Pinterest Profili Nasıl Düzenlenir?

Pinterest profilinizi düzenleyerek kitlenizi büyütün! SEO odaklı bir profil oluşturun, video içerikleri ekleyin ve Pinterest'te satışlarınızı artırın!

Pinterest, dünya çapında 400 milyondan fazla kişi tarafından zevklerine göre kişiselleştirilmiş ürünler satın almak, deneyecekleri fikirler bulmak ve en ilham verici yaratıcıları keşfetmek için kullanılan güçlü bir görsel ilham platformudur. Bazı işletmeler Pinterest'i etkili bir pazarlama aracı olarak görmezden gelse de, giderek daha fazla marka, ürünlerini çevrimiçi ortamda sağlıklı, güvenli ve olumlu ortamlarda konumlandırmak istediklerinden Pinterest'i sosyal medya stratejilerinin daha büyük bir parçası haline getiriyor. İnsanlar Pinterest'i ilham almak için kullanıyor. İster yeni bir saç kesimi, ister evde egzersiz ya da bir sonraki hafta içi akşam yemeği tarifi için olsun, Pinterest kendisini kullanıcılara kendileri için sevdikleri şeyleri bulmanın kolay bir yolunu sağlayan huzurlu bir yer olarak tanımlıyor. Ve markalar için potansiyel müşterilerle bağlantı kurmanın ve bir sonraki adımda ne yapacaklarına ya da satın alacaklarına karar verirken onlara ulaşmanın en iyi yollarından biri

 

Kitlenizi büyütmenin, erişiminizi genişletmenin ve satış yapmanın anahtarı, Pinterest profilinizi kitleniz için değerli içerikler içerecek şekilde ayarlamaktır. Belirli ve güçlü anahtar kelimeler kullanmak, Pinner'ların markanızı daha hızlı keşfetmesine yardımcı olacaktır. Nasıl başlayacağımızı görelim!

 

Pinterest Profilinizi Kurun

 

Öncelikle, ücretsiz olan bir işletme hesabı oluşturmanız gerekir. Bir işletme hesabı açmak, performansınızla ilgili içgörülere ve markanızı bir profil başlığı, açıklama, öne çıkanlar ve daha fazlasıyla gösterme yollarına erişmenizi sağlar.

 

İşletme hesabınızı sıfırdan oluşturabilir veya mevcut kişisel hesabınızı dönüştürebilirsiniz. Pinterest işletme hesabı, platformda güçlü bir varlık ve kitle oluşturmak ve erişiminizi ve satışlarınızı artırmak için ihtiyacınız olan tüm araçları sağlar. Diğer ipuçları şunlardır:

 

·      Marka bilinirliği oluşturmak için şirketinizin adını profilinizin en üstünde gösterin.

 

·      Hedef kitlenizin en son arama trendlerine erişim.

 

·      Doğrulanmış bir satıcı (mavi onay işareti) olmak için başvurma ve güvenilir bir marka olduğunuzu gösterme fırsatı.

 

·      Kitle etkileşimini artırmak için kampanyalar veya yarışmalarla yaratıcı olma yeteneği.

 

·      Hedef kitlenizi ve ihtiyaçlarını tanımak için Pinterest Analytics'e erişim.

 

Yeni bir Pinterest işletme hesabı oluşturmak için bu basit adımları izleyin:

 

1.    Pinterest'e gidin ve ekranın sağ üst köşesindeki "Kaydol" seçeneğine tıklayın.

 

2.    "İşletme hesabı oluştur "a tıklayın.

 

3.    E-postanızı girin, bir şifre seçin, yaşınızı girin ve ardından "Hesap oluştur "a tıklayın.

 

4.    "Profilinizi oluşturun" alanlarını doldurun, ardından "İleri "ye tıklayın.

 

5.    "İşletmenizi tanımlayın" alanlarını doldurun, ardından "İleri "ye tıklayın.

 

6.    Reklam yayınlamak isteyip istemediğinizi seçin ve ardından yeni işletme hesabınızı kullanmaya başlamak için "X" işaretine tıklayın.

 

Pinterest Profili Düzenlemenin 6 Yolu

 

1.    Profilinize İşletme Ayrıntılarını Ekleyin

 

Hesabınızı kurduktan sonra sıra işletme bilgilerinizi girmeye gelir. Pinterest biyografileri 160 karakterle sınırlıdır, bu nedenle kullanıcılara tam olarak kim olduğunuzu ve onlara hangi değeri sunduğunuzu gösteren çekici, özlü bir biyografi düşünmek için biraz zaman harcayın. Profilinizi görüntüleyenlerin sadece profilinizdeki bilgilerden hızlı bir şekilde müşteriye dönüşebileceğinden emin olun.

