YouTube Shorts Görüntülenme Taktikleri!

YouTube Shorts, kısa ve eğlenceli videoların hüküm sürdüğü bir platformdur. Bu videolar ile hızlı ve etkileyici içerikler oluşturmanın ipuçları!

Youtube Shorts, içerik oluşturucuların ve izleyicilerin ilgisini çekiyor. Şu anda #youtubshorts araması yaptığınızda, sonuçlar #youtubeshorts hashtag'i ile 6,6 milyon YouTube kanalında 84 milyon video getiriyor. Ancak gerçek rakam muhtemelen çok daha büyüktür. YouTube, "YouTube Shorts ile milyarlarca kişi kısa videolar oluşturuyor, düzenliyor, izliyor ve paylaşıyor" diyor. Peki bu videolar tam olarak nedir, neden bu kadar popülerler ve kendi videolarınızla nasıl daha fazla görüntüleme elde edebilirsiniz?

 

Shorts 60 saniyeyi geçmeyen videolardır. Bazı reklamlar bundan daha uzun! Dolayısıyla önemli olan kasıtlı olmak ve tüm video değerini bir dakika veya daha kısa bir süreye sığdırmaktır. Shorts'ların eğlenceli, hatta histerik derecede komik videolar olması amaçlanır. Trend olan sosyal medya meydan okumalarını, gafları, konuşan köpekleri düşünün, bunların hepsi kısa içeriklerdir. 

 

Shorts videolar oluşturmanın ve düzenlemenin keyifli, düşük stresli bir sosyal medya içeriği deneyimi olması amaçlanmıştır. Aşağıda shorts'larınızı daha fazla görüntülenmesini sağlamanıza yardımcı olacak sekiz ipucu yer almaktadır. Konuya girmeden önce, içerikte yaratıcılığın önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Fazla düşünmeyin, ancak her video için biraz kafa yorun, böylece içeriğin kişisel markanızla bağlantılı olduğundan emin olun. Ne kaydedeceğinize dair bir fikriniz olduğunda, daha fazla görüntüleme elde etmenize yardımcı olması için bu ipuçlarını izleyin.

 

1.    Youtube Shorts görüntülemeleri ve kanal abonelikleri kazanmanın ilk ipucu, hem Shorts hem de normal video içeriği yayınlamaktır. Kendinizi shorts videolar ile sınırlamayın. Shorts'larınız insanları kanalınızdaki diğer içerikleri görmeye çekecektir ve bunun tersi de geçerlidir. İnsanlara çeşitlilik sunun.

 

2.    Kameranızla çekim yaparken kamerayı dikey, lensi temiz ve enerjiyi yüksek tutun. Shorts'ların eğlenceli ve gerçek olması amaçlanır, yani yüksek teknoloji ürünü ekipman veya büyük bir düzenleme gerekmez. Shorts'lar yüksek prodüksiyonlu videolar değildir. Bunları arkadaşlarınıza mesaj atacağınız veya eğlendirmek için başka bir sosyal medya hesabında yayınlayacağınız eğlenceli bir şey olarak düşünün.

 

3.    Videoya daha fazlasını katmak için YouTube'da bulunan ücretsiz ses kitaplığından yararlanın. Her shorts videoda müzik olması mantıklı değildir ancak çok fazla konuşma gerekmediğinde, kütüphanede videoya uygun bir şarkı bulun ve ekleyin. Ücretsizdir ve YouTube'un ses kitaplığını kullanarak Telif Hakkı ile uyumlu olduğunuzu bilirsiniz. Bu kütüphanenin dışında sesler kullanırsanız, videonuz işaretlenebilir veya hatta kaldırılabilir, bu da görüntülemeler için kesinlikle iyi değildir.

 

4.    Özet akışlarında ve arandıklarında görünme şanslarını artırmak için shorts'larınızı #shorts ve #youtubeshorts ile etiketleyin. İstediğiniz kitleyi daha fazla hedeflemek için ilgili hashtag'leri de ekleyin.

 

5.    Daha geniş bir kitleye ulaşmak için shorts'larının remikslenmesine izin verin. YouTube'a yüklenen videolar otomatik olarak kabul edilir, bu nedenle bunu kısıtlamak için bir işlem yapmadığınız sürece zaten hazırsınız demektir. Başkalarının shorts'lar içeriğinizi yeniden düzenlemesini önlemek için YouTube Studio İçerik Yöneticisi erişimine sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, herkes İçerik Ayarları'nda normal videolarının yeniden karıştırılmasını sınırlayabilir.

 

6.    Filtreler, çerçeveler ve hatta metin gibi bazı düzenleme özelliklerini kullanarak videoya biraz daha fazlasını verin. Birçok kişinin videoları sessizce izlediğini bilerek, videonun tam içeriğini anlamak için duymaları gereken bir şey varsa, bunu videoya metin olarak koyun.

 

7.    İnsanların neleri sevdiğini görmek için Shorts’larınızın analizlerine bakın ve daha sonra bunlardan daha fazlasını yapın. İlk başta, içerik yayınlarken deneme yanılma yöntemine başvurabilirsiniz ancak analiz etmek için yeterli sayıda içeriğe sahip olduğunuzda performansı ölçün. Hit olacağını düşündüğünüz belirli bir video türünden vazgeçmek zor olabilir. Ancak insanlar izlemiyor ve etkileşimde bulunmuyorsa, YouTube kanalınız sadece sizin zevkiniz için değilse dönme zamanı gelmiştir.

 

8.    Yaratıcı olduğunuz kadar tüketici de olun. Diğer shortları izleyin ve doğru hissettiğiniz videolara yorum yapın. Bu insanların orada olduğunuzu bilmelerini sağlar ve başkalarını kanalınıza tıklayıp videolarınızı izlemeye teşvik eder. Dahası, diğer shorts’ları izlediğinizde, neyin trend olduğunu fark edecek ve erkenden karışıma girebileceksiniz.

 

Shorts’lar hızlı, eğlenceli ve kolaydır! Yeni içerik oluşturucuların alana girmesi için harika bir yoldur çünkü iyi olmak için gerçekten fazla bir şey istemezler. İnsanları eğlendirecek ve gülümsetecek bir fikriniz varsa bunu sağlam bir elle kaydediyorsanız ve biraz düzenleme sevgisi veriyorsanız doğru yoldasınız demektir!  Ve nereden başlayacağınızdan emin değilseniz izleyicilerinize sorun ve onlara bazı shorts’lar kaydettiğinizi ve ne görmek istediklerini bilmek istediğinizi söyleyin. Sosyal medya, içerik ve insanların bir araya geldiği iş birliğine dayalı bir alan olmalıdır. Varsayımlardan oluşan bir boşlukta çalışmanıza gerek yok.

Sosyal Linkler

Bize Katılın