Z Kuşağı Pazarlama Trendleri

Hesap verebilirlik, şeffaflık, marka kişiliği, duyarlı pazarlama ve eğlence üzerine odaklanarak Z Kuşağı ile bağ kurun. En iyi stratejileri keşfedin!

Şimdiye kadar hepimiz muhtemelen sahnedeki en yeni tüketiciler olan Z Kuşağı'na aşinayızdır. Z Kuşağı 1997-2013 yılları arasında doğan bireylerden oluşan bir grup olarak tanımlanmaktadır. 1995 doğumluların da Z Kuşağı üyesi olduğunu belirten yayınlar da görebilirsiniz. Ancak Z Kuşağını nasıl tanımlarsanız tanımlayın, Z Kuşağının gördüklerini söylemekten çekinmeyen gençlerle dolu bir kuşak olduğu inkar edilemez. Hem TikTok hem de Instagram'ın raporlarını Z Kuşağı kullanıcılarının görüşlerini yansıtacak şekilde sınırlandırmasının bir nedeni var.

 

Z kuşağı sadece büyük bir harcama gücüne sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda özellikle internette çok etkili. Z kuşağı trendleri orman yangını gibi yayılıyor. Bazıları Z kuşağının popüler kültür üzerindeki etkisini gerçekten ilişkilendirilebilir içerik üretme becerilerine bağlıyor, ancak biz bunun Z kuşağının genel ilerleme döneminde büyümesiyle ilgili olduğuna inanıyoruz. Sosyal medyaya, internete ve akıllı telefonlara maruz kalmaları onları en bilgili nesillerden ve doğuştan içerik yaratıcılarından biri haline getiriyor.

 

Z kuşağı özgünlükten yanadır; sahteciliğe izin yoktur. Bu blog yazısında, takip edilmesi gereken tüm yeni Z Kuşağı pazarlama trendlerini ve markanızın veya işletmenizin daha genç bir pazara açılmak için bunlardan nasıl yararlanabileceğini ele alıyoruz. 

 

Z Kuşağı ve Sosyal Medya Üzerindeki Etkileri

 

Z kuşağının sosyal medyayı ve popüler kültürü yönettiği bir sır değil. TikTok bu kuşak olmadan var olamazdı. TikTok'un popülaritesinin artmasından sonra ortaya çıkan ve hala hatırladığımız trendlerin birçoğu Z Kuşağı tarafından yaratıldı. Aşina olduğumuz pek çok Z Kuşağı sosyal eğilimi, çoğu insanın yüksek sesle söylemekten korktuğu özel düşüncelerini alıp akılda kalıcı ses ve lofi metin biçiminde tekrar tekrar patlatıyor. Örneğin, en acıklı anılarını paylaşmak için komik sesler kullandıkları bu güncel trendi ele alalım.

 

İlişkilendirilebilir içeriklerinin yanı sıra, harcama güçleri de etkilerinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Sosyal konulara dikkat çekmek için seslerini kullanıyorlar ve eğer şirketiniz ya da markanız onların inançlarına uymuyorsa takipten çıkmakta ve onları hedef tahtasına koymakta bir sakınca görmüyorlar.

 

Dikkat Edilmesi Gereken 5 Z Kuşağı Pazarlama Trendi

 

1.    Neden Odaklı Pazarlama

 

Evet, iyi bir amacı destekleyen bir markayı seviyorlar ancak paranızı ağzınızın olduğu yere koymazsanız, en sevdiğiniz skinny jean markasından daha hızlı terk edilirsiniz.

 

Z kuşağının önemsedikleri amaçlara olan bağlılığı yakın zamanda yavaşlamayacak. 2023 trend raporları, inandıkları amaçları desteklemek için daha fazla harekete geçeceklerini gösteriyor. Şimdi markanızın neyi temsil ettiğini ve bu değerleri korumak için neler yaptığınızı göstermenin tam zamanı. 2023 yılında iklim değişikliğiyle mücadeleye vurgu yapılıyor. "Sürdürülebilirlik" ve "çevre dostu" gibi moda sözcükler yeterli olmayacak.

 

Şirketlerin insanları ve gezegeni kârın üzerinde tuttuğunu görmek istiyorlar.

 

Dünyanın Amazon'una kıyasla daha az karbon ayak izi olan küçük bir işletme olsanız bile, sorunu çözmek için neler yapabileceğinizi bulmak yine de önemlidir.

 

İşletmeler ve Markalar Z Kuşağı Trendine Katılmak İçin Ne Yapabilir?

 

Peki, pazarlamanızda nasıl özgün olabilirsiniz? Kirlenin. Artık yeşil yıkama, gökkuşağı yıkama, POC yıkama veya herhangi bir türde performatif pazarlama yok. Ürünleriniz sürdürülebilir değilse, öyleymiş gibi pazarlamayın. Sürdürülebilirlerse, iddialarınız konusunda şeffaf olun. Yıl boyunca LGBTQIA+ ve POC'ler için kapsayıcılığa öncelik vermiyorsanız logonuza gökkuşağı koymayın veya çeşitlilik temalı bir ürün serisi çıkarmayın. Markanızı vücut pozitif olarak pazarlamayın, sonra beden tablonuzu 10 bedende durdurun.

 

Ve eğer iyi işler yapıyorsanız, pazarlamanızı katkılarınız konusunda şeffaf olacak şekilde düzenleyin.

 

2.    Hesap Verebilirlik ve Şeffaflık

 

Hesap verebilirliğe ve şeffaflığa öncelik vermek, Z kuşağına pazarlama yapan markalar için çok önemlidir. Kara listeye girmek istemiyorsanız, hedef kitlenizle dürüst iletişim kurun ve sorunlar ortaya çıktığında sorumluluk alın. Z kuşağına, geri bildirimlerine yanıt olarak harekete geçmeye istekli olduğunuzu gösterin.

 

İşletmeler ve Markalar Z Kuşağı Trendine Katılmak İçin Ne Yapabilir?

 

Bu trend tamamen vaaz ettiğiniz şeyi uygulamakla ilgilidir. Yeni misyonunuz ve inançlarınızla uyumlu olmayan önceki çalışmalarınızdan veya pazarlama kampanyalarınızdan kendinizi ve markanızı sorumlu tutun.   Bunun için çağrılmasanız bile, dış mesajınızı mevcut inançlarınızı ve toplumu bir bütün olarak temsil edecek şekilde yeniden yazmanız gereklidir. Hatta işi, geçmişinde ırkçı söylemler bulunan CEO'su ve kurucusu istifa ettiğinde giyim markası Reformation'ın yaptığı gibi organizasyonel değişiklikler yapmaya kadar götürebilirsiniz.

 

İster bunu kendi başına yapmış olsun isterse şirketi tarafından görevden alınmış olsun, bu bir hesap verebilirlik göstergesidir.

 

Z Kuşağı iç giyim şirketi Parade, müşteri tabanını ve kitlesini daha kapsayıcı hale getirmek için mesajlarını değiştirmenin iyi bir örneğidir. Daha önce kendilerini Amerikan kadın iç çamaşırı hikayesini yeniden yazarak pazarlıyorlardı, ancak şimdi kendilerini nasıl tanımladıklarına bakılmaksızın herkes için olduklarını pazarlıyorlar.

 

3.    Marka Kişiliği


Z kuşağı kişiliği olan markaları sever. İnternet kalabalık bir yerdir ve güçlü bir marka kişiliği oluşturmak rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Z kuşağının bağ kurabileceği bir kişilik yaratın. Duo Lingo bu konuda harika bir iş çıkardı. İlginç, yaramaz Duo'ları aynı anda markayı insanileştiriyor ve ilişkilendirilebilir hale getiriyor.