 

2.    Pinterest Profilinizi SEO için Optimize Edin

 

Profilinizin keşfedilebilirliğini artırmak için profil adınızın ve tanıtıcınızın tüm sosyal platformlarınızda tutarlı olduğundan emin olun. Markanızın en önemli anahtar kelime ve ifadelerinin bir listesini yapın ve bunları biyografinize ekleyin.

 

3.    Web Sitenizin Alan Adını Ekleyin ve Doğrulayın

 

Pinterest'te alan adınızı talep etmek, ek Pin analizlerinin kilidini açar. Ayrıca sitenizden gelen tüm Pinlerin yanına profil fotoğrafınızı ve Pinterest hesabınız için bir "Takip Et" düğmesi ekler. Doğrulanmış alan adları, profilinizdeki URL'nin yanında onay işaretleri de alır. Ve diğer sosyal medya hesaplarınızı buna bağladığınızdan emin olun.

 

4.    Profil Resminizi, Pinlerinizi ve Panolarınızı Optimize Edin

 

Profil resminizi seçerken dosya adına anahtar kelimeler ekleyin. Pinterest panolarınızı hedeflediğiniz anahtar kelimelere göre de optimize edebilirsiniz. Uygulanabilir her anahtar kelime için bir pano oluşturun ve buna göre Pinler ekleyin.

 

5.    Profil Ayarlarını Düzenleyin

 

Son olarak, profil ayarlarına gidin ve profilinizin arama motorları tarafından görünür olduğundan emin olun. Bu, potansiyel takipçilerin diğer arama motorlarında ilgili anahtar kelimeleri ararken içeriğinizi bulmasına yardımcı olur.

 

6.    Pinterest'te Video Kullanın

 

Video, kitlenizin ilgisini çekmenin ve bir fikri Pinterest'te daha uygulanabilir hale getirmenin en iyi yollarından biridir Pinterest stratejinize video içeriği eklemek için Fikir Pinlerini deneyin. Fikir Pinleri Pinterest'in her yerinde keşfedilebilir ve içeriğiniz için ilham toplamanın kolay bir yoludur. Fikir Pinlerinizi tamamen uygulama içinde düzenleyin ve popüler ses, çıkartma ve etiketleme özelliklerini ekleyin.

 

Pinterest'te SEO Neden Önemli?

 

Pinterest benzersiz bir sosyal medya platformu çünkü aynı zamanda bir arama motoru. Kullanıcılar ilham, fikir ve satın alacak ürün ararken Pinterest'e yöneliyor. Araştırmalar, haftalık Pinner'ların %80'inin Pinterest'te yeni markalar veya ürünler keşfettiğini gösteriyor.  Platformun satın alma gücü çok büyük ve SEO bu gücü kullanmanın bir yolu.

 

Pinterest'in "arama motoru benzeri" doğası, aşina olduğunuz tüm geleneksel web SEO ilkelerinin Pinterest'te de geçerli olduğu anlamına gelir. Web sitenizin Google'da sıralanmasını sağlamak için ne yapıyorsanız, Pin'lerinizin sıralanmasına da yardımcı olabilir.

 

İlgili: En Popüler Pinterest Kategorileri

 

Pinterest'te Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

 

Pinterest, kullanıcıların odak noktalarını daraltmalarına ve mümkün olan en alakalı sonuçları bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış yerleşik bir rehberli arama işlevine sahiptir. Hedef anahtar kelimenizi arayarak başlayın, ardından arama çubuğunun altında otomatik olarak doldurulan ilgili terimlere göz atın.

 

Ayrıca Pinterest'in sizin alanınızdaki kategorilerini de keşfedebilirsiniz. Bunlar, arama sonuçlarının üst kısmında renkli baloncuklar halinde görünecektir. Bu kategorilerde hangi anahtar kelimelerin iyi performans gösterdiğini araştırmak, içerik ve anahtar kelime fikirleri için beyin fırtınası yapmanın harika bir yoludur.

 

Pinterest'te SEO konusunda uzmanlaşmak için bazı ek ipuçları:

 

·      Nişinizdeki Pinler için hangi stratejilerin işe yaradığını görmek için rekabeti araştırın.

 

·      Bir Pinterest anahtar kelime stratejisi oluşturun ve tüm fotoğrafları ve Pin açıklamalarını buna göre optimize edin.

 

·      Yeni içerik oluşturdukça Pinterest anahtar kelime stratejinizi değiştirmek için analizleri takip edin.

 

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın