2024'te Kaçınılması Gereken 8 YouTube Hatası

YouTube’da 2024 yılında kaçınılması gereken birçok hata bulunuyor. YouTuber’ların yaptığı hataların listesini okuyun ve nasıl önleyebileceğinizi öğrenin!

2024 yılında kaçınılması gereken birçok YouTube hatası var. İzlenme sayınızı veya abone sayınızı artırmayı öğreneceksiniz ancak ne yapmamanız gerektiği konusunda nadiren tavsiye alırsınız. Bu blog yazısında,  bu yıl dikkat etmeniz gereken 8 YouTube hatasını ele alacağız ve bunları düzeltebileceğiniz yolları inceleyeceğiz.

 

YouTube’da Ne Yapmamalısınız?

 

Siz ister bir acemi olun veya ister deneyimli bir profesyonel, büyük olasılıkla YouTube’daki zamanınız boyunca aşağıdaki hatalardan birini yapmışsınızdır. Ve bu normal! İşleri yaparak, sizin için en iyi çalışanı bulup geliştirerek öğrenirsiniz.

 

Şimdi, 2024 yılında kaçınılması gereken en önemli 8 hataya geçelim.

 

1.İzlenme Sayısına Odaklanmak

 

İzlenme sayısını takip etmek kolaydır. Sonuçta, YouTube kanalınızı para kazanmak ve içerik oluşturarak geçiminizi sağlamak istiyorsanız, izleyici sayınızı artırmalısınız. Ancak dikkatli olun. İzleyicilere anahtar kelimelerle spam yaparsanız ve sonra tıkladıkları video ilgi alanlarına uygun değilse, YouTube algoritmanızın sıralamasını olumsuz etkileyebilir.

 

Ancak Depeche Mode’un dediği gibi, insanlar insanlardır. Onlara öyle davranın ve onları heyecanlandıran hikayeler anlatın. Bir sorunu çözün. Yardım edin. Onları güldürün. İzleyiciler değer arıyor. İnsanların gerçekte ne istediğini görmezden gelerek içeriğinizi algoritma için optimize etmeye çalışırsanız, bu zor olacaktır. Algoritma, gerçek hayattaki insan davranışını yansıtır, bu yüzden işe oradan başlayın!

 

Bu konuda başarılı olmanın bir yolu, izleyicileriniz için ‘kişilikler’ çıkarmaktır. Demografileri nedir? Yaş, konum, beğeniler, beğenmemeler, bir televizyon şovunu bir ağa sunuyormuş gibi mümkün olduğunca bu işi spesifik yapın. İçeriğiniz kime yönelik ve neden sizi seçmeliler?

 

Sayılarınızı sağlıklı tutmak için haftada X kez yayın yapma konusunda endişelenmeyi bırakın. Elbette tutarlılık iyidir ancak izleyici memnuniyeti her zaman kazanır. Bazı içerik oluşturucuları, daha az yayın yaparak takipçilerini merakta bırakarak büyüme deneyimi bile yaşar! En önemli olan şeyi düşünün: izleyicileri baştan sona kadar etkilemeyi başarmak.

 

2. Sadece Bir İçerik Oluşturucu Olmak, Bir İzleyici Olmamak

 

Bir roman yazmak istiyorsanız, mümkün olduğunca çok okumanız gerektiği söylenir, harika yazı okumadan harika bir yazar olamazsınız. Bu kuralın istisnaları vardır ancak bu durum genellikle YouTube için de geçerlidir. Diğer içerik oluşturucularını izlemiyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Mümkün olduğunca sık izleyin, diğer YouTuber’lardan neyin işe yaradığını öğrenin ve kendi videolarınızı oluştururken onların başarılarını  ve hatalarını hatırlayın.

 

3.Bir Formata Bağlı Kalmak

 

Bazı formatlar işe yarar, bazıları ise yaramaz. Farklı insanlar için farklı yaklaşım modellerini düşünün çünkü hiçbir video formatı herkes için en iyi içerik olmayacaktır. Bazı şeyleri deneyeceksiniz ve başarısız olacaklar. Bu kötü bir durum ancak denemiyorsanız işe yaramadığını bilemezsiniz.

 

Nasıl yapılır videolarıyla deney yapın. Liste tarzı videolar. Skeçler. Farklı video uzunlukları. Her şeyi deneyin ve en iyi sonuçların nerede olduğunu görün. Cesur olun ve YouTube’un yeni özelliklerine dalın. Sonuçta, bu bir işletme ve kullanıcıları denemeye teşvik ediyor ve tanıtmaya çalıştığı ürünleri ve özellikleri deneyenleri ödüllendiriyor. Bu, YouTube Shorts’un ilk günlerinde oldu ve Shorts’un ne kadar başarılı olduğunu gördünüz, Shorts artık görüntülenme sayısı oluşturmanın harika bir yolu ve trendlere atlamak için ideal.

 

YouTube'un önerileri artık hem Shorts’ları hem de uzun biçimli videoları aynı kategoride değerlendirdiğinden, yeni başlayanlar genellikle daha uzun biçimli içerikleri için bir kitle oluşturmak amacıyla Shorts’ları kullanır. Kitle edinmek için kendinizi zorluyorsanız YouTube Live da denemeye değer.

 

4. Mükemmel Anı Beklemek

 

Trendlerden bahsetmişken, bunlar genellikle göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleşir. %99 bunları planlayamazsınız. Bir şeyler yapın ve öğrenin. Mükemmel anı beklemek sayısız fırsatı kaçıracağınız anlamına gelir, bir akıllı telefonunuz varsa içerik oluşturabilirsiniz.

 

Dışarı çıkın, anında öğrenin ve izinizi nasıl bırakacağınızı bulun. Mükemmelliğe odaklanmak yerine, enerjinizi yaptığınız her videoyu geliştirmeye harcayın. İçerik üreticisi ekonomisi her zamankinden daha büyük ve büyümeye devam ediyor, bu nedenle yerinizi bulamamanız için hiçbir neden yok.

 

5. İş/Yaşam Dengenizi İhmal Etmek

 

Yeni YouTuber'lar genellikle uyanık oldukları her anı kanallarına adama hatasına düşerler. Bu güzel bir fikir olsa da, kimse tükenmenizi istemez. Sağlıklı bir iş/yaşam dengesi, yüksek kaliteli içerik üretimi için genellikle çok önemlidir. Kitap okumak, köpeğinizi gezdirmek ya da sevdiğiniz başka bir şeyi yapmak için zaman ayırın. Tüm hayatınızı içerik oluşturmaya adarsanız, özellikle de başka bir yerde tam zamanlı bir işle hokkabazlık yapıyorsanız, çıktınız muhtemelen zarar görecektir. Sizi heyecanlandıran şeyleri takip edin ve harika içerikler oluşturun, ancak eğlenmeyi ve sık sık mola vermeyi de unutmayın.

 

Yine de bu, 7/24 çabalamanın karşılığını alamayacağınız anlamına gelmiyor. MrBeast gibi bazı YouTuber'lar platformu takıntı haline getirerek başarılı oldular. Ama bu sadece o. Vücudunuzu dinleyin ve gerektiğinde ara verin - bu, yaratıcı kıvılcımı zorlamak yerine canlı tutmaya yardımcı olacaktır.

 

6. Tek Bir Gelir Akışına Güvenmek

 

İnsanlar YouTube'dan para kazanmayı düşündüklerinde, genellikle AdSense ile elde edebileceğiniz reklam gelirlerine atıfta bulunurlar. Bu önemli olsa da, para kazanmanın tek yolu bu değildir. Gerçekçi olmak gerekirse, çoğu çalışan YouTuber her 1.000 görüntüleme için 1 ila 2 dolar arasında kazanacaktır, ancak bu 38 sent kadar düşük olabilir. Bu faturaları ödemez!

 

Çoğu içerik üreticisi yalnızca reklam gelirlerine güvenmez. Gelir akışlarınızı ticari ürünler, marka ortaklıkları, satış ortaklığı bağlantıları, Patreon gibi abonelik hizmetleri ve daha fazlasıyla çeşitlendirin. Sıkı çalışmanızın karşılığını almak için pasif olarak para kazanın!

 

7. YouTube Kanalınızı Bir İş Olarak Düşünmemek

 

Elbette, YouTube'da içerik oluştururken eğlenmeniz gerekir. Ancak akıllı kararlar verin. Para kazanmak istiyorsanız, paranın tam olarak nerede olduğuna ve o alanda ne kadar rekabet olduğuna bakın. CPM ve kazancınız hedef kitlenize bağlı olarak değişecektir. Yüksek BGBM ile kullanılmayan bir pazarı ortaya çıkarabilirsiniz, bu nedenle araştırmanızı yapın ve kitle kişiliğinizi oluştururken bunu aklınızda bulundurun!

 

8. Yanlış Müziği Kullanmak

 

Bir şarkı, içeriğinizi oluşturabilir veya bozabilir sonuçta kötü müzik iyi videoyu öldürür. Mükemmel müziği bulmak zordur ve yasal olarak kullanmak için doğru hakları ve lisansları güvence altına almak daha da zordur.

Sosyal Linkler

Bize Katılın