YouTube Kanalı Nasıl Oluşturulur?

YouTube kanalı oluşturmak için adımları takip etmek, marka bilinirliğini artırmak ve içerik pazarlamada başarılı olmak için önemlidir!

YouTube neden bu kadar popüler bir platform ve neden içerik oluşturucular ve markalar için bu kadar mükemmel bir pazarlama başarısı elde ediyor? Öncelikle hem içerik oluşturucuların hem de tüketicilerin hoşlandıkları çok özel konulara ve nişlere derinlemesine dalmalarını sağlıyor, içeriğinin uzun formatı onu geleneksel televizyona harika bir alternatif haline getiriyor. İçerik oluşturucular için, bir zamanlar içeriklerinden para kazanabilecekleri tek sosyal medya platformlarından biriydi. YouTube'da keşfedilme, bir topluluk oluşturma ve bir kitleyi besleme yeteneği, güçlü algoritması ve Google'ın bir yan kuruluşu olarak arama optimizasyonuna daha güçlü odaklanması nedeniyle eşsizdir.

 

Özetlemek gerekirse YouTube, küçük işletmeler ve içerik oluşturucular için içerik pazarlama platformlarının baş tacı olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Henüz bir YouTube kanalınız yoksa, şimdi bir tane oluşturmanın tam zamanı. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!

 

YouTube Demografisi

 

Instagram ve TikTok genellikle içerik üreticilerin bir numaralı sosyal medya platformu olarak görülse de YouTube, sosyal medya ortamının gerçek cevheri olduğunu kanıtladı ve bu durumu yapılan araştırmlara gayet iyi anlatıyor. Uzmanlar her gün 122 milyondan fazla kişinin YouTube'u ziyaret ettiğini ve platformda ortalama 11 dakika 24 saniye geçirdiğini tahmin ediyor. Bunun da ötesinde, YouTube tüm sosyal medya platformları arasında en çeşitli kitleye sahip olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 15-25 yaş arası gençlerin yüzde 81'i YouTube izlerken, 36-45 yaş arası gençlerin yüzde 67'si, 46-55 yaş arası gençlerin yüzde 66'sı ve 56 yaş ve üstü gençlerin yüzde 58'i YouTube izliyor.

 

Çok Kanallı İçerik Üreticilerinin Yükselişi

 

Bugünlerde içerik oluşturucuların doğal yörüngesi, yalnızca kısa biçimli içerik oluşturmaktan eninde sonunda YouTube'a geçiş yapmaktır ve bu çok mantıklıdır. Instagram ve TikTok gibi platformlar keşfedilebilirlik açısından mükemmel bir platform olsa da bu platformda bulunan insanlar, içerik oluşturucuların topluluklarının bir parçası olmak yerine içeriği pasif bir şekilde kaydırmayı seçiyor. Buna karşılık YouTube, içerik oluşturucuların uzun biçimli içeriklerle kitlelerini büyütmeleri, beslemeleri ve bunlardan para kazanmaları için mükemmel bir yer olduğunu kanıtlamıştır.

 

Başarılı bir çoklu kanal yaklaşımının anahtarı, her bir kitlenin içerik tarzlarını ve kullanıcı davranışlarını anlamaktır. Kısa biçimli içerikler, trend olan ve alakalı şeylerden büyük ölçüde etkilenen "öne çıkan reels" olma eğilimindeyken, uzun biçimli içerikler daha fazla değer sağlamanıza ve kitlenizle derinlemesine etkileşim kurmanıza ve onları beslemenize olanak tanır.

 

YouTube Kanalı Oluşturma

 

YouTube kanalınızı açmaya hazır mısınız? Aşağıdaki adımları izleyin:

 

‍Adım 1: Bir YouTube hesabı oluşturmak için bir Google hesabında oturum açmanız veya bir Google hesabı oluşturmanız gerekir. Youtube.com adresini ziyaret edin ve oturum aç’ı seçin. Bir Google hesabınız varsa, giriş bilgilerinizi kullanarak oturum açın. Hesabınız yoksa, 'Hesap oluştur'u seçin.

 

‍Adım 2: Google hesabınızla YouTube'da oturum açtıktan sonra, sağ üst köşedeki kullanıcı simgenizi ve ardından ayarları seçin. Ayarlar altında, yeni bir kanal oluştur'u seçin. Daha sonra bir kanal adı eklemeniz istenecektir. Markanızla ve kanalınızda paylaşmayı planladığınız içerikle uyumlu bir ad seçtiğinizden emin olun.

 

‍Adım 3: YouTube hesabınız kurulduktan sonra, kanalınızı özelleştirme zamanı! Kanal bilgilerinizi temel bilgiler sekmesine ekleyerek başlayın. Bunu, insanların etrafta dolaşmak isteyip istemediklerini belirlemelerine yardımcı olacak kanalınızın biyografisi olarak düşünün. Bu bölüm kanalınızın bir açıklamasını içerecektir. Kanalınızın ne hakkında olduğu konusunda açıklayıcı olduğunuzdan ve SEO anahtar kelimeleri eklediğinizden emin olun, çünkü bunlar kanalınızın keşfedilebilirliğine yardımcı olacaktır. Ayrıca buraya web sitenizin, satış sayfanızın veya diğer sosyal medya kanallarınızın bağlantılarını da ekleyebilirsiniz.

 

‍Adım 4: Şimdi YouTube kanalınızı markalaştırma zamanı! Profil resminizi ekleyerek başlayın. Profil simgeniz, kendinizin veya isterseniz markanızın logosunun net bir görüntüsü olmalıdır. Kullandığınız fotoğrafın yüksek çözünürlüklü, ortalanmış ve tanımlanması kolay olduğundan emin olun, çünkü bu simge insanların kanalınızı nasıl tanıyacağıdır.

 

Ardından, kanalınızın üst kısmında görüntülenen banner resminizi eklemek istiyorsunuz. Bunu, izleyicilerinize markanız ve içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi veren kanalınız için bir reklam panosu olarak düşünün. Banner'ınız için 2048 x 1152 piksel ve 6 MB veya daha az bir görüntü kullanın.

 

Bir YouTube Yayınlama Programı ve İş Akışı Oluşturma

 

YouTube videoları oluşturmak için önemli bir zaman ve kaynak yatırımı gerekir, bu nedenle bir yayın programınız ve iş akışınız olmalıdır. YouTube'da başarı, içerik optimizasyonu ve tutarlılığa bağlıdır ve iş akışınız, her ikisine de öncelik verdiğinizden emin olmanıza yardımcı olacaktır.

 

Yapmak istediğiniz ilk şey, gerçekçi bir gönderi sıklığı belirlemektir. Video senaryolarınızın taslağını çıkarmak, videolarınızı kaydetmek, yüklemek ve SEO açıklamalarını yazmak ne kadar sürecek? Her adımı zamanlayın ve her biri için bir tempo oluşturun. Buna dayanarak, yayınlama sıklığınızı belirleme kapasitenizi göz önünde bulundurun. Haftada 1 video yayınlamak iyi bir standart olarak kabul edilir.

 

Yapmak istediğiniz bir sonraki şey, içerik temalarınızı ve serilerinizi geliştirmektir. YouTube'u kendi TV ağınız gibi düşünün; kanalınızın ne tür içeriği hangi sıklıkta oluşturacağınıza karar verdikten sonra ve içerik planlamasını tamamlayın.

 

Son olarak, YouTube Shorts'ları içerik stratejinize dahil etmek istiyorsunuz. YouTube Shorts'ların popülerliği hızla artıyor ve kanalınızın büyümesini hızlandırmaya yardımcı olabilir. Birçok içerik oluşturucu, diğer platformlardaki kısa biçimli içerikleri yeniden kullanıyor veya YouTube Shorts kullanarak daha uzun videolarından ön izleme klipleri paylaşıyor. Sizin için en mantıklı olanı belirleyin ve bunu yayın programınıza ve iş akışınıza ekleyin.

 

Sonuç

 

YouTube 2005 yılından bu yana varlığını sürdürüyor ve içerik oluşturucular ve küçük işletmeler için önde gelen sosyal medya platformlarından biri olarak büyümeye devam ediyor. Markanız için YouTube'un olanaklarından yararlanmayı düşünüyorsanız, şimdi başlamanın tam zamanı!

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın