlı yazılım ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak tam kullanım için ne sıklıkta içerik oluşturduğunuza bağlı olarak ayda 12 ila 76 dolar arasında ödeme yapmanız gerekir. Runaway'in Gen-2 programı, metinden videoya teknolojisi ile tüm dünyaları yaratmanıza olanak tanır!

 

Yapay zekâ tarafından üretilen video heyecan verici bir konsept ve videodan videoya yapay zekâ gibi yeni araçlarla, kendinizi kaptırmak çok kolay. Ancak bunun, içerik oluşturmak için gereken sıkı çalışmanın yerini almaması gerektiğini hatırlamakta fayda var. Bunu bir ikame olarak değil, bir araç olarak düşünün. Video düzenleme yazılımı veya bir kamera kadar kullanışlıdır ve tıpkı bu donanım parçaları gibi içeriğinizi tek başına sunamaz.

 

Yapay zekâ tarafından oluşturulan video içeriği ve daha geniş anlamda yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik, zamandan tasarruf etmeye ve yeni fikirler üretmeye yardımcı olabilir ancak yaratıcılığın yerini tutmaz. Sizin saatler harcamanıza, o yavru köpeği düzenlemenize ve videolarınızı sizin ve takipçilerinizin gurur duyacağı bir standarda getirmenize ihtiyaç duyar. Aksi takdirde, Pepperoni Hug Spot gibi fikirlerle çalışacaktır.

Sosyal Linkler

Bize Katılın