 

Bunun bir başka harika örneği de Cassey Ho'nun spor giyim markası POPFLEX. Cassey markanın CEO'su ve baş tasarımcısı. Onu Blogilates adlı fitness YouTube kanalından tanıyor olabilirsiniz. Cassey, her bir kıyafet parçasını neden ve nasıl yarattığını açıklayan içerikler paylaşıyor. Marka, her vücut tipi için yenilikçi spor kıyafetleri tasarlamakla ilgili ve kapsayıcı doğası her gönderide somut bir şekilde görülüyor.

 

İşletmeler ve Markalar Z Kuşağı Trendine Katılmak İçin Ne Yapabilir?

 

Aşırı derli toplu paylaşımlardan kurtulun ve kişiliğinizin parlamasına izin verin. En iyi ve en akılda kalıcı sosyal medya içeriği, bir markanın kendisi olduğu zamanlardır. Bu yalnızca müşteri ve takipçi sadakati oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda katı marka kurallarından kurtulmanıza ve o sırada sosyal medya ekibinizin kişiliğine bürünmenize olanak tanır. Duolingo maskotlarını merkeze alan içerikler yarattı, ancak günümüzde markalar video içerik oluşturucularını (diğer adıyla sosyal medya yöneticilerini) markalarının yüzü olmaları için kullanabilirler.

 

4.    Duyarlı Pazarlama

 

Hedef kitlenizi ürün tasarım sürecine dahil ettiğinizde, onların kendilerini bir şeyin parçası hissetmelerini sağlayarak topluluğunuzu güçlendirirsiniz. Z kuşağı, istediklerini istemekten korkmadıkları için benzersizdir. Onları dinlerseniz ödüllendirilirsiniz.

 

Bir ürünü yeni bir renkte piyasaya sürmenizi isterlerse, bunu yapın. Normalden 10 dakika daha uzun olduğu için özür dileyen bir video yayınlarsanız ve izleyicileriniz sizi üç saat boyunca izleyebileceklerini söylerse, acele edin ve çekime başlayın.

 

İşletmeler ve Markalar Z Kuşağı Trendine Katılmak İçin Ne Yapabilir?

 

Takipçilerinizi kitleselleştirin veya müşteri tabanınızı daha genç kitlelere genişletmeye çalışıyorsanız. Anketler ve canlı yayınlar, değerli girdiler toplarken bu bağlantıyı kurmanın mükemmel bir yoludur.

 

5.    Eğlence

 

Z kuşağı sıkıcı reklamlarınızı görmek istemez. Aslında, görmeyecekler. Bu nesil dijital reklamlarla çevrili olarak büyüdü. Yankı uyandırmayan şeyleri ayıklama konusunda ömür boyu pratik yaptılar. İçeriğinizin Z kuşağı tarafından fark edilmesini istiyorsanız, onu eğlenceli hale getirmeniz gerekir. Burada mizah ve hikaye anlatıcılığının yanı sıra ilişkilendirilebilirlik de kilit önem taşıyor.

 

İşletmeler ve Markalar Z Kuşağı Trendine Katılmak İçin Ne Yapabilir?

 

Bir #comewithme videosunda kitlenizi yanınıza alın, #storytime kullanarak komik bir hikaye anlatın veya "Ürünümü asla satın almamam için 5 neden" videosunda Z kuşağının ilgisini kullanın.

 

Victoria Paris ve makyaj yaratıcısı Monet McMichael gibi içerik oluşturucular markalarını kendileri olarak inşa ettiler ve bu kesinlikle eğlenceli. Kendinizi onları takip ederken ve yeni bir şey paylaşıp paylaşmadıklarını görmek için TikTok'larını kontrol ederken bulacaksınız.

 

Z Kuşağının Şifresini Çözme'nin sonu yok. Gözünüzü dört açın, en son Z Kuşağı trendinin ne zaman sizi ele geçireceğini asla bilemezsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın