YouTube'da Nasıl Abone Kazanılır?

YouTube'da abone sayınızı artırmak ve içerik oluşturucu olarak başarılı olmak için blog yazımızda verilen ipuçlarını takip edebilirsiniz!

YouTube'da yeni misiniz veya YouTube'daki mevcut kitlenizi genişletmek mi istiyorsunuz? Doğru yerdesiniz. YouTube, özel bir kullanıcı ve içerik oluşturucu tabanı oluşturduğu için uzun süredir hayatımızda. Bununla birlikte, YouTube Shorts'un eklenmesiyle, içerik oluşturucular ve markalar, erişimlerini artırmak ve kitlelerini yeni bir kanalda büyütmek umuduyla YouTube'a katılıyor.

 

YouTube aboneleri hakkında bilgi edinmek ve abone sayınızı arttırmak için favori ipuçlarımızı takip edin! 

 

Takipçilere Karşı Aboneler

 

Çoğu kişi için takipçi, sosyal medyada bir içerik oluşturucunun veya markanın özel kitlesini tanımlamak için kullanılan evrensel bir terimdir. Takipçiler, hesabınızı takip eden bir grup kullanıcı anlamına gelir. Bu terim Instagram, Facebook, TikTok ve X'deki kitleleri tanımlar.

 

Abone, YouTube ve Twitch gibi diğer yayın platformlarında kullanılan bir terimdir. YouTube, profilleri kanal olarak adlandırdığından, kullanıcılar yeni yüklenen içerikleri görmek için kanallara abone olurlar. Blogun geri kalanında "takipçilerden" aboneler olarak bahsedeceğiz.

 

YouTube'da Abone Sayınızı Büyütmenin 8 Yolu

 

Bu kılavuzda, YouTube'daki abone sayınızı büyütmek için ipuçları ve en iyi uygulamaları sunuyoruz. YouTube Shorts’ları ile normal YouTube arasında ayrım yapmıyoruz.

 

 

1.     YouTube Kanalınızı Bio'daki Bağlantınıza Ekleyin

 

Farklı platformlarınız için halihazırda bir bağlantı oluşturma aracınız yoksa, işte size bir fırsat. Birçok içerik oluşturucu ve marka birden fazla platformda yer aldığından, takipçileri diğer platformlarınıza yönlendirmek için bir bağlantı oluşturma aracı kullanmak mükemmeldir. Örneğin, TikTok'ta iyi bir şekilde yerleşikseniz ve YouTube varlığınızı büyütmek istiyorsanız, kanal URL'nizi biyografinizdeki bağlantınıza ekleyin, bir TikTok videosu veya herhangi bir sosyal medya gönderisi oluşturun ve YouTube kanalınızı tanıtın. Tüm kanallarınıza çapraz tanıtım yapabilirsiniz.

 

2.     YouTube Etkileşimlerinizi Yönetin

 

Kitlenizle etkileşim kurmak her platform için genel bir en iyi uygulamadır. Daha uzun bir YouTube videosu veya YouTube Shorts içeriği hakkındaki her yorumu yanıtlamaya başlayın. YouTube algoritması içerikleri alaka düzeyi, kalite, etkileşim, kullanıcı araması ve izleme geçmişine göre sıraladığını unutmayın. Etkileşim, izleme süresi, izleme yüzdesi, beğeniler, yorumlar ve paylaşımları ifade eder.

 

3.     YouTube Video İçeriğinizi Optimize Edin

 

YouTube, geleneksel bir arama motoru gibi çalışır ve kullanıcılar içerik aradığından, içeriğinizin diğer alakalı videolara karşı sıralanmasını sağlamak için anahtar kelime araştırmasını kullanmak istersiniz. Video başlığı, açıklaması ve video etiketleri için YouTube SEO ve optimizasyonunu kullanabilirsiniz.

 

4.     YouTube Shorts'lar ile Kanalınızı Tanıtın

 

Birçok popüler içerik oluşturucu YouTube Shorts'ta tanıtım içeriği paylaşıyor. Kanallarını tanıtan birçok içerik, tam uzunlukta bir vlog veya podcast'in parçacıklarıdır. Sizde çektiğiniz videoların en can alıcı noktaları ile Shorts'lar hazırlayıp içeriğinizi veya kanalınızı tanıtın.

 

5.     Yüksek Kaliteli Video İçeriği Oluşturun

 

TikTok ve Reel's içeriğinin aksine, YouTube video kalitesi açısından daha rafine. Birçok içerik oluşturucu YouTube'u daha uzun biçimli içerik için kullandığından, video kalitesi standardı daha yüksektir. YouTube içeriği, lo-fi, scrappy içerikten değil, daha sonra eğlenceli bir Day in the Life Vlog, Life Updates, makyaj eğitimleri vb. yapmak için düzenlediğiniz SLR tarzı kameralarda çekilen video içeriğinden oluşur.

 

6.     Sürekli ve Düzenli Paylaşım Yapın

 

Tıpkı diğer kanallarınızda olduğu gibi, YouTube'da da tutarlı bir şekilde yayın yapmanız gerekir. Haftada bir kez aynı gün yayınlayarak başlayın. Bu, potansiyel abonelere gelecekteki içeriği ne zaman ve ne sıklıkta bekleyeceklerini öğretir. YouTube kanalınız için bir gönderi ritmi oluşturduğunuzda, gönderi sayısını sonradan artırabilirsiniz. 

 

7.     Videolarınızı Oynatma Listesine Dönüştürün

 

Yeterli YouTube içeriği oluşturduktan sonra, abonelerin kanalınıza geldiklerinde izleyebilecekleri oynatma listeleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, ortak bir temayı paylaşan bir grup eğitim videonuz veya parçalara ayrılmış bir dizi videonuz olduğunu varsayalım. Bu durumda, hepsini birlikte bir oynatma listesine koyabilirsiniz, böylece abonelerin kanalınızdan ayrılmaları veya anahtar kelimeleri aramaya manuel olarak yazmaları gerekmez. Bu, onları daha fazla içeriğe maruz bırakır ve kanalınızın içeriğini gezinmesi kolay olacak şekilde düzenlemeye yardımcı olur.

 

8.     YouTube İçerik İlhamı için Chat GPT'yi Kullanın

 

Video senaryoları yazmak, özellikle YouTube yayınlama temponuzu korurken zor olabilir. İçeriğinizi çekme zamanı geldiğinde kullanabileceğiniz taslak, kısmi veya tam senaryo ile birlikte video içeriği fikirleri geliştirmenize yardımcı olması için ChatGPT veya diğer AI metin oluşturucularını kullanın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın