Yeşil Ekran Nasıl Kullanılır?

Özel efektler sadece Hollywood filmleri için geçerli değildir, yeşil ekran (Green Screen) efektlerini kullanmak içeriğinizi parlatmanın basit bir yoludur!

Özel efektler sadece Hollywood filmleri için geçerli değildir, yeşil ekran efektlerini kullanmak içeriğinizi parlatmanın basit bir yoludur. Yeşil ekran efektlerini nasıl kullanacağınızı, profesyonel bir stüdyo olmadan yeşil ekran geçişleri yapıp yapamayacağınızı ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Yeşil Ekran Ne İşe Yarar?

 

Yeşil ekran, chroma key compositing adı verilen bir düzenleme tekniğinden gelir. Bu, birinin iki görüntüyü veya videoyu renklerine göre birbirine katmanlamasıdır. Arka planı şeffaf hale getirerek bir çekimden kaldırır ve yerine başka bir şey koyar. TV'de hava durumu raporlarını izlediyseniz bu tekniğe aşinasınızdır, muhabir ve stüdyo aynı kalır ancak hava durumunun gösterildiği ekran değişir.

 

Eskiden mavi ekran bir normdu. Boş mavi bir ekranın önünde çekim yaparak istediğiniz etkiyi elde eder, ardından bir düzenleme programında maviyi anahtarlayarak ve istediğiniz arka planla değiştirirdiniz. Ancak, mavi giysili insanları filme almak oldukça zordu, çünkü manzara tarafından yutulmaya devam ediyorlardı!

 

Evde Yeşil Ekran için Ne Kullanabilirim?

 

Çok sayıda YouTuber, canlı yayıncı ve profesyonel konuşmacı, genellikle kendi evlerinin rahatlığında yeşil ekran geçişleri ve yeşil ekran efektleri kullanıyor. Siz de bu aksiyona katılabilirsiniz. Fiziksel donanım açısından oldukça basit. İhtiyacınız olanlar:

 

·      Bir kamera. Telefonunuzun kamerasının ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak, bununla idare edebilirsiniz.

 

·      Her şeyin kameraya alındığından emin olmak için bir halka ışık (ring light) veya profesyonel aydınlatma. Yeşil perde eşit şekilde ve konudan ayrı olarak aydınlatılmalıdır.

 

·      Gerçek yeşil ekran. Bunları satın alabilir veya bir el sanatları mağazasından oldukça ucuza alabileceğiniz yeşil kumaşla kendiniz yapabilirsiniz. Sadece eşit şekilde kesildiğinden, tuhaf kırışıklıkları veya dokuları olmadığından ve videolarınız için gereken alanı kapladığından emin olmanız gerekir.

 

Yeşil Ekranların Maliyeti Nedir?

 

Bütçeniz kısıtlıysa endişelenmeyin; yeşil ekranları çok ucuza alabilirsiniz! 5 x 7 metrelik bir yeşil perde sadece 21,99 dolara satılıyor ve bu başlangıç için harika bir fiyat. Daha büyük boyutlara geçtiğinizde ya da ortalama bir kareden daha fazla şekille oynamak istediğinizde fiyatlar yükselmeye başlar. Ancak paradan tasarruf etmek istiyorsanız, kollarınızı sıvamaya hazır olduğunuz sürece her zaman kendiniz yapabilirsiniz!

 

Yeşil Ekrana Nasıl Arka Plan Koyarsınız?

 

Bu kullandığınız yazılıma göre değişir. Örneğin, iMovie'nin kendi Yeşil/Mavi Ekran ayarı vardır, bu da görüntüleri kimsenin yapamayacağı şekilde üst üste bindirmenizi sağlar. Adobe Premiere Pro'nun kullanışlı bir Ultra Key işlevi vardır ve bir kez alıştığınızda çok işe yarar. Bu programların her ikisine de kolayca ulaşabilirsiniz. iMovie %100 ücretsizken, Premiere Pro size aylık 20,99$'a mal olacaktır. Her şey ne kadar gelişmiş bir editör olduğunuza ve bütçenizin ne kadar büyük olduğuna bağlı.

 

Yine de önemli olan nokta şu: yeşil ekran geçişleri, yeşil ekran efektleri ve bahsetmek istediğiniz herhangi bir yeşil ekran videosu, bazı temel ekipman ve yazılımlar, özveri ve öğrenme isteği ile elde edilebilir.

 

En İyi Yeşil Ekran Uygulaması Nedir?

 

Harika yeşil ekran görüntüleri elde etmek için bir Hollywood profesyoneli olmanıza gerek yok. Aslında hem ücretsiz hem de ücretli birçok düzenleme yazılımı yeşil ekran video için gereken becerilere sahiptir. iMovie'den Lightworks ve DaVinci Resolve'a kadar her şey yeşil ekran efektlerinizi hayata geçirmenize yardımcı olabilir.

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın