YouTube'da Nasıl Daha Fazla Görüntülenme Elde Edilir?

YouTube'da daha fazla görüntüleme elde etmek için, güçlü içerik, etkili anahtar kelimeler ve çekici bir küçük resim önemlidir!

2005 yılında kurulan YouTube, çevrimiçi video paylaşımının öncüsü olarak biliniyor. Google tarafından 2006 yılında satın alınan YouTube, yenileri ortaya çıkmaya devam etse de en popüler video tabanlı sosyal medya platformlarından biri olmaya devam ediyor. Şu anda aylık 1,9 milyar YouTube kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Markanızı veya etkinizi büyütürken, bu ilginin bir kısmını nasıl yakalayabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz.

 

Pazarlamacılar ve reklamcılar, hikayelerini ve içeriklerini nasıl paylaşacaklarına dair çok sayıda seçenekle karşı karşıya kaldıklarından, hangilerinin en iyi sonucu verdiğini değerlendirmek önemlidir. Sonuçta, her marka veya içerik oluşturucu her platformda eşit derecede başarılı olamayabilir.

 

Video söz konusu olduğunda teknoloji, ürünler ve mallar, sağlık ve fitness, gıda ve ev geliştirme gibi sektörler YouTube'da oldukça başarılı olma eğilimindedir. Bu, bu sektörlerden birinde değilseniz, bir YouTube kanalı büyütme fikrini göz ardı etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Günün sonunda, içinde bulunduğunuz sektör ne olursa olsun, eğlenceli, yüksek kaliteli videolar bir kitleyi yakalayacak olan şeydir.

 

Bir kitleyi yakalamaktan bahsetmişken, YouTube içeriğinizde daha fazla görüntüleme elde etmenin yollarına bakalım.

 

YouTube Kanalınızda Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edersiniz?

 

YouTube'da daha fazla görüntüleme elde etmek için, insanların gerçekten izlemek istediği iyi içerik, video açıklamanızdaki güçlü anahtar kelimeler ve çekici bir küçük resim gibi temel bilgilere sahip olduğunuzdan emin olmaya odaklanmak isteyeceksiniz. Ancak bunun ötesinde, video görüntülemelerinizi artırabileceğiniz başka yaratıcı yollar da var. İşte size beş fikir!

 

1.     Bir Seri Başlatın

 

İnsanlar düzenli olarak yayın yapmayı ve her hafta dört gözle bekleyecekleri bir şey olmasını sever. Her hafta aynı gün yayınlanacak bir dizi video planlayın ve izleyicilerinizin gelecek her bölüm için heyecanlanmasını sağlayın.

 

2.     Bir Yarışma Düzenleyin

 

Herkes bir şeyler kazanma şansı için kanalınızı izlemeyi sever. Kanalınızda bir yarışma başlatmadan önce YouTubes kurallarına uyduğunuzdan emin olun. Bunu yaptıktan sonra, tanıtmak için çaba gösterin ve diğer sosyal medya platformlarında çapraz tanıtım yaparak insanların yarışmadan haberdar olmasını sağlayın.

 

3.     Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriği Dahil Edin

 

Kitlenizi içeriğinizi oluşturmanıza yardımcı olmaya davet edin. Markanız hakkında paylaşım yaptıklarında, sizin de paylaşabilmeniz için sizi etiketlemelerini isteyin. İnsanlar, markaların kendilerine seslenilmesini ve içeriklerinin paylaşılmasını severler Ayrıca, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği paylaştığınızda, diğer kullanıcılar kitlenizle etkileşim halinde olduğunuzu görecek ve muhtemelen daha fazla paylaşılabilir içerik oluşturacaktır.

 

4.     Kanalınızı Düzenli Tutun

 

Kanalınızı içeriğiniz için bir vitrin olarak düşünün. Her şeyi düzenli ve gezinmesi kolay tutmak istersiniz. Her videonun iyi bir açıklaması olmalı ve mantıklı olduğu yerlerde, izleyicilerinizin içeriğinizde gezinmesini sağlamak için diğer ilgili videolara bağlantılar olmalıdır. Birisi bir video için kanalınıza gelebilir ve ardından tüm oynatma listelerini görebilir ve diğerlerine tıklamaya devam edebilir.

 

5.     Arkadaşlar Edinin ve İş birliği Yapın

 

Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği kullanmaya benzer şekilde, başkalarıyla iş birliği yaptığınızda yepyeni bir kitleye ulaşır ve potansiyel izleyicilerinizi artırırsınız. Kiminle iş birliği yapacağınıza karar verirken sağlam bir stratejiniz olduğundan emin olun. İş birliği yapmak isterken utangaç olmayın. Başkalarına ulaşarak sizinle iş birliği yapmak isteyip istemediklerini sorun. Aldığınız yanıtlar sizi şaşırtabilir!

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın